Nimaš kaj početi? Na Twitchu v živo spremljaj življenje tardigradov

3d rendered realistic illustration of the tardigrade.
Foto: fruttipics iz iStock

Kanadčanka Julie Laurin je pred kratkim začela s prenosom mikroskopskih tardigradov v živo. To so osemkrake mikro živalice, znane tudi kot vodni medvedki. Mogoče je to tisto, kar trenutno potrebuješ.

Na Laurinem Twitch kanalu si lahko ogledaš enourno komentirano življenje tardigradov.

Prenos na Twitchu je del projekta z imenom »A Tiny World«, ki raziskuje mikroskopsko življenje, ki nas obdaja.

»Če delim to izkušnjo z vami, upam, da vas bo morda navdihnila, da si boste kupili svoj mikroskop, da boste začeli raziskovati majhne predmete in bitja, ki so okoli vas!«  pravi Laurinin opis na njeni spletni strani.

Kje je našla te tako rekoč neuničljive živalice?

»Na mojem balkonu jih živi na tisoče in mislim, da uspevajo v tem rjavkasto-zelenkastem filmu in umazaniji, ki se je skozi leta oblikoval zaradi nepravilnega odtekanja vode,« je Laurin zapisala v tvitu.

Tardigrade ali po slovensko počasnike so prvič odkrili ob koncu 18. stoletja. So drobne mikro živali, ki jih lahko najdemo v zelo različnih okoljih, od oceanov do peščenih sipin. Veljajo tudi za neizmerno odporna bitja: lahko preživijo vesoljski vakuum, se prilagodijo hudi dehidraciji in lahko preživijo celo močna radioaktivna sevanja. So pa v nedavni študiji odkrili tudi njihovo Ahilovo tetivo: globalno segrevanje.

VIRFuturism
Prejšnji članekKonec tedna bo poostren nadzor na slovenskih cestah
Naslednji članekHuawei P40 Pro z naskokom na vrhu lestvice DxOMark

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.