Fakulteta za dizajn vabi k vpisu na magistrski študijski program dizajn

Magistrski študijski program Dizajn je zasnovan interdisciplinarno, saj združuje znanja z različnih področij, poleg oblikovalskih  tudi tehnološka, humanistična, družboslovna in managerska znanja ter se tako prilagaja smernicam globalnega gospodarstva, ki od zaposlenih zahteva visoko fleksibilnost, širok nabor znanja ter nov način razmišljanja, ki poraja inovativne rešitve – vse z namenom zagotavljanja višje dodane vrednosti zaposlenega in večje konkurenčnosti organizacije.

Magistrski študijski program v pedagoški proces, poleg temeljnih znanj, vključuje najnovejše trende na širšem področju oblikovanja, ki so usmerjeni v trajnostni razvoj in družbeno odgovornost. Celotni študijski proces temelji na konceptu design thinkinga in se dopolnjuje s sodobnimi pedagoškimi praksami. V študijskem procesu, poleg domačih visokošolskih učiteljev, sodelujejo tudi tuji gostujoči predavatelji in strokovnjaki z različnih področij, kar daje programu mednarodno dimenzijo. Študenti magistrskega programa imajo možnost predstavitve svojih projektov na vseh dogodkih v okviru fakultete.

Osnova magistrskega študijskega programa so t. i. STUDII, kjer študenti pridobivajo praktična znanja preko aplikativnih projektov, ki so realno zasnovani za potrebe družbenega okolja in so neposredno prenosljivi v gospodarstvo.  Vsi študijski projekti temeljijo na poglobljenih raziskavah z uporabo ustrezne metodologije.

Magistrski študijski program nudi široko izbirnost – študenti lahko izbirajo med številni izbirni predmeti, ki jim omogočajo pridobivanje specifičnih kompetenc ter oblikovanje lastnega strokovnega profila, ki sovpada z njegovimi individualnimi interesi oz. s potrebami podjetja. Koordinator magistrskega programa nudi študentom pomoč pri oblikovanju izobraževalnega načrta in skrbi, da se kompetence študenta ustrezno dopolnjujejo oz. nadgrajujejo.

Diplomanti magistrskega študijskega programa s svojim strokovnim znanjem, veščinami in sposobnostmi kompetentno opravljajo naloge na področju razvoja inovativnih, izvirnih in tržno zanimivih oblikovalskih rešitev. Zaposljivost diplomantov je široka predvsem zaradi obsežnega splošnega znanja o procesih oblikovanja izdelkov in storitev, kot tudi zaradi specifičnih znanj o upravljanju  teh procesov.  V sklopu študija študenti pridobijo tudi dovolj znanja za kreiranje lastne karierne poti oz. za zagon lastnega podjetja ali blagovne znamke.

Magistrski študijski program študentom nudi

  • projektno delo v studijih na konkretnih oblikovalskih projektih;
  • interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje s študenti drugih fakultet;
  • gostovanja priznanih domačih in tujih predavateljev;
  • možnost sodelovanja na različnih domačih in mednarodnih natečajih in konferencah;
  • intenzivno sodelovanje z gospodarstvom ter znanstveno-raziskovalno delo v sklopu mednarodnih raziskovalnih projektov;
  • pomoč pri uveljavljanju lastne blagovne znamke oz. lastnega podjetja.

Študent zaključi študij, ko uspešno odda in zagovarja magistrsko delo. Diplomanti magistrskega študijskega programa po uspešno zaključenem izobraževanju, pridobijo naziv magister/magistrica oblikovanja. Več informacij o magistrskem študiju po posameznih smereh ter predmetnik je dostopnih na: fd.si/studij/magistrski/.

Lokacija izvajanja študija

Študij se izvaja na lokacijah: Fakulteta za dizajn, Prevale 10, Trzin in Hiša za dizajn management in inovacije (HDMI), Gerbičeva 51, Ljubljana.

Način študija

Študij na 2. stopnji je organiziran izredno in traja 2 leti (4 semestri). Šolnina za magistrski študijski program je objavljena v Ceniku storitev FD, ki je objavljen na spletni strani Fakultete za dizajn.

Pomembno: ob vpisu v 1. letnik  magistrskega študija  v študijskem letu 2019/2020, vam nudimo 25% popust na šolnino!

Število vpisnih mest in vpisni pogoji

FD vsako leto sprejme 30 študentov  na smer Notranja oprema, 25 študentov na smer Vizualne komunikacije, 15 študentov na smer Tekstilije in oblačila ter 30 študentov na smer Dizajn management.

Vpisni pogoji izhajajo iz Razpisa za vpis v študijske programe 2. stopnje in so dostopni na spletni strani Fakultete za dizajn.

Vsi kandidati morajo pred vpisom opraviti preizkus nadarjenosti. Pri preizkusu nadarjenosti se kandidatova usposobljenost na oblikovalskem področju preverja na osnovi pisnega dela (portfolio)  in ustnega dela (razgovor s kandidatom).

Informativni dnevi

22. 7. – ponedeljek – 13:00 (lokacija Prevale 10, Trzin)
26. 8. – ponedeljek – 13:00 (lokacija Prevale 10, Trzin)
9. 9. – ponedeljek – 13:00 (lokacija Prevale 10, Trzin)

Zainteresirani kandidati, ki se ne morejo udeležiti informativnih dni, se lahko udeležijo individualne predstavitve programa, po predhodni prijavi preko e- pošte: referat@fd.si.

O Fakulteti za dizajn

Fakulteta za dizajn, je samostojni visokošolski zavod ter pridružena članica Univerze na Primorskem. FD izvaja triletni visokošolski strokovni študijski program prve bolonjske stopnje »Dizajn« in magistrski študijski program druge bolonjske stopnje »Dizajn«. Študijski program Dizajn, na II. stopnji obsega štiri smeri: smer Notranja oprema, smer Vizualne komunikacije, smer Tekstilije in oblačila ter od l. 2014 dalje, še sodobno in izrazito interdisciplinarno zasnovano, smer Dizajn management.

Logo Fakulteta za dizajn

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.