Huawei P30 Pro prejel TIPA World Award za leto 2019

Huawei je naznanil, da je organizacija TIPA General Assembly prepoznala Huawei P30 Pro kot enega izmed najboljših izdelkov leta 2019 in mu podelila naziv najboljšega fotografskega pametnega telefona (Best Photo Smartphone). Prestižna nagrada je že tretje leto zapored podeljena najboljšemu modelu družine pametnih telefonov Huawei P, kar dokazuje predanost podjetja Huawei nenehnemu izboljševanju kakovosti, zmogljivosti in oblikovanja ter posledično premikanja mej mobilne telefonije.

»Zmogljivosti fotoaparata so bile vedno v središču strategije razvoja družine pametnih telefonov Huawei P. Organizaciji TIPA se zato še enkrat zahvaljujemo, ker je nagradila naš pametni telefon P30 Pro. S sistemom štirih kamer Leica, Huawei P30 Pro premika meje mobilne fotografije z nekaj inovacijami, vključno z revolucionarnim barvnim filtrom RYYB fotografskega tipala ter ekstremno 5-kratno optično povečavo, kar izboljšuje fotografsko izkušnjo na vseh ravneh. Napredek daje potrošnikom več svobode uporabe naprav Huawei za fotografiranje in snemanje najbolj razburljivih življenjskih trenutkov,« je povedal Li Changzhu, podpredsednik segmenta telefonov pri Huawei Consumer BG.

Predstavniki fotografskih publikacij iz celega sveta so potrdili, da je pametni telefon Huawei P30 Pro izstopal med strogimi preizkušanji in primerjavami. Zmogljivi sistem štirih kamer Leica, ki se ponaša z vsestranskim tipalom Huawei SuperSpectrum ločljivosti 40 milijonov slikovnih pik in 20 milijonsko ultra široko kamero, poleg optično stabiliziranega objektiva SuperZoom, zagotavlja jasnost posnetkov in povečavo, nikdar videno na pametnem telefonu. Popolnoma novo tipalo Tof (Time of Flight) pa zajema podatke o globini posnetka za boljše učinke zameglitve ozadja (bokeh). Posledica skupnega delovanja pa so fotografije z neverjetnimi podrobnostmi in čudovitim dinamičnim razponom v vseh svetlobnih razmerah.

Huawei P30 Pro

TIPA General Assembly je nagrado obrazložila s komentarjem: »Neverjetne zmogljivosti v slabih svetlobnih razmerah ter širok razpon povečav. Pametni telefon Huawei P30 Pro ima sistem štirih kamer s številnimi slikovnimi zmožnostmi. Tipalo glavne kamere velikosti 1/1.7 palca in ločljivost 40 milijonov slikovnih pik privzeto snema 10-milijonske fotografije. Njen optično stabiliziran objektiv ima ekvivalent 27 mm ter zaslonko f/1.6, poleg tega pa je na voljo še 20-milijonska kamera ultra-širokega kota z objektivom ekvivalenta 16 mm, kamera s periskopskim teleobjektivom ter tipalo za zajem globine ToF. Pametni telefon Huawei P30 Pro lahko pokriva neverjetno območje goriščnih razdalj, po zaslugi programskih algoritmov, ki več posnetkov formata RAW združijo v eno fotografijo super-visoke ločljivosti iz katere nato »izrežejo« želen izsek za dosego 50-kratne povečave. Podobno impresivne so tudi zmogljivosti pri šibki svetlobi, saj z najvišjo vrednostjo ISO 409.600 lahko posname fotografijo v razmerah blizu teme, po zaslugi tipala s 40 odstotkov višjo svetlobno občutljivostjo od tipal z barvnim filtrom RGB. Zaradi tega ima Huawei P30 Pro najboljše zmogljivosti pri slabi svetlobi med vsemi telefoni na trgu.«

»Huawei skupaj z Leico s telefonom Huawei P30 Pro znova premika meje mobilne telefonije in uporabnikom omogoča fotografiranje in snemanje videa odlične kakovosti,« je povedal Thomas Gerwers, predsednik organizacije TIPA.

Huawei je s pametnim telefonom Huawei P30 Pro postavil nova merila v svetu mobilne fotografije. Zagotovil je najboljše zmogljivosti fotoaparata pametnega telefona v šibkih svetlobnih razmerah in največjo optično povečavo med vsemi tekmeci, zato je bil telefon nagrajen tudi z rekordno skupno oceno 112 na lestvici DxOMark. Impresivna ocena potrjuje Huaweijevo predanost raziskavam, zlasti pri zagotavljanju vrhunske izkušnje mobilne fotografije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.