Konferenca podiplomskih študentov v Planici

Včeraj sta se začela 11. konferenca Mednarodne podiplomske šole Jožefa Stefana (MPŠ) in 13. Dan mladih raziskovalcev KMBO (področje kemije, biokemije, materialov in okolja).

Dogodek nosi naslov »Science of the future – how to stay up to date with your research«. Organizira ga študentski svet MPŠ in traja dva dni. Vključuje dve konferenci, ki se ju bo udeležilo približno 100 udeležencev, med temi okoli 75 študentov. Letos se konferenca odvija v prostorih Nordijskega centra Planica.

Študentje bodo predstavili svoja raziskovalna dela in svoje raziskovalno področje. Najboljše predstavitve bodo nagrajene iz strani strokovne žirije in občinstva. Podeljene bodo tudi nagrade za najboljši plakat. Organizatorji konference so STA povedali, da je ideja konference predstaviti, kako je pomembno, da raziskovalci spremljajo svoje področje izven raziskovalnih inštitucij.

Konferenca gosti tri predavatelje:

  1. Kristjan Anderle. Deloval je na Institutu Joževa Stefana, nadalje kot podoktorski sodelavec na nemškem GSI Helmholtz Centre for Heavy Ion Research. Trenutno dela kot sistemski inženir v podjetju Cosylab.
  2. Brane Širok. Profesor na Fakulteti za strojništvo bo predstavil »izgradnjo in delovanje vetrovnika Nordijskega centra Planica, ki omogoča hkratni trening padalcev in skakalcev njegovo delovanje, udeleženci pa si ga bodo nato tudi ogledali,« kot je poročal STA.
  3. Igor Mekjavić. Znanstvenik na področju preiskovanju hipoksičnega okolja ima  raziskovalni oddelek v Planici. Deluje na Institutu Jožefa Stefana.
Prejšnji članekPoleti do novih znanj in spretnosti?
Naslednji članekHuawei P30 Pro prejel TIPA World Award za leto 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.