FreeBuds Pro 2: V vseh pogledih boljše brezžične slušalke

Huawei FreeBuds Pro 2

Brezžične slušalke so postale nujen dodatek pametnemu telefonu, zato je razveseljivo, da so pri najnovejših odpravili manjše slabosti predhodnic in jim obenem dodal natanko tisto, kar smo najbolj pogrešali!

O tem, da brezžične slušalke v obliki ušesnih čepkov vse pogosteje uporabljamo, ni nikakršnega dvoma. Dovolj je, da se ozremo okoli in preštejemo, koliko mimoidočih jih nosi. Priljubljenost ni presenetljivo. Poleg udobnega nošenja in najmanj solidne življenjske dobe baterije so tovrstne slušalke pridobile na kakovosti zvoka in sposobnosti dušenja hrupa. Vse to morda še najbolj izžarevajo Huaweieve slušalke FreeBuds 2 Pro, saj so med prvimi z dvojnim zvočnim sistemom visoke ločljivosti.

Huawei FreeBuds Pro 2

Če zanemarimo za odtenek manjšo škatlico za hranjenje in polnjenje, v drugih podrobnosti večjih oblikovnih sprememb v primerjavi z modelom FreeBud Pro ni. Čemu bi spreminjali obliko, ki se je izkazala za odlično, tako glede udobnega nošenja, kot učinkovite zvočne izolacije. V namene slednjega je na voljo nekaj različno velikih zamenljivih silikonskih konic. Za lažji izbor je v aplikaciji AI Life med drugim tudi funkcija preizkusa, kako dobro čepka tesnita. Pomaga, kajti tako je mnogo lažje izbrati ravno prav veliko konico in se obenem naučiti, kako ju pravilno vstaviti v ušesi. Eno spremembo pa je Huawei očitno storil. Čepka starejšega modela je včasih težko vzeti iz škatlice, kajti lepo in gladko telo ne dovoli dobrega oprijema. Pri letošnjem modelu, kljub še vedno izredno lepemu videzu, teh težav ni.

Očiten napredek je tudi v kakovosti zvoka, kajti Huawei se je odločil za partnerstvo s podjetjem Devialet. Njihov prispevek boste našli v privzetih zvočnih nastavitvah. Poleg sta še načina s poudarjenimi visokimi ali nizkimi toni ter način, ki izpostavi človeški glas. Pohvaliti moremo še možnost oblikovanja svojih preko na zaslonu prikazanega zvočnega izenačevalnika. Ročna možnost je vedno dobrodošel dodatek, čeprav vas bo večina uporabljala kar privzeti zvočni način. Nudi namreč bogat zvok v vsem frekvenčnem spektru z globokimi nizkimi in izrazitimi visokimi toni. Kot vedno imamo manjšo pripombo le na glasnost. Škoda, da ni višja, kajti zvok je tudi pri najvišji čist in brez zoprnega hreščanja. Zgodba zase je podpora zvoka visoke razločljivosti, natančneje kodeka L2HC in LDAC. V primeru, da so skladbe posnete v enem izmed njiju, lahko pričakujete še bolj popolno glasbeno izkušnjo.

Huawei FreeBuds Pro 2

Pomembna zmogljivost sodobnih slušalk je aktivno dušenje oziroma izničevanje hrupa. Trdijo, da je dušenje novega modela izboljšano (47 dB), kar je po pravico povedano, relativno težko preizkusiti. Nobene slušalke vas popolnoma ne izolirajo od hrupa okolice in že za prejšnje slušalke tega kitajskega podjetja je bilo značilno dobro delovanje funkcije. Nove slušalke se bodo še malce bolje obnesle med izničevanjem nadležnega hrupa. A ker ni vedno priporočljivo, da preslišimo opozorilne zvoke, je na voljo način zavedanja ali celo izklop dušenja.

Upravljanje je naslednja pomembna sposobnost novih slušalk. Seveda vključujejo na dotik občutljive površine. Le drugačne so, da bi izničili možnost naključnega dotika. Potez se morate navaditi. Na voljo je dotik površin stebla čepka z dvema ali enim prstom. Stisk, stisk in zadržanje ali podrsanje po steblu prikliče različne funkcije med klicem ali predvajanjem glasbe. Po želji lahko privzete v aplikaciji prilagodite svojim potrebam.

Zaradi aplikacije boste imeli od slušalk največ, ko so povezane s pametnih telefonom. Toda uporabite jih lahko v povezavi z drugimi napravami z vmesnikom Bluetooth, saj podpirajo povezavo z dvema na enkrat. To je še posebej priročno, če na prenosnem računalniku gledate film, kot zazvoni telefon. V takšnem primeru bo predvajanje zaustavljeno, medtem ko bodo slušalke »preklopile« na pametni telefon. Ravno tako je priročno zaustavljanje predvajanja, ko čepek vzamete iz ušesa in nadaljevanje predvajanja, ko ga vanj spet vrnete.

Huawei FreeBuds Pro 2

Slušalke bi bile veliko manj uporabe, če bi nudile kratko življenjsko dobo baterij. Ta je vedno kompromis med velikostjo in težo čepka ter kapaciteto baterije. Prevelikih in pretežkih gotovo ne želimo. Motili bi in ne bi bili udobni. Zato trdimo, da Huawei FreeBuds 2 Pro nudijo odlično razmerje med težo in avtonomijo. Koliko časa zdržijo, je vedno odvisno od vključenih funkcij. Najmanj do 4,5 ure z vklopljenim dušenjem, 6,5 brez oziroma do 30 ur s polnilno škatlico.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.