Honor razvil lasten procesor in pop-up kamero za pametni TV

HONOR, vodilna blagovna znamka v okviru Huawei Consumer Business Group, je najavila »HONOR Vision«, kjer predstavlja inteligentni nabor čipov Honghu 818 ter pametne pop-up kamere za velike zaslone. Najava je bila predstavljena na svetovni konferenci mobilnega interneta (GMIC) v Guangzhou, kjer je George Zhao, predsednik HONOR-ja, navzoče pozdravil z nagovorom »Samo najmočnejši stojijo v hudi nevihti«. Uvedbo obeh novih tehnologij je spremljala še napoved novega Honorjevega koncepta »Sharp Tech«, katerega cilj je vključiti in raziskati najnovejše vrhunske tehnologije.

»Komercializacija 5G se je na Kitajskem začela leta 2019, kar je tudi prelomnica za industrijo pametnih telefonov. Verjamemo, da je 5G ključnega pomena za novo obdobje digitalizacije, ki omogoča internet stvari – IoT. To je v skladu z našim poslanstvom ustvarjanja inteligentnega novega sveta, ki pripada mladim, saj HONOR razkriva koncept »Sharp Tech«, da bi spodbudili in omogočili tehnološke inovacije,” je povedal George Zhao, predsednik HONOR-ja.

»Sharp Tech« – HONOR-jev nov concept v tehnološki inovaciji

HONOR si prizadeva postati tehnološka blagovna znamka, ki jo ljubi mladina po vsem svetu. »Sharp« predstavlja duh raziskovanja med mladimi, medtem, ko koncept »Sharp Tech« poudarja HONOR-jevo željo, da razišče radosti tehnoloških inovacij.

George Zhao je opredelil elemente »Sharp Tech« kot:

  • Biti v ospredju razvoja tehnologije z neodvisno inovacijo jedrne tehnologije.
  • Izpostavljanje visokokakovostnim zahtevam mladih potrošnikov po vsem svetu.
  • Odražanje pogumnega odnosa mladih s stalnim izzivom in raziskovanjem.
  • Predstavljanje duha decentralizacije interneta z odprtostjo, sodelovanejm in soustvarjanjem.

»Honghu 818« Inteligentni čipi – Krepitev moči HONOR vizije s pametnim zvokom in sliko

V času GMIC je HONOR predstavil tudi inteligentni čip za prikaze »Honghu 818«, HONOR-jevo najnovejšo inovacijo »Sharp Tech« in najnovejši dodatke k družini čipov, Hisilicon. V mesecu avgustu bo HONOR-jev pametni zaslon »Honghu 818« omogočil izjemno zmogljivost in vrhunsko kakovost slike in zvoka. Najnovejši zaslon bo na voljo tudi proizvajalcem zaslonov, kar bo vodilo k razvoju sektorja velikih zaslonov.

  1. »Honghu 818« je prvi inteligentni nabor čipov za zaslone, ki je na voljo na svetovni ravni in ki nadgrajuje petletno akumulacijo znanja podjetja v raziskavah in razvoju čipa Hisilicon.
  2. S svojo zmogljivo tehnologijo prikaza in zmogljivostjo obdelave »Honghu 818« nosi čarobni mehanizem za obdelavo slik. Opremljen je s sedmimi naprednimi tehnologijami za obdelavo slik, vključno z oceno gibanja in kompenzacijo gibanja (MEMC), visoko dinamičnim slikanjem (HDR), super ločljivostjo (SR), zmanjšanjem šuma (NR), dinamičnim izboljšanjem kontrasta (DCI), samodejnim upravljanjem barv (ACM), in lokalno zatemnitev (LD), nabor »Honghu 818« izboljša in optimizira ločljivost slike, kontrast in bravno učinkovitost prikaza preko več algoritmov.
  3. Histenova avdio tehnologija optimizira kakovost zvoka na področjih ultra širokega zvočnega polja, prehodnega intermodulacijskega popačenja, izenačevanja zvoka in inteligentnih basov. S svojo vodilno strojno opremo izdelek še naprej ponuja neprimerljivo zvočno izkušnjo.
  4. V ohišju zmogljivega večpredstavnostnega dekoderja, čip podpira video dekodiranje od 8K30 do 4K120 slik z možnostjo dekodiranja 64-milijona slikovnih pik, kar je večje od najvišje slikovne točke na trgu. V primerjavi z našimi konkurenti čip omogoča napravam hitrejše nalaganje videoposnetkov in slik.
  5. Osemjedni procesor lahko obdeluje več zahtevnih slik na velikih zaslonih in opravlja več nalog hkrati. Ocena gibanja in kompenzacija gibanja (MEMC) je zmožna zagotavljati tudi slike visoke ločljivosti, najboljšo kakovost zvoka in simultano glasovno interakcijo na daljavo. Stopnja izkoriščenosti pasovne širine procesorja je vodilna v industriji s povprečjem višjim od 50 %.

Pametna Pop-up kamera – Nova izkušnja za HONOR Vision

HONOR igra pionirsko vlogo v okviru strategije dvojne blagovne znamke v podjetju Huawei. Po uspešnem bioničnem vzporednem fotoaparatu z dvema objektivoma, GPU Turbo in A.I., se tehnologija HONOR širi v nove industrijske panoge in daje svoje izkušnje televizijskemu sektorju in napoveduje prvi pametni zaslon na svetu, »Honghu 818«. Ob inovativnem pristopu k razvoju je HONOR opremil najnovejšo ponudbo izdelkov HONOR Vision s pametno pop-up kamero, ki omogoča NPU zmogljivost za prepoznavanje obrazov ter prinaša uporabnikom zmogljive funkcije in vrhunsko uporabniško izkušnjo.

HONOR Vision bo uradno predstavljen v sredini avgusta 2019.

Podjetje HONOR je trendovska blagovna znamka narejena za mlade po vsem svetu. V zadnjih petih letih je blagovna znamka doživela eksplozivno rast, kar je rezultat najvišjih standardov na področju revolucionarnih tehnologij in vrhunskega oblikovanja izdelkov.

Prejšnji članekMarvel: Faza 4
Naslednji članekRazpis za priznanja Mladina in gore

Podjetje HONOR je trendovska blagovna znamka narejena za mlade po vsem svetu. V zadnjih petih letih je blagovna znamka doživela eksplozivno rast, kar je rezultat najvišjih standardov na področju revolucionarnih tehnologij in vrhunskega oblikovanja izdelkov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.