Huawei predstavil nove telefone, uro in slušalke

Huawei Mate 50 Pro

Na dogodku v Beogradu v Srbiji, je Huawei uradno predstavil izbor novih izdelkov, s katerimi utrjuje vodilno vlogo na trgu mobilnih naprav. Prvi pametni telefon na svetu s prilagodljivo 10-stopenjsko zaslonko Huawei Mate 50 Pro, elegantna telefona Huawei nova 10 in Huawei nova 10 Pro s 60 MP tipalom sprednje kamere in naprednimi načini hitrega polnjenja SuperCharge, pametno uro Huawei Watch GT 3 SE, vodilni fitnes in zdravstveni zaveznik s sodobnim dizajnom in naprednimi funkcijami, ter brezžične slušalke Huawei FreeBuds SE s kristalno čistim zvokom in ergonomsko obliko, ki so idealne za dolgotrajno uporabo. Velikih izboljšav pa je bila deležna tudi trgovina z aplikacijami AppGallery.

Prisotne je dogodku nagovoril William Tian, ​​​​predsednik Huaweia za Evropo: »Huawei še naprej prinaša neverjetno, vrhunsko tehnologijo vsakemu človeku, družini in organizaciji. Zato kot podjetje ne bomo nikoli obupali nad poslovanjem s pametnimi telefoni, ki je bistvenega pomena za našo strategijo vodilnega v industriji. Novi pametni telefoni Mate 50 Pro in telefoni serije Huawei nova 10 so najboljši primer naše filozofije. Vedno želimo zagotoviti revolucionarne inovacije vsakemu potrošniku in nenehno voditi razvoj svetovne industrije pametnih telefonov.«

Huawei Mate 50 Pro – vodilni pametni telefon z revolucionarno zaslonko

Povsem novi pametni telefon Huawei Mate 50 Pro predstavlja vrhunec inovacij v seriji Mate in je hkrati najzmogljivejši pametni telefon v zgodovini podjetja Huawei. Nudi povsem novo izkušnjo mobilne fotografije ob elegantnem in izjemno vzdržljivem dizajnu.

Pametni telefon Huawei Mate 50 Pro nudi vrhunsko kamero Ultra Aperture s 50-milijonskim tipalom in 10-stopenjsko nastavljivo zaslonko s ključnim napredkom optičnega sistema, mehanske strukture ter tehnologije zajema in obdelave fotografij. Izredno široka zaslonka f/1,4 v kombinaciji s tehnologijo XD Fusion Pro in visoko občutljivostjo na svetlobo, poskrbi za primerno svetlost ter za podrobnosti v svetlih in zasenčenih področjih fotografije. Pametno prilagajanje zaslonke obenem zagotovi, da je zajem svetlobe pri samodejnem načinu usklajen s prizorom in scenarijem fotografiranja, medtem ko imate v ročnem načinu možnost prilagajanja globinske ostrine oziroma raven zamegljenosti ozadja. Zahvaljujoč temu boste zlahka posneli izjemne portrete s popolnimi kožnimi odtenki, teksturo in ravno prav zamegljenim ozadjem, očarljive in žive pokrajine, čudovite bližinske (makro) fotografije z ostrim ospredjem in naravno zamegljenim ozadjem ter po zaslugi naprednega nočnega načina odlične fotografije tudi v trdi temi.

Poleg značilnega oblikovalskega jezika serije Mate z aksialno simetrijo, Huawei Mate 50 Pro prvič doslej uporablja elegantno zasnovo stopničastega vzorca »Clous de Paris«, ki prikazuje novo vrste urejene lepote elegantne do zadnje podrobnosti. Mate 50 Pro v posebni oranžni različici iz veganskega usnja je opremljen še z na padce odpornim steklom »Kunlun Glass«, kar potrjuje pet zvezdic na certifikatu švicarskega podjetja SGS. S tem je postal prvi pametni telefon s takšnim dokazilom, kar predstavlja še en preboj podjetja Huawei na področju znanosti o materialih. Ohišje novega pametnega telefona je odpornejše na vodo po standardu IP68 celo do globine šestih metrov. Na pričakovani ravni so tudi njegove ostale strojne zmogljivosti ob tem, da gre za prvi Huaweiev telefon s sistemom EMUI 13, ki poenostavlja upravljanje z enim dotikom.

