Poleti do novih znanj in spretnosti?

srednješolci, ki pravijo Spomladansko izpitno obdobje se zaključi 28. junija, jesensko pa se prične 19. avgusta. Vmes ni rednih predavanj in izpitov, zato se v tem času radi posvetimo drugim dejavnostim, za katere morda med študijskim letom ne najdemo časa.

Za zapolnitev poletnega časa in širjenje obzorij posamezne članice Univerze v Ljubljani organizirajo poletne šole. Nekatere so že tradicionalne, druge priložnostne (razni raziskovalni projekti).

Poletne šole ne zvenijo nezanimivo, vendar jim ime morda dela krivico. Te šole so razna predavanja in delavnice iz različnih področij, ki ponujajo nova znanja in spretnosti. Nekatera so namenjena osnovnošolcem, druga srednješolcem, ostala študentom ali raziskovalcem in profesorjem.

Poletne šole se izvajajo v raznih jezikih, od slovenščine, angleščine do italijanščine ali francoščine, celo ruščine. Trajanje se razlikuje, giba se od 3 dni do 44 dni.

Dejavnosti se izvajajo na raznih področjih, med temi so (po abecednem vrstnem redu) ekonomsko-poslovne vede, farmacija, fizika, jezikoslovstvo, kemija, likovna umetnost, matematika, pravo, socialno delo in tehnične vede.

Poletnih šol je kar 39, zato preveri seznam, da najdeš kaj primernega zase.

Več informacij najdeš na spletni strani UL.

Prejšnji članekNamizni ali prenosni računalnik?
Naslednji članekKonferenca podiplomskih študentov v Planici

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.