Stonesi do konca leta še 4X

Britanska zasedba Rolling Stones je do konca leta napovedala štiri koncerte. Po dolgoletnih ugibanjih o turneji ob 50-letnici skupine, so datumi in lokacije koncertov zdaj dokončno potrjeni.

Skupina bo dva koncerta – 25. in 29. novembra – izvedla v londonski Areni O2, 13. in 15. decembra pa jim bo mogoče prisluhniti v mestu Newark v New Yerseyu.

 

Vstopnice za londonski koncert so v predprodaji že na voljo, njihova cena pa se giblje med 106 in 406 funtov (130 in 500 evrov), je poročal britanski BBC. Novica o koncertih je prišla na dan nedavno ob izidu novega singla zasedbe “Doom and Gloom”. BBC je povzel tudi izjavo frontmana skupine Micka Jaggerja, da se bo fantom “morda na odru pridružilo tudi nekaj njihovih prijateljev”.

 

Stonese je bilo moč zadnjič videti v živo leta 2007 med njihovo svetovno turneje “A Bigger Bang”, ki je gostovala tudi v Beogradu in se uvrstila med najbolj donosne rockovske turneje vseh časov. Pol stoletja delovanja bo skupina obeležila tudi z dokumentarcem ameriške televizije HBO. Film, ki naj bi si ga bilo mogoče ogledati v novembru, bo predstavil tako slavno četverico – Jaggerja, Keitha Richardsa, Roonieja Wooda in Charliea Wattsa – kot tudi nekdanja člana skupine Billa Wymana in Micka Taylorja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.