Huawei na čelu inovacij: Revolucionarni koraki v nosljivih tehnologijah

ura_5

Na novo opredeljen napredek na področju športa in zdravja

Rezultati desetletnega razvoja tehnologije nosljivih naprav so združeni v pametni uri Huawei Watch GT 4.

Leta 2014 je Huawei vstopil na trg nosljivih naprav s pametnim trakom TalkBand B in od takrat so po zaslugi edinstvene zasnove, uporabe vrhunskih materialov in stalnega razvoja dosegli velik napredek, posledica katerega je obširen nabor nosljivih naprav. Primerne so za vsakogar, saj s funkcijami spremljanja športa in zdravja, ocenjevanjem tveganj ter aktivnim upravljanjem zdravja tvorno pomagajo pri vsakodnevnih potrebah.

ura_3V tem času si je Huawei prizadeval, da bi zagotovil najboljše pametne nosljive izdelke z uporabo najnovejših tehnologij. Z osredotočanjem na raziskave in razvoj ter temeljne znanstvene raziskave so ustvarili inovativne rešitve, tipala, algoritme in funkcije. Leta 2016 je Huawei predstavil tehnologijo TruSeen 1.0 ter zelo kmalu nato še rešitev s podporo šestim načinom dinamičnega spremljanja srčnega utripa z optičnim tipalom. Samo dve leti kasneje so s tehnologijo TruSeen 3.0 dosegli 24-urno spremljanje srčnega utripa, čemur so leta 2020 dodali še visoko zmogljiva tipala za snemanje elektrokardiograma (EKG) in sposobnost stalnega spremljanja nasičenosti kisika v krvi. Najnovejša različica TruSeen 5.0+ ponuja izboljšano natančnost zaznavanja ter podpira več zdravstvenih raziskav in preverjanj ocene tveganja. Kmalu bo na voljo že naslednje pomembna nadgradnja; TruSeen 5.5+. Huawei je sprva podpiral le zaznavanje srčnega utripa, a so funkcije hitro razširili in izboljševali. To je privedlo do uvedb funkcij, kot so TruSleep, TruRelax in TruSport, ki na zapestja prinašajo sposobnost beleženja športa, spremljanje ravni stresa in analize spanja in preko tega celovito upravljanje zdravja in dobrega počutja.

Huawei je kot eden največjih svetovnih vlagateljev v zadnjih 8 letih prijavil več kot 800 patentov in objavil 8 rezultatov raziskav v okviru smernic ESC 2020 o atrijski fibrilaciji. Leta 2022 je pametna ura Watch D prejela certifikat CE, s čimer je pridobila dovoljenje za prodajo v 33 državah Evrope. Gre za prvo napravo s hibridno tehnologijo merjenja krvnega tlaka, ki omogoča natančno merjenje s pomočjo mikročrpalke in napihljivega paščka. Spomladi je Huawei predstavil še pametno uro Watch 4, s katero so uvedli funkcijo, ki samodejno sproži merjenje sedmih fizioloških znakov ter pripravi celovito in izčrpno poročilo o zdravju. Kot najobsežnejša pametna ura ne ponuja le naprednih zdravstvenih funkcij, temveč vključuje tudi druge vodilne funkcionalnosti, s čimer ponovno premika tehnološke meje na nova obzorja.

ura_4Huawei želi zagotoviti najboljše funkcije nosljivih naprav, zato sodeluje z ekološkimi partnerji pri izboljšanju rešitev za spremljanje zdravja in iskanju novih možnosti za preprečevanje kroničnih bolezni. Z aplikacijo Zdravje že ponuja prilagojena športna in zdravstvena priporočila, ki zajemajo različne dnevne primere, kot so spanje, prehrana, splošno zdravje, vadba in čustva. Poleg tega Huawei še naprej sodeluje tudi s partnerji, da bi še naprej omogočal raziskave za reševanje glavnih zdravstvenih izzivov, kot sta motnje spanja in okrevanje po telesni aktivnosti, ter nadaljeval razvoj celostnih digitalnih rešitev. S skupnimi prizadevanji je Huawei učinkovito prispeval k razvoju sektorja upravljanja zdravja, dokazal pomen pametnih ur in pokazal njihove prednosti za vse.

Huawei je obenem zaslužen za porast raziskav na področju nosljivih tehnologij. Podjetje ima deset raziskovalnih inštitutov in tri laboratorije na Kitajskem, še letos pa napoveduje vzpostavitev laboratorijev v Evropi. Do zdaj so prodali že 130 milijonov pametnih ur, aplikacija Zdravje pa beleži več kot 450 milijonov uporabnikov iz celega sveta.

»Huaweijevi izjemni dosežki so bili mogoči le zaradi sodelovanja s strokovnjaki iz industrije in univerzami, ki so pripravili inovativne rešitve za naše pametne ure,« je na konferenci Huawei Developers Conference (HDC) dejal Zhang Wei, izvršni direktor ekipe Huawei Health in predsednik skupine izdelkov za pametno nošenje in zdravje, Huawei Consumer Business Group.

ura_1V zadnjih desetih letih si Huawei prizadeva za izboljšanje preprečevanja bolezni in pregledovanja tveganj. Uporabnikom je zagotovil visokokakovostne pametne ure, ki ponujajo funkcije za stalno spremljanje telesnega zdravja. Sodelovanje z več kot 100 strokovnimi institucijami in več kot 13 milijonov uporabnikov je omogočilo, da je Huawei tlakoval pot za spremljanje zdravja z nošenjem njihovih pametnih naprav. Huawei je obenem izvedel več kot 200 študij, ki zajemajo raziskave o temah, kot so zdravje srca, zavedanje dihanja med spanjem, dobro počutje dihal, zdravje ožilja, upravljanje glukoze v krvi in druge. Trenutno tako preučujejo podatke o zdravju srca, ki jih je prispevalo 5 milijonov sodelujočih v raziskavah, zdravju ožilja (820 tisoč sodelujočih), zdravju dihal (800 tisoč), zavedanju pomena dihanja med spanjem in o pomenu krvnega tlaka (300 tisoč sodelujočih).

Pri razvoju rešitev spremljanja zdravja imajo pametne ure že zdaj pomembno vlogo. Vendar je treba natančnost še dodatno izboljšati. Da bi povečali natančnost odkrivanja kroničnih bolezni, je Huawei zavezan sodelovanju s strokovnimi institucijami in partnerji. Namen strateškega prizadevanja je spodbujati razvoj rešitev in algoritmov ter tako zagotoviti natančnejše odčitke in rezultate. Huawei želi uporabnikom zagotoviti izboljšano izkušnjo spremljanja zdravja, saj velja za vodilno podetje pri razvoju nevsiljivih in pametnih nosljivih naprav, ki bodo koristile posameznikom, družinam in industriji.

Huawei Watch GT 4: Cene in dostopnost

Nekaj različic pametnih ur serije Huawei Watch GT 4 je že na voljo na slovenskem trgu, do konca septembra pa naj bi bile na voljo vse različice. Lahko boste izbirali med tremi različicami večjih s 46 mm ohišjem in tremi različicami z manjšim 41 mm ohišjem.

Priporočene cene v Sloveniji se gibajo od 279,00€ (41 mm bela različica) do 379,00€ (46 mm kovinska različica).

Za več informacij obiščite spletno stran: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.