Huawei Mate Xs: V ospredju je zložljivost, a je vrhunski tudi v fotografiji!

Čeprav je zložljivi pametni telefon namenjen uporabnikom, ki cenijo velik zaslon in večopravilnost, pa bodo z njim tudi fotografirali. Huawei se ni izneveril zagotavljanju odlične mobilne fotografije, zato so tudi kamere Huawei Mate Xs vrhunske!

Na zadnji strani telefona, ko je zložen ali v načinu tabličnega računalnika, so štiri kamere SuperSensing, pri snovanju katerih je sodelovalo nemško podjetje specializirano za izdelavo leč Leica. Kamere so razporejene v navpičnem nizu vzdolž bočne stranice. V njem najdete glavno kamero s tipalom ločljivosti 40 milijonov pik in zaslonko f/1.8, 16 milijonsko z ultra širokim kotom (f/2.2, goriščnica 17 mm), optično stabiliziran teleobjektiv z 8 milijoni točk (f/2,4, goriščnica 52 mm) in kamero za zaznavo globine prizora. Sklop kamer podpira optično in z umetno inteligenco podprto stabilizacijo, ki omogočata stabilne video posnetke in do 30-kratno hibridno povečavo (10-kratno pri snemanju videa). Izredno je tudi fotografiranje v slabih svetlobnih razmerah, saj gre občutljivost ISO do 204800.

Visoka občutljivost ISO, široka zaslonka glavne kamere pa sta le dve od treh sposobnosti, zaradi katerih boste lahko kakovostne fotografije in videe snemali tudi v slabih svetlobnih razmerah in celo ponoči. Tretje je barvni filter RYYB 40 milijonskega tipala glavne kamere. Zaradi spremembe filtra RGGB (rdeča + zelena + zelena + modra) v RYYB (rdeča – rumena – rumena – modra) tipalo izmeri več svetlobe, saj rumena pika sočasno meri tako rdeče kot zelene valovne dolžine. To zložljivemu pametnemu telefonu Mate Xs omogoči fotografiranje tudi, ko tipalo zazna zelo malo svetlobe. Ko pa jo je dovolj, tipalo ustvari briljantno paleto barv ter učinke, ki lahko presežejo sposobnosti zrcalno refleksnih fotoaparatov.

Zložljivi pametni telefon pa ima še enega »asa« v rokavu, ko gre za sprednjo kamero. Te sploh nima, kajti zaradi revolucionarne in pogumne odločitve, da je zaslon zložen po zunanjosti naprave, njeno nalogo prevzame omenjeni sklop štirih kamer. Kar bo povzročilo ogromen skok v kakovosti in vsestranskosti selfi fotografij. Preprosta pa je tudi raba. Selfije lahko snemate le, ko je naprava zložena v telefonskem načinu. Takrat fotografska aplikacija na sprednjem zaslonu prikaže obvestilo, da obrnete napravo in vklopi zadnjega poleg navpičnega sklopa kamer.

Za razumevanje morda še to. Huawei Mate Xs je zložljiv pametni telefon z dvema zaslonoma, sprednjim 16,76-centimetrskim (6,6-palčni) in zadnjim 16,20-centimetrskim (6,38-palčni), ki skupaj tvorita velik 8-palčni zaslon, ko je naprava razprta in deluje v tabličnem načinu. S tem ponuja izkušnjo za različne primere rabe, ki jih ni mogoče primerjati z drugimi pametnimi telefoni. Na voljo bo aprila po priporočeni ceni 2499 evrov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.