Huawei drugi v Evropi po številu patentnih prijav

Lani so podjetja in samostojni inovatorji vložili več prijav kot leto poprej, največ na področjih medicinskih in komunikacijskih tehnologij ter informatike. Z drugim mestom Huawei potrjuje položaj vodilnega svetovnega ponudnika informacijske in komunikacijske tehnološke (IKT) infrastrukture in pametnih naprav.

Nadaljuje se rast vloženih patentnih prijav, saj je skupna številka v Evropi lani presegla 174 tisoč, kar predstavlja 4,6-odstotno rast v primerjavi z letom prej. Čeprav je Huawei edino kitajsko podjetje na lestvici prvih desetih, se je lani nadaljevala tudi rast prijav, ki so jih vložila podjetja iz te države. Kitajska se je namreč uvrstila na četrto mesto med petimi regijami. Poleg Kitajske se to še Evropska unija, Združene države Amerike, Japonska in Republika Koreja. Predstavnik Evropskega patentnega urada (EPO) je v zvezi s tem dejal, da je Kitajska zelo aktivna na področju patentnih prijav, kar kaže, da se iz poceni svetovne tovarne preoblikuje v globalni inovativni laboratorij. Poleg Koreje je tudi Kitajska namreč najbolj uspešna v informatiki in komunikacijskih tehnologijah, saj imata na teh dveh področjih največ globalno prepoznanih podjetij.

Zahvaljujoč vlaganju v raziskave in razvoj, tudi v razvoj tehnologij za mobilna omrežja pete generacije (5G), se povečuje tudi število patentnih prijav, ki jih vlaga Huawei. Doseženo drugo mesto, za las je pred njim le podjetje Siemens, zato ni nobeno presenečenje, temveč posledica odličnega dela ter pravilnih odločitev. Dosežek ima še večjo težo, saj so med prvimi desetimi sama ugledna globalna podjetja z dolgo tradicijo vlaganj v raziskave in razvoj. Ker se Huawei pomena slednjega zaveda, lahko spremembo na prvem mestu Evropske lestvice podjetji z največ vloženimi prijavami, morda pričakujemo že na začetku prihodnjega leta.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.