Huawei Watch 4 postavlja nove standarde pametnih ur

Huawei Watch 4

Podjetje Huawei Consumer Business Group (BG) je predstavilo Huawei Watch 4 in Huawei Watch 4 Pro, s katerima presega meje česa so sposobne sodobne pametne ure. Popolnoma nova serija izrednih nosljivih naprav se ponaša z vrhunsko estetsko zasnovo v kombinaciji z najbolj naprednimi funkcijami spremljanja zdravja.

»V Huaweiu se zavedamo, da je sodobno življenje lahko hektično in hitro, zato smo serijo pametnih ur Huawei Watch 4 zasnovali tako, da se brez težav vključijo v naporen življenjski slog in ga naredijo znosnejšega. Ne glede ali tečete maraton ali po opravkih, vam z inovativnimi tehnologijami in inteligentnimi funkcijami ob vrhunskem dizajnu, zagotavljajo prijetno uporabniško izkušnjo. Prepričani smo, da bodo nove pametne ure v celoti izpolnile pričakovanje zahtevnih uporabnikov,« je dejal Matjaž Kermelj iz slovenske podružnice podjetja Huawei.

Vrhunska estetika za popolno uporabniško izkušnjo

Oblikovalci so navdih zasnove nove pametne ure našli v fantaziji neskončnega vesolja. Ohišje iz titana letalske kakovosti pametne ure Huawei Watch 4 Pro poleg razkošnega občutka poskrbi za lahkotnost in vzdržljivost, medtem ko safirno steklo zaščiti zaslon pred poškodbami, ki se zlahka zgodijo med uporabo. Popolne futuristične estetike je tudi model Huawei Watch 4 s črnim ohišjem iz nerjavečega jekla in 3D ukrivljenim steklom. Huawei je poskrbel še za novi seriji primerne digitalne številčnice s tematiko Lune in šestih edinstvenih planetov. Z inovativno oblikovno zasnovo in uporabo vzdržljivih materialov sta prava paša za oči in posebnost v svetu pametnih ur.

Pametna ura Huawei Watch 4 Pro se ponaša z 38-milimetrskim (1,5-palčnim) prilagodljivim zaslonom iz nizkotemperaturnega polikristaliničnega oksida (LTPO) z 71,72-odstotnim razmerjem med zaslonom in telesom ter energetsko učinkovito funkcijo vedno prižganega zaslona (AOD) pri samo 1-herčnim osveževanjem slike. Enak zaslon krasi tudi model Huawei Watch 4, le da se ta ponaša s 74-odstotnim razmerjem med zaslonom in telesom ter 0,855 milimetra debelim robom. Obe pametni uri podpirata prosto potapljanje do globine 30 metrov, zagotavljata vodotesnost 5 ATM in sta združljivi s standardom IP68.

Z več kot 20 tisoč digitalnimi številčnicami sta novi pametni uri popolni za izražanje sloga in razpoloženja oziroma prilagajanje videze dogodku, na katerem ste. Novost sta tematska sklopa »Planet Quest« s prikazom planetov v osončju in »Star Voyage« s številčnicami, ki jih je navdihnilo vesolje in vesoljska plovila.

Za Huawei Watch 4 Pro in Huawei Watch 4 so na voljo tudi edinstveni paščki. Modelu Huawei Watch 4 Pro se popolnoma podata kovinski pašček iz titana s členi v obliki črke H in polirano površino ali temno rjavi usnjeni pašček z ročno obdelano površino in sodobnim prefinjenim videzom. Huawei Watch 4 pa se ponaša s črnim paščkom športnega minimalističnega videza iz fluoroelastomera, ki ga je preprosto čistiti.

Zapestna pomočnica, ki ves čas spremlja zdravje

Huawei je v pametne ure serije Huawei Watch 4 namestil elektrodi snemalnika elektrokardiograma (EKG) medicinske kakovosti in 8-kanalno optično tipalo srčnega utripa s tehnologijo Huawei TruSeen 5.0. Napredna tehnologija zagotavlja natančno analizo rezultatov elektrokardiogramov in obenem opozarja na glavna tveganja srčno žilnih bolezni, kot sta neredni srčni utrip (aritmija) in arterijska togost.

Ker simptomi zgodnje oslabitve pljučne funkcije pogosto niso odkriti, pametne ure serije Huawei Watch 4 nudijo preverjanje dihalnih funkcij. S kazalniki, kot so frekvenca dihanja, razpon nasičenosti kisika v krvi (SpO2) in zvok kašlja, ter informacijami o tveganju, kot sta kajenje ali onesnaženost zraka, novi pametni uri s pomočjo lastnega algoritma za analizo dihalnega spektra ocenita zdravje pljuč. Aplikacija Huawei Zdravje obenem nudi preprost dostop do rezultatov ocenjevanja in do prilagojenih nasvetov, da lažje sprejmete preventivne ukrepe in zaščitite pljuča.

