Kaj se o življenju lahko naučimo od Francozinj?

Zaznamuje jih znani »je ne sais quoi« pristop življenju, njihova samozavest in sproščenost pa sta nepremagljivi. Način, kako se urejajo, skrbijo zase, kako nosijo oblačila … Lahko bi rekli, da imajo vse skrivnosti življenja v malem prstu. Kaj je tisto, kar jih dela tako skrivnostno privlačne?

Naravni lepoti so rekle »da«

Moto Francozinj se glasi: Preventiva je boljša od kurative. Ne skrivajo svojih pegic, ne bojijo se gubic, predvsem pa jim je pomembno, da bo njihova koža zdrava in negovana. Za urejanje porabijo prav toliko časa kot druge ženske, vendar niti v sanjah ne želijo, da bi se to videlo tudi navzven. Zato je njihov make-up zelo subtilen, marsikdaj to pomeni le rdečo šminko na sicer nenaličenem obrazu. Lepotni nasveti pa se v Franciji prenašajo iz roda v rod in tako niso povsem odvisni od zadnjih trendov. Sledite njihovim nazorom in ne iščite hitrih rešitev. Redno negujte svojo kožo in jo maksimalno razvajajte.

Ne zaupajo trendom

Star francoski pregovor gre nekako takole: več, kot se spreminja, več ostaja enako. Raje kot zadnje trende hitre mode pa imajo dobro krojene klasične kose, ki jim pristajajo kot uliti. Zelo pogosto pa s kakšnim modnim dodatkom kot je izrazita rutka, zanimiva torba ali odličnimi čevlji naredijo videz zares svoj. Kupujte manj vendar kvalitetno, kakovost pa bo vam zvesta leta in leta.

Zajemajo življenje s polno žlico

In to dobesedno! Francozinje prisegajo na kruh, sir in okusne sladice, ob hrani pa si pogosto privoščijo kozarček vina. Kljub hrani, bogati s kalorijami, so Francozinje suhcene. Zanje  je prehranjevanje povezano s strastjo, čutnostjo in uživanjem. Ne s strahom in slabo vestjo kot drugje po svetu. Ko gre za hrano, se znebite slabe vesti, jejte počasi in uživajte v vsakem grižljaju, zraven pa si privoščite kozarec dobrega vina, na primer eleganten modri pinot Vinske kleti Zlati Grič.

Vse je v nogah

Francozinje hodijo povsod. Hodijo v službo, v trgovino, po opravkih. To je del njihove vsakodnevne rutine. Preprosto nimajo visoko intenzivne vadbe, saj so tako ali tako aktivne. Namesto da parkirate tik pred vhodom v kinodvorano in celo telovadnico, se po opravkih odpravite peš. Poskrbite le, da imate udobne čevlje. Priporočamo obutev ARA, ki ponuja lahke in modne modele, ki so letos v trendu.

Uživajo svoje življenje, razvajajo svoje telo

Za Francozinje je počutiti se dobro bolj pomembno kot izgledati dobro. Vzemite si čas za toplo kopel, za masažo, nego obraza ali drugo obliko negovanja svojega telesa. To naj ne bo samo luksuz, ampak nujna stvar, ne glede na to, kako zaposleni ste.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.