Ocena filma: Hobbs in Shaw

Luke Hobbs in Deckard Shaw morata rešiti svet, preden ga za vedno spremeni genetsko okrepljeni anarhist Brixton. Odkar sta se prvič srečala sta vedno v prepiru, zdaj pa morata zamere dati na stran in sodelovati.

Moj prvi nasvet za ogled tega filma je, da odmisliš povezavo s filmi Hitri in drzni. Ko to narediš je film super poletna osvežitev. Medtem ko so prvi filmi v tej seriji sloneli na dirkah in predelanih avtomobilih so zadnji štirje to speljali v akcijske filme. Hobbs in Shaw pa to odpelje še kakšne tri ovinke bolj stran.

Nadaljuj na lastno odgovornost
Nadaljuj na lastno odgovornost.

The Rock in Jason Statham

Čisto po pravici me ne bi motilo, če bi onadva igrala v naslednjih desetih akcijskih komedijah, ki si jih bi ogledal. Interakcija in sama »kemija« med njima je odlična. Težava pa se pojavi, ko bi oboževalec razmislil, da je Shaw v Hitrih in drznih ubil Hana. Tako bi si lahko zaželel, da bi ga v tej filmski seriji predstavili malo drugače in ne kot negativca. Si pa to na vse pretege trudijo popraviti in recimo, da jim uspeva.

Dwayne Johnson in Jason Statham
Dwayne Johnson in Jason Statham.

Logika v sami zgodbi

Ah, saj vsi vemo, da je ne potrebujemo, a ne? Enako verjetno je, da bi z golimi rokami držal helikopter ali pa za zajtrk pogoltnil 12 surovih jajc. Nisi prepričan kaj je bolj resnično mar ne? Ne glej na logičnost, zakone fizike, kontinuitete in koliko udarcev lahko telo sploh prenese in bo super. Same akcijske scene pa bi bilo posnete z bolj širokimi kadri in manj preskakovanja scen saj delujejo zmedeno in tako ne izpadejo, kakor bi lahko.

Vanessa Kirby ob naslovnem dvojcu
Vanessa Kirby ob naslovnem dvojcu.

Ostali igralci

Vanessa Kirby doda tisto žensko moč filmu in to kot Shawjeva sestra naredi odlično. Idris Elba je kot negativec sicer rahlo nedodelan čeprav igra »črnega supermana«, kakor se sam izrazi. Tu povem, da bi bil Idris Elba res odlična izbira za novega 007. Se pa v filmu pojavita tudi Kevin Hart in Ryan Reynolds, ki igrata sebe in poskrbita za smeh, ko sta v kadru.

Idris Elba kot Brixton
Idris Elba kot Brixton.

Zaključna misel

V slogu nekdanjih akcijskih filmov je Hobbs in Shaw odlična poletna osvežitev. Nasmejal se boš ob komičnih trenutkih in tistih, ki ne ubogajo zakonov fizike. Glavna igralca sta kot tandem odlična in veselim se kaj nam bosta v prihodnosti prinesla. Ko (če) se konča serija filmov Hitri in drzni, bo to kar dostojen naslednik, če se za to odločijo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako pospešiti učenje tujega jezika
Naslednji članekHuawei plan B: pospešeno vlaga v lastni ekosistem

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.