Fakulteta za humanistiko: Biti na meji in misliti čez

Humanistični študij

Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici se nahaja v srcu dinamične regije, ki presega meje in združuje raznolikosti kultur. Gre za sodobno naravnano fakulteto, ki je  znana po svojem edinstvenem pedagoškem in znanstvenem pristopu misliti čez. Slogan misliti čez se ne nanaša zgolj na geografske meje, temveč tudi na meje razumevanja kultur in jezikov v preteklosti in današnjem času.

Študentje in študentke na fakulteti ne pridobivajo le faktografskega znanja, temveč tudi sposobnosti kritičnega razmišljanja in celovitega pristopa ter razumevanja različnih humanističnih tematik, ki so pogosto v tesni povezavi s sodobnimi vsebinami. Ponujamo dodiplomski študij Kulturne zgodovine in Slovenistike ter magistrski Humanistični študij, ki vključuje tri smeri: Jezikoslovje, Literarne vede ter Zgodovine in kulture čezmejnih prostorov. Poleg tega na Fakulteti za humanistiko izvajamo tudi mednarodni magistrski študij Migracije in medkulturni odnosi, ki ga podpira in omogoča elitni program za mednarodno sodelovanje na področju visokega šolstva Erasmus Mundus.

Ena izmed glavnih prednosti Fakultete je individualen pristop do študentk in študentov. Ta jim omogoča, da odkrivajo in razvijajo svoje talente, kreativno razmišljanje, sodelujejo pri praktičnem usposabljanju in se aktivno vključujejo v različne projekte, kjer odkrivajo nova uporabna znanja. Fakulteta daje velik poudarek na določanje in pridobivanje praktičnih izkušenj, kompetenc in veščin, ki jih bo študent potreboval na svoji karierni poti in pri iskanju zaposlitve.

Mednarodna izmenjava je še ena izmed ključnih prednosti študija na Fakulteti za humanistiko. S programom ERAZMUS študenti dobijo priložnost, da izkusijo študij v tujini, razširijo svoje obzorje in spoznajo nove kulture. Poleg tega fakulteta ponuja možnost pridobitve dvojne diplome z Univerzo Ca’ Foscari v Benetkah, kar študentom omogoča pridobitev mednarodno priznane izobrazbe.

Nova Gorica bo skupaj z italijanskim mestom Gorizia leta 2025 postala Evropska prestolnica kulture, kar bo prineslo še dodatne priložnosti za kulturno izmenjavo, izkušnje ter odprlo vrata novim zaposlitvam. Pod okriljem fakultete obstaja tudi t. i. Salon 59, skupni prostor, namenjen srečanjem in druženju tako študentov in študentk kot tudi predavateljem in zaposlenim. Prostor se uporablja tudi kot čitalnica ter za sestankovanje, izmenjavo idej ali pa za zgolj pitje kave. Poleg tega bližina meje z Italijo omogoča študentom, da raziskujejo čezmejni prostor v preteklosti in sedanjosti.

Fakulteta za humanistiko vlaga v integriteto skupnosti. Tukaj študentje niso le številke, temveč so del skupnosti, ki povezuje študente in družbo. Študentje skupaj s predavatelji in osebjem fakultete gradijo prihodnost, kjer znanje, razumevanje in sodelovanje igrajo ključno vlogo.

Vabimo vas, da se pridružite naši dinamični skupnosti in postanete del zgodbe Fakultete za humanistiko na Univerzi v Novi Gorici. Ne gre le za študij, gre za življenjsko izkušnjo, ki bo oblikovala vašo prihodnost tako v zasebnem kot tudi v kariernem smislu.

Več informacij na www.ung.si/sl/fakultete/fakulteta-za-humanistiko

#misliti_cez

Salon 59 - študenti in profesorji

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.