Huawei nova 10 in nova 10 Pro – eleganten dizajn, 60 MP sprednja kamera in napredno hitro polnjenje

Povsem nova Huawei nova 10 in nova 10 Pro združujeta neverjetno elegantni dizajn inovativnega in kakovostno izdelanega ohišja z legendarnim obročem Star Orbit Ring. Ob tem je pametni telefon nova 10 Pro debel vsega 7,88 mm, medtem ko je ohišje telefona Huawei nova 10 s 6,88 mm celo za milimeter tanjše.

Deseto generacijo serije nova poleg videza odlikujejo inovacije sprednje kamere, da bi pametna telefona Huawei nova 10 in nova 10 Pro spremenila tradicionalni pristop k mobilni fotografiji. Oba se namreč ponašata z impresivno ultra širokokotno sprednjo kamero s kar 60-milijonskim slikovnim tipalom, ki lahko zajema posnetke v razločljivosti 4K. Pametni telefon nova 10 Pro ima poleg te še 8-milijonsko portretno kamero za kristalno čiste posnetke od blizu, ki kot prva v industriji podpira 2-kratno optično in do 5-kratno digitalno povečavo. Je tudi prva sprednja kamera s takojšnim samodejnim ostrenjem s štirifaznim zaznavanjem (Quad Phased Detection), pri katerem vsaka slikovna pika prispeva tako k zajemu fotografije kot k ostrenju.

Pri tem seveda niso zanemarjene ostale zmogljivosti. Med temi izstopa 50-milijonska zadnja kamera z napredno obdelavo slike, hitro osveževanje zaslona in načini hitrega polnjenja. Tipalo zadnje kamere je opremljeno s Huaweievim barvnim filtrom RYYB, omogoča takojšno samodejno ostrenje QPD ter ima vključeno tehnologijo zaklepa brez zakasnitve (ZLS), ki se posebej dobro obnese med fotografiranjem v pogojih šibke svetlobe. Da bi omogočil brezskrbno uporabo, Huawei še naprej vodi v inovacijah hitrega polnjenja. Pametni telefon Huawei nova 10 Pro podpira 100-vatno hitro polnjenje SuperCharge z novim Turbo načinom, ki presega dosedanje omejitve. Dovolj je namreč le 10 minut in baterija bo napolnjena do 60 odstotkov, medtem ko 20 minut zadošča za polno napolnjenost.

AppGallery – Najnaprednejše aplikacije na dlani

Poleg novih naprav je Huawei predstavil tudi izboljšave priljubljene trgovine z aplikacijami AppGallery, ki vsakodnevno uspeva v svojem poslanstvu zagotavljanja prijetne uporabniške izkušnje milijonom ljudi po vsem svetu, pravi pokazatelj uspeha pa je neverjetna rast uporabnikov v preteklih 18 mesecih. AppGallery namreč šteje že 580 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov, od tega več kot 45 milijonov v Evropi. Na dogodku je bila predstavljena razširjena ponudba aplikacij, izboljšan sistem delovanja, aplikacije pa delujejo veliko hitreje in bolje.

Več kot 5,75 milijona registriranih programerjev si prizadeva, da bi uporabnikom omogočili še več uporabne vsebine. Temu botruje ponudba aplikacije Gspace, ki uporabnikom pomaga pri iskanju vseh želenih vsebin, hkrati pa imajo dostop do vseh priljubljenih Googlovih aplikacij in storitev, kot so Google Maps, YouTube in številne druge.

Razpoložljivost

Telefoni Mate 50 Pro, Huawei nova 10 ter Huawei nova 10 Pro bodo v Sloveniji na voljo od sredine oktobra. Cena telefona Mate 50 Pro bo znašala 1299 €, cena telefona Huawei nova 10 529 € in cena telefona Huawei nova 10 Pro 749 €. Slušalke Huawei FreeBuds SE pa so na slovenskem trgu že na voljo po maloprodajni ceni 59 €.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.