Huawei med desetimi najbolj dragocenimi znamkami!

Huawei logo na steni

Organizacija Brand Finance je uvrstila Huawei med 10 najvrednejših blagovnih znamk.

Brand finance global 500

Vodilna organizacija za ocenjevanje in strateško svetovanje Brand Finance je v zadnjem poročilu Brand Finance Global 500 2020 prvič blagovno znamko Huawei uvrstila med deset najbolj dragocenih. Huawei je že tretje kitajsko podjetje, ki se mu je uspelo uvrstiti v prvo deseterico, z ocenjeno vrednostjo znamke 65,082 milijarde ameriških dolarjev. Kar znaša 4,5 % več kot lani.

»5G je naslednja velika priložnost telekomunikacijske industrije, zato je konkurenca na trgih huda. Huaweiu uspeva prodirati na trge, ki so jih prej tradicionalno obvladovali izdelovalci telekomunikacije opreme z Zahoda in kljub oviram napreduje. Vrednost blagovne znamke je narasla na 65,1 milijarde dolarjev, zato se je podjetje uvrstilo med 10 najbolj dragocenih znamk na svetu«, piše v poročilu organizacije Brand Finance.

Huawei Brand value by economy

Gospodarstvo Združenih držav je najbolj zastopano, saj imajo na lestvici 500 najvrednejših 205 svojih podjetij (45,4 %) z vrednostjo blagovnih znamk 320,4 milijarde dolarjev. Kitajska sledi s 70 podjetji (18,9 %) in vrednostjo 133,4 milijarde.

Huawei Brand value by sector

Med 500 podjetji na seznamu jih 46 (14 %) spada med tehnološka podjetja, vendar je skupna vrednost njihovih blagovnih znamk kar 986,5 milijarde dolarjev. Od vseh kitajskih tehnoloških podjetij, se je le Huaweiu uspelo uvrstit med prvih deset.

Rast vrednosti Huaweieve blagovne znamke je mogoče pripisati zavezi podjetje k inovacijam, nenehnemu izboljševanju izdelkov ter skrbi za uporabniško izkušnjo.

Huawei je napovedal, da bo odposlal 240 milijonov pametnih telefonov in obdržal drugo mesto na lestvici največjih svetovnih izdelovalcev. Lani so poleg drugih odposlali tudi 44 milijonov premijskih pametnih telefonov Huawei Mate in Huawei P, kar predstavlja 50-% povečanje na letni ravni in 6,9 milijona telefonov za omrežje pete generacije (5G).

Huawei je lani predstavil tudi več kategorij naprav, s katerimi ponuja svojo uporabniško izkušnjo ekosistema HiLink na različnih področjih rabe, vključno s tablicami, osebnimi računalniki, nosljivimi napravami in napravami interneta stvari (IoT).

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group je dejal: »Huawei se bo v naslednjih petih do desetih letih predvsem osredotočil na strategijo za vsa področja rabe. Trdno smo namreč zavezani, da ustvarimo integriran ekosistem, v katerem bodo tablični računalniki, osebni računalniki, naprave navidezne resničnosti (VR), nosljive naprave, pametni zasloni, pametni zvočniki, avtomobili in naprave interneta stvari, povezane s pametnimi telefoni, da bodo zagotovili resnično brezhibno uporabniško izkušnjo.« 

Na slovenskem trgu je Huawei v tem mesecu predstavil pametni telefon Huawei P smart Pro, pri izbranih operaterjih je na voljo ženska različica pametne ure Huawei Watch GT 2 (42 mm), v začetku prihodnjega pa bodo na voljo atraktivna rdeča različica brezžičnih slušalk Huawei FreeBuds 3.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.