Huawei plan B: pospešeno vlaga v lastni ekosistem

»Pametne povezave so prihodnost. Platforma Huaweieve mobilne storitve (HMS) povezuje 910.000 razvijalcev in 100 milijonov uporabnikov izven Kitajske,« je povedal Jervis Su, podpredsednik mobilnih storitev v Huawei Consumer Business Group. »Z naborom mobilnih rešitev smo dokazali, da obstaja povpraševanje po pametnejših rešitvah. Zelo smo ponosni, da lahko glede teh objavimo številne mejnike.«

Med uspehe, ki jih beleži platforma mobilnih storitev HMS v prvem polletju 2019, sodijo:

  • Možnost nakupa v aplikaciji je na voljo v 140 državah.
  • Zunaj Kitajske je Huaweieva tržnica AppGallery zabeležila milijardo prenosov.
  • Zunaj Kitajske je bilo na pametne telefone uporabnikov naloženih več kot 280 milijonov tem.
  • Huaweiev brskalnik je od uvedbe meseca marca zunaj Kitajske zabeležil 100-odstotno mesečno rast.
  • Huawei bo partnerjem omogočil uporabo zmogljivosti WiseVideo, s čimer bodo lahko svojim uporabnikom zagotovili optimizirano izkušnjo.
  • Storitev HUAWEI Music and Assistant bo ključnim partnerjem na voljo že letos.

Sijajna zvezda in DigiX lab – vlaganja v prihodnost

Huawei je napovedal posodobljeni program Shining Star, v katerem je razvijalcem na voljo milijarda dolarjev. S programom želi Huawei celovito podpreti in oblikovati pametni ekosistem inovativnih mobilnih storitev. Hkrati želi pomagati partnerjem pri razvoju digitalnih inovacij na vseh področjih rabe pametnih naprav, spodbujati uporabo odprtih zmogljivosti in storitev Huaweia ter podpreti razvoj storitev na področju trženja.

»Naš program Shining Star« je le eden izmed mnogih načinov, s katerimi želi Huawei spodbujati inovacije na vseh področjih«, je dejal Alex Zhang, predsednik mobilnih storitev v Huawei Consumer Business Group. »Prepričani smo, da mnogim odličnim in inovativnim idejam primanjkuje sredstev, da bi lahko zažarele v svojem pravem sijaju. Z novo pobudo upamo, da bomo uspeli vsaj nekaj teh iskric spremeniti v sijoče zvezde. Huawei je odločen, da bo razvijalcem pomagal izkoristiti njihove potenciale, program Shining-Star pa bo dopolnilo novih laboratorijev Huawei DigiX.«

Huawei bo letos odprl laboratorije DigiX v šestih regijah, prvega v nemškem Dusseldorfu. V njih bodo razvijalci in partnerji preizkušali svoje storitve ter našli potrebne vire za razvoj. Laboratoriji ponujajo prostor za inovativno delo, zato so opremljeni z opremo za dodano in navidezno resničnostjo, umetno inteligenco, jedrom mobilnih storitev (HMS) ter drugimi tehnološkimi zmogljivostmi.

Močni partnerji

Da bi uporabnikom ponudil edinstvene izkušnje ter da bi krepil partnerski ekosistem, se Huawei povezuje z najboljšimi ponudniki vsebin. Na konferenci za razvijalce HDC 2019 so tako sklenili še dogovor s podjetjem Filmin, ki bo pretočne vsebine prineslo uporabnikom v Španiji. Podjetje se ponaša s katalogom, v katerem je 9000 filmov, 248 televizijskih serij in 400 tematskih kanalov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.