Edinstvena študija kozmetike in podologije na najvišji ravni

Na VIST – Fakulteti za aplikativne vede edini v Sloveniji izvajamo dodiplomski in magistrski študij kozmetike, svetovni trendi in potrebe po kadrih pa so nas vodile tudi v razvoj novega študija – študija podologije.  

Kakovost in širina študijev kozmetike omogočata zelo dobro zaposljivost tako doma kot v tujini!  

Študija odražata potrebe trga, visoka pričakovanja uporabnikov in hiter napredek kozmetične znanosti ter zapolnjujeta vrzel med dermatologijo in kozmetiko.

Dodiplomski študij s poglobljenimi znanji pokriva širše področje kozmetike – od kozmetične nege, izdelave kozmetičnih izdelkov, spremljanja stanja kože z instrumenti, pedikure, manikure, velnesa, vključno z aromaterapijo in različnimi masažnimi tehnikami, do ličenja in maskerstva 

Nega obraza

Magistrski študij nadgrajuje in poglablja znanja iz medicinskih osnov kozmetike, instrumentalne diagnostike kože in telesne pojavnosti, kozmetičnih snovi in naprednih kozmetičnih izdelkov, aparaturnih ter specialnih tehnik kozmetične nege. Tako usposablja za kompleksne najzahtevnejše kozmetične obravnave v specializiranih kozmetičnih salonih ali v timih z dermatologi in kirurgi.

Vizažistka liči model

Diplomantke obeh programov uspešno vodijo svoje kozmetične salone in velnes centre, ukvarjajo se z raziskavami, razvojem in trženjem, prevzemajo vodstvena in vodilna mesta v večjih firmah, uveljavljajo se v svetu mode, gledališča, filma in medijev, pomembno dopolnjujejo zdravstvene in druge time doma in v tujini.  

Masaža

Več o študijih kozmetike 1. in 2. stopnje preverite na: https://vist.si/oddelek-za-kozmetiko 

Novi študij podologije za celostno obravnavo problematike stopal

V študijskem letu 2021/22 smo začeli z izvajanjem nove študijske smeri Podologija 1. st., ki smo ga uvedli zaradi izrazite potrebe po diplomiranih podologih – strokovnjakih za celostno obravnavo najzahtevnejših problematik stopal. 

Ženske so zbrane okoli osebe, ki leži na mizi, okoli njenega stopala

Podologija se ukvarja s celostno obravnavo problematik nog oz. stopal in je v svetu v velikem razmahu, to pa je edini študij podologije v Sloveniji in širši okolici.  

Ženska z mapo sedi na stolu, ob njej druga ženska bosa sedi na mizi

Študij se na osnovi poglobljenih temeljnih medicinsko-naravoslovnih znanj osredotoča na tehnike diagnosticiranja stanja stopal, kože in nohtov na stopalih, s tem povezano izdelovanje in uporabo distančnikov, ortoz in vložkov, različne pedikerske obravnave problematik, podporo pri zdravljenju bolezenskih stanj, fizioterapevtske vidike podpore pri obravnavi določenih kostno-mišičnih deformacij stopal idr.  

To omogoča diplomiranim podologom kompetentno obravnavo najzahtevnejših problematik stopal samostojno ali v zdravstvenih timih.

Več o študiju podologije preverite na: https://vist.si/kozmetika/studij-podologije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.