Fakulteta uspešnih pravnikov

Na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru predavajo priznani pravni strokovnjaki, odlikuje jo pozornost na celostni razvoj študenta, topla domačnost in razvejano mednarodno sodelovanje. Fakulteta ima na raziskovalca s področja prava najvišjo oceno znanstvenega dela, največ citatov in največ projektnih sredstev. Njeni diplomanti so zaposleni v pravosodju, državni upravi in lokalni samoupravi ter so znani kot uspešni pravniki v gospodarstvu in na managersko finančnih funkcijah.

Univerzitetni študijski program Pravo je dodiplomski študijski program, ki daje najosnovnejša temeljna pravna znanja, s katerimi študenti pridobijo znanja, ki so potrebna za opravljanje enostavnih pravniških opravil in ki služijo za nadaljevanje študija na drugi stopnji pravnih ali interdisciplinarnih študijev.

Študenti zaključijo študij brez priprave in zagovora zaključnega dela, ko uspešno opravijo vse s študijskim programom predpisane obveznosti in pridobijo naziv diplomirani pravnik (UN). Gre za enovit študij z naborom predmetov, ki diplomantom omogočajo uporabo temeljnih pravnih znanj, ki jim omogočajo zaposlitev v gospodarstvu in upravi.

Magistrski študijski program Pravo ponuja nadgradnjo znanj z naborom izbirnih predmetov iz kazenskega, civilnega, upravnega, gospodarskega in mednarodnega prava.

Doktorski študijski program Pravo je usmerjen v poglobljeno pridobivanje metodoloških in teoretičnih spoznanj, ob hkratnem razvijanju modelov za prenos osvojenih znanj v prakso in razvoj znanstveno raziskovalnega kadra. Organizirajo že tradicionalne konference, posvete in delavnice, veliko gostujočih predavanj, okrogle mize in pravne večere.

Urejeni prostori Pravne fakultete v Mariboru.
Urejeni prostori Pravne fakultete v Mariboru.

Fakulteta omogoča brezplačne tečaje tujih jezikov in spodbujajo kakovostno znanstvenoraziskovalno delo. Prednost fakultete je odlična študijska infrastruktura in širok spekter obštudijskih dejavnosti. Nahaja se v zelo lepem delu Maribora, blizu mestnega parka in študentskih domov. Del študijskih obveznosti lahko študenti opravijo v tujini, opravljene obveznosti se priznajo na matični fakulteti (ERASMUS+).

Več informacij pa najdeš na spletni strani Pravne fakultete Univerze v Mariboru.

Diplomantka Pravne fakultete UM, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Bruselj

Prejšnji članekNepričakovani faktorji, ki lahko vplivajo na tvoj libido
Naslednji članekNajbolj nenavadni muzeji na svetu (del 3)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.