Naj obnovljena računalniška oprema ne bo tabu tema

student, typing, keyboard
Foto: StartupStockPhotos iz Pixabay

Obnovljena (rabljena) računalniška oprema je še vedno neka tabu tema. Ljudje ne zaupamo rabljeni tehnologiji, saj se bojimo, da ne bo delovala. Vendar je strah upravičen?Trg obnovljene računalniške opreme je vedno bolj v vzponu. Ljudje začenjamo počasi ugotavljati, da tako kot pri avtomobilih, lahko tudi pri računalniški opremi dobimo več tehnologije za manj denarja.

A in B kategorija

Na trgu imamo več kategorij rabljene opreme. Rabljeni osebni in prenosni računalniki A kategorije so trpežnejši, zgrajeni iz najboljših materialov, kar podaljša življenjsko dobo računalnika. Na videz so skodajda kot novi, vendar so za tiste res občutljive na voljo tudi nerabljeni računalniki z odprto embalažo.

V B kategorijo spada brezhibna računalniška oprema, ki vključuje rabljene osebne in prenosne računalnike ter monitorje poslovne kvalitete. Sem štejemo artikle z estetskimi nepravilnostmi, ki pa na samo delovanje naprave nimajo nikakršnega vpliva.

laptop, mockup, graphics tablet
Poznamo dve kategoriji.
Foto: lukasbieri iz Pixabay

Boljša ali primerljiva kakovost za nižjo ceno

Obnovljeni računalniki večinoma prihajajo iz poslovne uporabe, zato so veliko kakovostnejši od računalnikov za fizične osebe. Računalniki se delijo tudi na široko potrošnjo in poslovno uporabo. Računalniki, ki so narejeni za široko potrošnjo, so narejeni predvsem za domačo uporabo, njihova življenjska doba je 2-3 leta. Ohišja so v večini narejena iz tanjše plastike, zaradi ostalih komponent, ki so praviloma nižje kakovosti, je tudi cena nižja.

Pri poslovni liniji pa so računalniki v osnovi namenjeni zahtevnejši uporabi, izdelani so za stabilno delovanje, ohišja so močnejša, služili bodo več let, zaradi svoje najvišje kakovosti bodo nudili dolgotrajno, stabilno in zanesljivo delovanje. Življenjska doba pri poslovni liniji je trikrat daljša, možnost okvare pa desetkrat manjša.

Za isti kakovostni razred plačamo od 30 do 50 odstotkov manj

Dražje ni vedno boljše. Pri nakupu rabljenih in obnovljenih računalnikih plačamo tudi do 50 odstotkov manj. Računalniki so tudi pregledani in preizkušeni s strani strokovnjakov.

student, typing, keyboard
Pri rabljeni računalniški opremi dobiš več za manj denarja.
Foto: StartupStockPhotos iz Pixabay

Za ceno računalnika široke potrošnje dobiš računalnik iz poslovne linije

Za ceno računalnika splošne potrošnje dobiš obnovljen računalnik poslovne linije, preizkušen, z garancijo in zagotovilom, da ti bo služil še leta. Ti starejši in rabljeni računalniki imajo vgrajeno vrhunsko tehnologijo, v času izdelave celo najboljšo na trgu. Kljub nekajletni starosti so vgrajeni računalniški deli večinoma kakovostnejši, kot jih imajo marsikateri novi prenosniki iz razreda za široko potrošnjo.

Podjetje Insis naprave odkupi, obnovi in pripravi za delovanje; zagotavljajo ti nemoteno delovanje vsaj petih let

V podjetju Insis d. o. o. naprave večinoma odkupujejo od podjetij, ki so zaradi lizinških pogodb prisiljena prodati računalniško opremo. Nato sledi strokovni pregled, ki zajema čiščenje zunanjosti in razvrstitev glede na fizično stanje in izgled. Stari podatki se v celoti izbrišejo, nadomestijo se manjkajoče ali pokvarjene komponente (RAM, tipkovnica, trdi diski in podobno). Zadnji postopek je preverjanje in kontrola kakovosti, kjer strokovno in usposobljeno osebje ugotovi morebitne pomanjkljivosti. Delo ni avtomatizirano, ampak se vsakemu računalniku posebej posveti usposobljen strokovnjak. Po vseh testiranjih in popravkih je računalnik pripravljen za prodajo. Za nakup računalnika vam nudijo garancijo za eno leto, ki pa jo lahko dodatno podaljšate na skupno dve ali celo tri leta. V primeru okvare ti tako dodatne dele in stroške dela v celoti pokrijejo.

service, computers, repair
Podjetje Insis naprave odkupi, obnovi in pripravi za delovanje.
Foto: jarmoluk iz Pixabay

Z digitalnimi boni do odličnega računalnika skoraj brezplačno

Od 15. junija so na voljo tudi digitalni boni za 150 € za nakup nove, obnovljene ali rabljene računalniške opreme. Študentje, dijaki in učenci zadnje triade ter starejši od 55 let z zaključenim neformalnim izobraževanjem boste lahko do 30. novembra 2022 unovčili bone tudi pri nakupu v trgovini Poceni PC in si še ceneje zagotovili svoj računalnik.

Pomisli, če v družini združiš nekaj bonov in namesto novega dražjega računalnika izbereš obnovljenega iz poslovne linije, boš dobil računalnik odlične kakovosti, ki ti bo zagotovo dobro služil naslednjih pet let.

Dodatno pa ti Poceni PC ponuja še 20 € prihranka.

children, win, success
Do računalnika z digitalnimi boni.
Foto: StartupStockPhotos iz Pixabay

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati.

Prejšnji članekFreeBuds Pro 2: V vseh pogledih boljše brezžične slušalke
Naslednji članekSe odpravljaš na Veliko Raduho? Ustavi se v koči v Grohotu!

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.