Huawei premika meje fotografije z revolucionarno serijo pametnih telefonov Huawei P30

Huawei je na ekskluzivni prireditvi v pariškem kongresnem centru predstavil pametna telefona Huawei P30 in Huawei P30 Pro. Predstavnika Huaweijeve serije P, v kateri so tradicionalno telefoni z naprednimi kamerami, sta opremljena z inovativnim tipalom SuperSpectrum, novim tipalom za zaznavo globine (Time of Flight – ToF), objektivom z večkratno optično povečavo (SuperZoom) ter s stabilizacijo slike podprto z umetno inteligenco (AIS). S temi revolucionarnimi tehnologijami Huawei P30 in Huawei P30 Pro zajemata revolucionarne fotografije in video posnetke v vseh pogojih.

»Serija Huawei P30 predstavlja največji preboj po desetletjih razvoja digitalnih fotoaparatov; preoblikovala bo pravila in dojemanje mobilne fotografije. Inovacije, kot sta slikovno tipalo Huawei SuperSpectrum in leče SuperZoom nam omogočajo, da premaknemo meje mobilne fotografije in videa prek meja, ki so bile dolgo nedosegljive. Serija Huawei P30 na novo določa meje naslednji generaciji pametnih telefonov, tako da uporabnikom omogoča zajeti pravo lepoto okoli njih z napravo, ki se prilega njihovi dlani,« je na predstavitvi povedal Richard Yu, predsednik uprave Huawei Consumer BG.

Huawei P30

Fotografije, ki so vedno profesionalne kakovosti

Serija Huawei P30 bo spremenila pričakovanje uporabnikov o mobilni fotografiji. Pametni telefon Huawei P30 Pro, ki je na lestvici DxOMark dosegel rekordno skupno oceno 112, je opremljen s popolnoma novo oblikovanim sistemom štirih kamer Leica. Ta vsebuje glavni glavni objektiv s tipalom Huawei SuperSpectrum in ločljivostjo 40 milijonov slikovnih pik, ultra širokokotni objektiv s tipalom z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik, teleobjektiv ločljivosti 8 milijonov slikovnih pik, globinskim tipalom ToF ter prednjo kamero ločljivosti 32 milijonov pik, ki bo snemanje selfijev dvignila na novo raven.

1/1.7-palčno tipalo Huawei SuperSpectrum zajema svetlobo na popolnoma nov način. Tipalo s filtrom RYYB (rdeča-rumena-rumena-modra) SuperSpectrum odstopa od tradicionalnega RGGB (rdeča-zelena-zelena-modra) Bayerjevega filtra in z zamenjavo zelenih pik z rumenimi na pametnem telefonu Huawei P30 Pro dviga občutljivost ISO do 409.600 oziroma do 204.800 na telefonu Huawei P30. Bistveni premik v tehnologiji tipala v kombinaciji s Huaweijevo optično stabilizacijo sliko, stabilizacijo s pomočjo umetne inteligence ter široko zaslonko (f/1.6) na telefonu Huawei P30 Pro zagotavlja izjemno fotografsko in video izkušnjo v širokem spektru snemalnih in svetlobnih pogojev, vključno s pogoji izredno slabe svetlobe, rezultat pa so jasne fotografije iz več podrobnostmi in barvami.

Novi objektiv SuperZoom prinaša vrhunsko raven fotografiranja z optično povečavo, ki je do zdaj ni bilo v napravah tako tanke zasnove. Zaradi periskopske konstrukcije leč pametni telefon Huawei P30 Pro podpira 5-kratno optično, 10-kratno hibridno in 50-kratno digitalno povečavo. Optični element (prizma) teleobjektiva upogne svetlobne žarke pod kotom 90 stopinj in tako poveča goriščno razdaljo ter zmanjša debelino objektiva kamere, ne da bi to motilo zasnovo pametnega telefona.

Huaweijeva kamera ToF sprosti domišljijo. Edinstveno tipalo pametnega telefona Huawei P30 Pro ocenjuje globino polja. Zaradi natančnih meritev razdalje do predmetov v prizoru je mogoča simulacija več nivojske zameglitve (učinek bokeh). Funkcija super portreta pa zajeme najmanjše podrobnosti, kot so posamezni prameni las. Z združevanjem podatkov o globini in sposobnostjo programskih algoritmov pametni telefon posname izjemne slike z razpršenim ozadjem in poudarjenim objektom fotografije v vsakih pogojih.

Huaweijeva umetna inteligenca (AI) pa uporabniku pomaga, da združi vse to v popolnem posnetku. Prednja in zadnje kamere lahko zajamejo zaporedje več fotografij, ki jih umetna inteligenca združi v popolno fotografijo z visokim dinamičnim razponom (HDR+) ter tako prepreči, da so deli fotografije premalo ali preveč osvetljeni.