Nosljive naprave Huawei se med drugim odlikujejo tudi v funkciji analize spanja. Napredek niti tokrat ni izostal, saj tehnologijo Huawei TruSleep 3.0 odlikuje večja natančnost spremljanja ter samodejnega zaznavanja trajanja in faz spanja, vključno z lahkim, globokim, spanjem REM in dremežem, z analizo fizioloških parametrov, dobljenih na podlagi gibanja telesa med spanjem in ritma srčnega utripa (HRV).

Do zdravstvenih podatkov v realnem času

Pomemben napredek na področju spremljanja zdravja predstavlja funkcija, ki zaporedoma izmeri sedem različnih kazalnikov- srčni utrip, raven nasičenosti kisika v krvi (SpO2), elektrokardiogram (EKG), arterijska togost, raven stresa, temperatura kože in delovanje pljuč. Da so rezultati razumljivi, z intuitivnim diagramom poskrbita funkciji Health Glance in Health Trends, medtem ko Smart Health Reminders pošilja opomnike o nepravilnosti s ciljem opozoriti na morebitne težave in predloge, kako vzdrževati zdrav srčni utrip in zdravo raven kisika v krvi.

Marsikdo se bo tudi razveselil funkcije Health Community v aplikaciji Huawei Zdravje, s katero lahko povabite prijatelje in družinske člane, da pregledujejo meritve in zbrane zdravstvene podatke. Funkcija omogoča, da na daljavo preverite zdravje bližnjih, ter dobivate obvestila v primeru padcev in nenormalnih očitkov. S tem je Huawei spremljanje svojega zdravja nadgradil z možnostjo spremljanja zdravja drugih na svojem pametnem telefonu.

Razveselili se boste več kot 100 športnih načinov

Razen izrednega poudarka na spremljanje zdravje, je pametna ura serije Huawei Watch 4 izredna fitnes spremljevalka. Zagotavlja podporo za več kot 100 športnih načinov, vključno s priljubljenimi, kot so tek, hoja, kolesarjenje in plavanje, pri katerih s strokovnimi ocenami in informacijami pomaga bolje razumeti telesno vadbo. Obenem je opremljena še z načinom prostega potapljanja, zaradi česar je prestala stroge teste vodotesnosti in odpornosti na slano vodo. Ker spremlja temperaturo vode in ker je v načinu prostega potapljanja vključen kompas, je najnovejša pametna ura popolno orodje za športnike in navdušence, ki večino svojega prostega časa najraje preživite na prostem.

Izboljšan prikaz gibanja z obročki aktivnosti (Activity Rings) se je izkazal kot močan motivator. S prikazom informacij v realnem času in opozorili o dnevnem napredku vas nenehno spodbuja k doseganju in preseganju svojih osebnih ciljev.

Nudi vse, kar zahtevate od pametne ure

S tem pa seznam nadgradenj, ki jih nudijo pametne ure serije Huawei Watch 4, še ni izčrpan. Pregled podatkov na zaslonu pametne ure je preglednejši po zaslugi sveže zasnove uporabniškega vmesnika, zagotovljena pa je tudi podpora za kartice eSIM, s katerimi lahko z uro kličete in pošiljate sporočila, ko telefona nimate pri sebi. Huaweiev pomočnik prilagaja priporočila na podlagi osebnih navad in priporoča koristne aplikacije, medtem ko je omogočeno nemoteno preklapljanje med aplikacijami (Quick Bar & Floating ball).

Funkcija Super Link poenostavi povezavo s pametnimi telefoni in slušalkami, da sprejemate klice, nadzorujete predvajanje glasbe in na daljavo prožite kamere pametnega telefona. Huaweieva storitev zemljevidov za ure (Petal Maps Watch Edition), zagotavlja navigacijske storitve, ne da bi potrebovali pametni telefon. Podpira celo sinhronizacijo v realnem času in opomnike z vibriranjem ter je še posebej priročna med vadbo na prostem.

Zahvaljujoč dvojedrni arhitekturi je zagotovljena vrhunska kombinacija moči in dolge življenjske dobe baterije. Na voljo sta standardni način s polnimi zmogljivostmi in način s podaljšano avtonomijo. Korak naprej je samodejno načrtovanje optimalnega delovanja procesorja glede na aplikacije in scenarije uporabe.

Novi pametni uri Huawei Watch 4 Pro in Huawei Watch 4 nudita v standardnem načinu do 4,5 oziroma do 3 dni delovanja. Kadar veste, da ure nekaj časa ne boste mogli polniti, hitro in preprosto preklopite v način podaljšane življenjske dobe baterije. Ta zagotavlja do 21 oziroma do 14 dni delovanja. Uporabniška izkušnja ni ogrožena, saj so v celoti dostopni športni načini in funkcije spremljanja zdravja. Novi pametni uri sta opremljeni z zmogljivim napajalnikom Huawei Watch Wireless SuperCharge. 15-minutno polnjenje zadošča za dan uporabe.

Cena in razpoložljivost

Pametni uri Huawei Watch 4 in Huawei Watch 4 Pro sta na voljo po maloprodajni ceni 479, 90 in  629,90€.

Poleg ure Huawei Watch 4 je Huawei nedavno predstavil tudi uro Huawei Watch Ultimate in telefona Huawei P60 Pro ter Huawei Mate X3.

Za več informacij obiščite spletno stran: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.