Huawei P40 Pro z naskokom na vrhu lestvice DxOMark

Eden od najbolj uveljavljenih portalov za testiranje kamer in fotoaparatov, DxOMark, je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei P40 Pro, v katerem so mu dodelili 128 točk. S tem se je telefon z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov.

Huawei P40 Pro odlikuje sklop štirih kamer s funkcijo »SuperSensing Cine« in kamero za 3D-globinsko zaznavo s podporo za 50-kratno povečavo SuperZoom. Skokovit napredek v fotografski zmogljivosti omogoča 50-milijonsko tipalo glavne kamere »Huawei Ultra Vision Sensor«. Pravo čudo inženirskega dela in tehnologij je veliko 1/1,28 palca (po diagonali), s sposobnostjo združevanja pik pa doseže, da je ena velika kar 2,44 μm. Odlikuje ga tudi zmogljiv sistem faznega samodejnega ostrenja »Octa PD AutoFocus« ter inovativna tehnologija »Huawei XD Fusion Engine«, ki s pomočjo umetne inteligence poveča reprodukcijo podrobnosti na fotografijah v vseh mogočih svetlobnih pogojih. Tako kot model Huawei Mate 30 Pro ima tudi P40 Pro širokokotno kamero opremljeno s tipalom ločljivosti 40 milijonov pik. Njegova fizična velikost 1/1,54 palca z občutljivostjo ISO 51200 obeta odlične fotografije in video posnetke tudi v slabših svetlobnih razmerah. V sklopu omenjenih pa ste še kamera s teleobjektivom za 5-kratno optično povečavo in kamera TOF, brez katere ne bi bilo osupljivih učinkov zamegljenega ozadja.

Huawei P40 Pro SuperZoom

Preizkus je sestavljen iz ocene zmogljivosti kamer med fotografiranjem in snemanjem videa. Impresivnih 140 točk je pametni telefon P40 Pro osvojil za fotografijo, pohvalili pa so širok dinamičen razpon in visoko raven prikaza podrobnosti, zaradi česar je glavna kamera primerna za snemanje v vseh svetlobnih razmerah. Prav tako so pohvalili natančnost ekspozicije, kakovosti prikaz barv in natančnost globine pri učinku zamegljenega ozadja Strokovnjake pa je navdušila tudi 5-kratna optična povečav, saj je tudi na teh fotografijah opaziti malo šuma in veliko podrobnosti. Odlično pa se je telefon izkazal tudi v video zmogljivostih. Zanje so mu namenili 105 točk, posebej pa so pohvalili dobro upodabljanje podrobnosti, natančno ekspozicijo, učinkovito stabilizacijo slike in hitro, natančno in konsistentno samodejno ostrenje.

Za več informacij o testih obišči DxOMark.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.