Premikanje meje mobilnega videa

Pametni telefoni serije Huawei P30 imajo kamero kinematografskih zmogljivosti, ki uvaja dobo snemanja mobilnega videa studijske kakovosti. Tipalo Huawei SuperSpectrum omogoča spektakularno zajemanje video posnetkov pri šibki svetlobi, zato so nočni posnetki svetlejši in polni podrobnosti. Rezultat Huaweijeve optične (OIS) in z umetno inteligenco podprte stabilizacija slike (AIS), ki delujeta pri vseh nastavitvah snemanja videa, pa so popolni in enakomerni posnetki. Poleg tega objektiv SuperZoom omogoča jasne bližnje posnetke, medtem ko z umetno inteligenco podprt urejevalnik videa omogoča dodajanje glasbe in posebnih učinkov, kar pametne telefone serije Huawei P30 spremeni v mobilni video produkcijski studio.

Dva pogleda sta boljša kot eden. Huaweijeva funkcija dveh pogledov (Dual-View) tako omogoča sočasen zajem dveh perspektiv istega prizora s sočasno uporabo več kamer. Serija telefonov Huawei P30 zagotavlja popoln pogled na prizor, medtem ko snemamo posnetek objekta od blizu, s čimer sproti nove in zanimive možnosti snemanja videa.

Huawei P30

Dediščina osupljivega oblikovanja

Pridobivanja navdiha iz narave in tehnologija za doseganje osupljivega dizajna in lepih barv. Površinski dizajn pametnih telefonov serija Huawei P30, obdelan z devetimi barvnimi premazi, je navdihnjen z edinstveno barvno paleto in nedotaknjenim videzom solin. 6,47-palčni (16,44 cm) Huawei P30 Pro in 6,1-palčni (15,5 cm) Huawei P30 sta na voljo v barvi dihajočega kristala (Breathing Crystal), jantarjevega sončnega vzhoda (Amber Sunrise), severnega sija (Aurora), biserno bele (Pearl White) in črni. V Sloveniji bodo na voljo tri: barva dihajočega kristala, barva severnega sija in črna. Zaslon Dewdrop polne HD plus razločljivosti (2340 x 1080) ima majhno zarezo oblike kapljice rose, ki zagotavlja kar največjo površino zaslona. Pod zaslonom, ki je skoraj brez robov, je ćitalec prstnih odtisov, ki omogoča hitro in varno preverjanje pristnosti uporabnika. Pametni telefon Huawei P30 Pro je opremljen tudi z zvočno tehnologijo Acoustic Display, ki zaslon spremeni v »membrano zvočnika«.

Druge pomembne inovacije

Inovacije so jedro Huaweijevega DNK-ja . Huawei P30 in Huawei P30 Pro sta opremljena z vodilnimi funkcijami, ki ju od tekmecev ločijo v zmogljivosti, moči in učinkovitosti.

  • Pametni telefoni serije Huawei P30 so opremljeni s procesorjem Kirin 980 zasnovanem na 7 nm tehnologiji, ki s pomočjo dvojne nevronske procesne enote za podporo delovanja algoritmov umetne inteligence zagotavlja izjemne zmogljivosti, vrhunsko učinkovitost in hitrejše prepoznavanje slik.
  • Serija Huawei P30 ima razširjeni datotečni sistem EROFS, ki izboljšuje odzivnost sistema. Uporabniški vmesnik EMUI 9.1 pa podpira funkcijo HUAWEI Share OneHop za brezhibno izmenjavo datotek med pametnimi telefoni in prenosniki Huawei.
  • Pametni telefon Huawei P30 Pro ima baterijo kapacitete 4200 mAh, podpira pa tudi hitro polnjenje z močjo 40 W (HUAWEI SuperCharge), ki baterijo od nič do 70 odstotkov napolni v 30 minutah.
  • Pametni telefon Huawei P30 Pro je opremljen s tehnologijo hlajenja (HUAWEI SuperCool), ki izboljšuje odvajanje toplote ter ohranja telefon hladen tudi med intenzivno uporabo.
  • Pametni telefoni serije Huawei P30 so opremljeni z naprednimi brezžičnimi komunikacijskimi zmogljivostmi, podpirajo pa tudi dve kartici SIM ter tehnologijo Dual VoLTE.

Sočasno s predstavitvijo dveh novih telefonov, je Huawei predstavil tudi pametni uri Huawei Watch GT Active in Elegant, ki ju odlikuje dolgo trajanje baterije, brezžične slušalke Huawei Freelace , ki podpirajo Huaweijevo tehnologijo HiPair za hitro povezavo in polnjenje ter Huawei X Gentlemonster Eyewear, nova pametna očala izdelana v partnerstvu s podjetjem Gentle Monster.

Cena in razpoložljivost

Pametna telefona Huawei P30 in Huawei P30 Pro bosta v Sloveniji na voljo od 27. marca dalje. Huawei P30 bo na voljo v različici s 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB notranjega pomnilnika, Huawei P30 Pro pa v različici s 6 GB in 128 GB notranjega pomnilnika ter v različici z 8 GB delovnega pomnilnika in 256 GB notranjega pomnilnika. Cena Huawei P30 bo v prosti prodaji znašala 699,99 evra, cena Huawei P30 Pro pa 899,99 oziroma 999,99 evra.

Huawei P30 and P30 Pro Hands-on: All About That Camera

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.