EMUNI na najstarejši diplomatski akademiji na svetu

V.d. predsednika EMUNI mag. Laris Gaiser se je prejšnji teden odzval povabilu Dr. Hansa Winklerja, direktorja dunajske diplomatske akademije, najstarejše diplomatske akademije na svetu, ki je pripravila program usposabljanja v evropskih in mednarodnih zadevah za magistrske študente iz Izraela, Palestine ter Jordanije. Program je obravnaval vprašanja moderne diplomacije, mednarodnih odnosov in evropskih integracij s posebnim poudarkom na varnostnih vprašanjih, migracijah ter vlogi mediacije pri procesu reševanja konfliktov.

 

Mag. Gaiser je kot gostujoči profesor na akademiji predaval na temo razvoja, odprtih vprašanj ter perspektiv Evropske unije. V interaktivnem  predavanju je z udeleženci diskutiral tudi o vlogi in položaju elit, stabilnosti mednarodnih sistemov, razprava pa se je dotaknila tudi revolucij v državah arabskega sveta ter njihovih posledic za mednarodno politiko in gospodarstvo.

 

Obisk mag. Gaiserja, ki se je poleg direktorja sestal tudi z njegovo namestnico Dr. Elisabeth Bertagnoli, pomeni začetek sklopa sodelovanja med EMUNI ter Dunajsko diplomatsko akademijo, ki bo v prvi fazi potekalo predvsem na nivoju izmenjave znanja ter strokovnjakov obeh institucij.

 

Tako EMUNI kot Dunajska diplomatska akademija sta namreč namenjeni podiplomskim študentom, katere želita usposobiti za delovanje  in gradnjo karier v mednarodnem poslovnem in diplomatskem okolju. Področja izobraževanja Dunajske diplomatske akademije, katere tradicija sega že v leto 1754, pa so sicer predvsem mednarodni odnosi, politične vede, mednarodno in EU pravo, ekonomija, zgodovina in jeziki.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.