Honor razkril poceni pametni televizor s kamero

HONOR, vodilna blagovna znamka pametnih telefonov, je v soboto na Huawei Developer Conferenece (HDC) predstavila HONOR Vision Series. S tem začenjajo novo obdobje v prihodnosti televizjie, saj je naprava prvi pametni televizor, ki vsebuje HONOR-jeve “Sharp Tech” inovacije. Honor Vision je opremljen s tremi Huawejevimi sistemskimi nabori čipov – inteligentnim naborom čipov Honghu 818, kamero AI NPU in vodilnim naborom čipov Wi-Fi. HONOR Vision je tudi prva pametna naprava z zaslonom z operacijskim sistemom HarmonyOS.

 »HONOR Vision ni samo televizija, kot jo poznamo. V njem je opredeljena prihodnost televizije s HONOR-jevimi “Sharp Tech” inovacijami. HONOR Vision bo igral kritično vlogo v prihodnosti pametnega družinskega življenja. To ni samo center za domačo zabavo, ampak tudi center za izmenjavo informacij, center za upravljanje nadzora in center za interakcijo z več napravami.« je dejal George Zhao, predsednik HONOR-ja.

Prvi pametni zaslon na svetu, ki je opremljen s Huaweijevim HarmonyOS

Na konferenci je Huawei predstavil tudi HarmonyOS, nov, mikrojederni operacijski sistem, ki je zasnovan tako, da prinaša kohezivno uporabniško izkušnjo na vseh napravah in uporabniških scenarijih. HarmonyOS bo optimiziran in postopoma nameščen na pametnih napravah znamke, vključno s pametnimi urami, pametnimi zasloni, sistemi v vozilih in pametnimi zvočniki. HarmonyOS bo na voljo po vsem svetu kot platforma z odprto kodo.

V dobi, ko uporabniki ves čas zahtevajo celostno inteligentno izkušnjo na vseh napravah, je pomembno, da imamo operacijski sistem z izboljšanimi zmogljivostmi za več platform. Richard Yu, predsednik Consumer Bussines Group Huawei, trdi, da Huaweijev operacijski sistem HarmonyOS podpira vse uporabniške scenarije v številnih napravah in platformah, da bi zagotovil dosledno izkušnjo z nizko zamudo in močno varnostjo. Med pametnimi napravami, prikazanimi na konferenci, je tudi HONOR Vision – prva pametna televizija, opremljena z operacijskim sistemom HarmonyOS.

Trije sinhronizirani čipi: Inteligentni nabor čipov Honghu 818, AI kamera NPU in vodilni nabor čipov Wi-FI

HONOR Vision združuje številne inovativne tehnologije, ki uporabnikom nudijo inteligentno izkušnjo pametnega zaslona.

Inteligentni nabor čipov Honghu 818: Prav tako kot najnovejši inteligentni zaslon SoC, ki je na voljo po vsem svetu, ima tudi »Honghu 818« čarobni motor za obdelavo slik. Opremljen s sedmimi naprednimi tehnologijami za obdelavo slik, vključno z oceno gibanja in kompenzacijo gibanja (MEMC), visoko dinamičnim slikanjem (HDR), super ločljivostjo (SR), zmanjševanjem hrupa (NR), dinamičnim izboljšanjem kontrasta (DCI), samodejnim upravljanjem barv (ACM) in lokalno zatemnitvijo (LD), inteligentni nabor čipov Honghu 818 izboljšuje in optimizira ločljivost slike, kontrast in barvno delovanje z več algoritmi. Oktajederni procesor lahko prenese veliko obdelavo slik na velikih zaslonih in izvaja več nalog hkrati. MEMC je zmožen tudi pošiljanja slik z visoko ločljivostjo, vrhunske kakovosti zvoka in glasovne interakcije na daleč. Procesorska hitrost izkoriščanja pasovne širine v procesorju presega druge v povprečju za več kot 50%.

AI kamere NPU: Še ena novost »Sharp Tech«, je pametna pop-up AI kamera, opremljena s posebnim naborom čipov HiSilicon Hi3516DV300 NPU. Omogoča AI zmogljivosti, vključno s prepoznavanjem obrazov, sledenjem telesa in zaznavanjem drže. Pojavna zasnova kamere omogoča pametno in varno uporabniško izkušnjo. Ko je nameščena na steni, se pomakne navzdol za 10 stopinj in se avtomatično skrije za zaslon, ko je ne uporabljate.

