Minimalizem – priročnik za začetnike

Bež stol pred belo mizo, na kateri sta okvir in rastlina
Minimalistično urejen prostor

Vedno več ljudi se poslužuje minimalizma, stila, ki vzpodbuja zavestno odločanje o vsem, kar vnašaš v svoje življenje. Zate smo pripravili kratek in priročen vodnik, kako se spopasti z minimalizmom.

Kaj je to?

Minimalizem je orodje, ki ti pomaga, da poenostaviš svoj vsakdan in se osredotočiš na pomembne stvari v življenju. Znebiš se odvečne navlake, strahu, stresa in skrbi, pri tem pa postaneš srečnejši in svobodnejši.

Kako začeti?

Oblačila zložena v predal

Najlažje je začeti pri materialnih stvareh. Vzemi si čas in sistematično preglej stvari, ki jih imaš v lasti. Odvrzi vse, kar te ne osrečuje in česar ne potrebuješ. Pri tem se zavedaj, da bodo odvržene stvari nekje pristale. Najbolje je, da jih recikliraš ali doniraš.

Spremeni miselnost

Pomemben korak k minimalizmu je sprememba miselnosti. Usmeri svojo pozornost v količino stvari, ki jih neprestano kupuješ in zavedno poskušaj zmanjšati število motenj v svojem vsakdanu. Nauči se razlikovati med stvarmi, ki jih potrebuješ, in med stvarmi, ki si jih želiš.

Najdi sistem in se ga drži

Minimalizem je za vsakogar drugačna izkušnja, zato se ne primerjaj z drugimi. Osredotoči se na svoje okolje in najdi sistem, ki bo olajšal tvoj način življenja.

Bojevnik pravi, da imamo vsi izbiro

Počasi se daleč pride

Pomembno je, da se zavedaš, da se nič ne zgodi čez noč. Minimalizem je proces, ki zahteva veliko zavestnega razmišljanja in nadziranja. Na začetku se ti bo verjetno marsikaj zdelo nesmiselno, vendar ne pozabi, da postane sčasoma vse lažje.

Junior novinar

Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.