Sistemski nabor čipov WI-FI na vodilnem nivoju:  HONOR Vision je opremljen z vodilnim sistemskim naborom čipov Wi-Fi – HiSilicon Hi1103. Kot prvi svetovni nabor sistemskih čipov, ki podpira pasovno širino 160 MHz s hitrostjo prenosa do 1,7 Gbps, je sistemski nabor čipov 1,7-krat hitrejši od povprečja v industriji, kar omogoča bolj gladko in stabilnejše predvajanje videoposnetkov, zlasti pri 4K HD videih. Podpira tudi 2.4G / 5GHz dvojno frekvenčno optimizacijo. Medtem ko 2.4GHz Wi-Fi zagotavlja močnejši Wi-Fi signal in širši doseg, 5GHz Wi-Fi omogoča hitrejše internetne hitrosti in manjše zaostajanje omrežja, kar ponuja optimizirano povezavo v različnih okoljih.

HONOR Vision: Preoblikovanje prihodnosti televizije

HONOR Vision bo igral bolj kritično vlogo v pametnem domu. HONOR Vision, ki presega domač zabavni center, služi tudi kot center za izmenjavo informacij, nadzorni center za upravljanje in center za interakcijo z več napravami.

Domači zabavni center: HONOR Vision ponuja izjemno avdio in video izkušnjo, s knjižnico vsebin Huawei Video in vrsto drugih platform, s čimer ustvari vse na enem mestu za TV-serije, raznovrstne oddaje, filme, glasbo, animacijo in drugo.

Center za izmenjavo informacij: Inteligentni zaslon HONOR Vision je opremljen s funkcijo Family Note, ki uporabnikom omogoča, da v samo 20 sekundah prenesejo 600M slike med pametnim telefonom in TV zaslonom prek Huawei Share-a – 100-krat hitreje kot prenos prek Bluetooth.

Center za nadzor in upravljanje: Huawei in HONOR sta zavezana k ustanovitvi HiLinka, odprtega ekosistema pametnega doma. Platforma in tehnologija bosta dostopni drugim ponudnikom pametnih domov v panogi, kar uporabnikom omogoča, da skupaj povežejo svoje izdelke pametnega doma skupaj.

Center za interakcijo z več napravami: Inteligentni zaslon HONOR Vision uporablja funkcijo HONOR Magic-link, ki uporabnikom omogoča uporabo pametnega telefona ali tablice za iskanje programov, prilagajanje nastavitev in še več. Uporabnikom omogoča tudi, da se vsebina, ki jo napišejo na pametni telefon ali tablico, prenese na zaslon HONOR Vision. S to funkcijo lahko uporabniki tudi povežejo ali projecirajo vsebine brez, da na svoj pametni telefon ali pametni zaslon prenesejo aplikacijo, ampak samo preprosto tapnejo, s čimer aktivirajo NFC in uživajo v gledanju vsebine s kakovostjo 1080P HDR. Z izjemno nizko zakasnitvijo 100 ms lahko uporabniki v dveh sekundah priključijo naprave na HONOR Vision. Uporabniki lahko tudi med gledanjem videoposnetkov, brskanjem slik in igranjem brez težav skačejo med načinom Miracast in DLNA.

Vrhunski dizajn za vrhunski zaslon

Obe različici HONOR Vision imata 55-palčni 4K HDR zaslon. Zahvaljujoč zaslonu Full-View, lahko uporabniki uživajo v razmerju med zaslonom in ohišjem do 94%. Pametni zaslon ima 6,9 mm polni kovinski okvir in diamantni hrbtni del, ki podpira inteligentno dihalno luč in način TÜV Rheinland Eye Comfort. Serija HONOR Vision vključuje standardno različico 2 GB + 16 GB in različico PRO 2 GBP + 32 GB za ceno RMB 3,799 (cca 477 evrov) oziroma RMB 4,799 (okoli 600 evrov).

Podjetje HONOR je trendovska blagovna znamka narejena za mlade po vsem svetu. V zadnjih petih letih je blagovna znamka doživela eksplozivno rast, kar je rezultat najvišjih standardov na področju revolucionarnih tehnologij in vrhunskega oblikovanja izdelkov.

VIRHiHonor.com
Prejšnji članekNapitnina: pustiti ali ne? Kdo jo dejansko dobi?
Naslednji članekImaš lahko rad dobro umetnost slabih ljudi?

Podjetje HONOR je trendovska blagovna znamka narejena za mlade po vsem svetu. V zadnjih petih letih je blagovna znamka doživela eksplozivno rast, kar je rezultat najvišjih standardov na področju revolucionarnih tehnologij in vrhunskega oblikovanja izdelkov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.