Kako do filmov in serij na telefonih Huawei?

pametni telefon huawei mate x3

Redko kdo ne uporablja pametnega telefona za gledanje videa. Kjer ga najdete? Možnosti je ogromno. Od YouTuba pa do storitev pretočnega videa in videotek operaterjev. Pri tem boste nekateri takoj pomislili, da so z njimi na telefonih Huawei same težave. Ni jih. So samo izzivi in še ti rešljivi.

Med prazniki in nasploh prvi mesec novega leta imamo več časa za zanimive serije ali filme. Priljubljeni romantični ali božični filmi so ta čas pogosto na sporedih televizijskih programov. Najdete pa jih tudi na pretočnih storitvah, ki počasi postajajo glavni vir raznovrstnih video vsebin. Razumljivo je, da zaradi tega zahtevamo dostop do njih tudi iz svojih pametnih telefonov.

YouTube normalno deluje na telefonih Huawei

Za nekatere morda malce večji izziv je namestitev aplikacije YouTube. Na sodobnejših telefonih Huawei ni nameščena, ravno tako je boste zastonj iskali v uradni trgovini AppGallery. A to ne pomeni, da storitev na njih ne morete uporabljati. Lažja pot je dostop do YouTuba preko mobilnega brskalnika. Tako je zadoščeno osnovnim potrebam, kar bo manj zahtevnim zadostovalo. Ne pa vsem. Predvsem ne, če želite naprednejše funkcije, ki jih nudi samo aplikacija.

Rešitev nudi aplikacija GBox, ki jo najdete in namestite na novejše telefone Huawei, med katerimi so trenutno najbolj zanimivi vodilni telefon P60 Pro, prepogljivi Mate X3 in modeli družine telefonom srednjega razreda nova 11. Ker je izredno preprosta za uporabo, vam ni treba natančno razumeti, kako deluje. Dovolj je vedeti, da omogoči dostop do Googlovih storitev in aplikacij. Kar pomeni dostop do vsega, česar ne najdete v uradni trgovini AppGallery. Še nekaj vas bo zanimalo. Da omogoči, kar obljublja, GBox ves čas deluje v ozadju, toda zaradi tega ni okrnjeno ali moteno delovanje uporabniškega vmesnika ali tako nameščenih aplikacij.

Ravno tako so dostopne aplikacije slovenskih operaterjev in pretočnih storitev

YouTube pa zdaleč ni edina video storitev, ki jo želimo oziroma pričakujemo. Ker ravno tako ne želimo zamuditi pomembnega športnega dogodka ali priljubljene oddaje, pričakujemo možnost ogleda za nazaj. Naročniki naših operaterjev ste lahko mirni, kajti aplikacije A1 Xplore TV, EON TV (Telemach), Neo Pametno življenje (Telekom Slovenije) in T-2 tv2go so vse po vrsti v trgovini AppGallery. Tam je tudi aplikacija domačega ponudnika naročniškega videa Voyo, ki se je bodo še posebej razveselili ljubitelji resničnostnih oddaj in igranih serij slovenske komercialne televizije.

Ostanejo še tuje storitve pretočnega videa. Aplikacije za Amazon Prime Video, Curiosity Stream, Disney+, HBO Max, NBA League Pass, Mubi, Nebula, Netflix, Plex, Pickbox Now in druge, so prilagojene delovanju na telefonih Huawei in kot takšne objavljene v trgovini AppGallery ali pa vam njen iskalnik ponudi povezavo na spletno mesto, iz katerega je iskano mogoče prenesti in namestiti. Bodisi je to spletna stran razvijalca ali alternativna trgovina APKPure.

Reševanje morebitnih težav

Ker smo aplikacijo GBox omenili že večkrat, velja pogledati, kako jo uporabite. Po zagonu vam bo na domačem zaslonu prikazala ikone za neposredni dostop do najbolj priljubljenih aplikacij. Prvič, ko se odločite, da boste eno izmed njih namestili, se prijavite s svojim Googlovim računom. Ker ostanete vpisani, vam tega kasneje ni treba vedno znova početi. Kako pa rešite težave z nameščeno, a slabo delujočo aplikacijo? Preprosto izberite možnost kloniranja »Clone«. S tem ste dosegli, da aplikacija, ki ste jo sicer namestili preko trgovine AppGallery, lahko izkoristi Googlove mobilne storitve (GMS). V alternativni trgovini APKPure najdete nekaj takšnih, ki zaradi tega na telefonih Huawei ne bodo normalno delovale, čeprav jih iskalnik uradne trgovine najde in ponudi možnost namestitve. Po končanem postopku klonirana ali nameščanja, naredite še bližnjico na domačem zaslonu uporabniškega vmesnika, da bo aplikacija hitro dostopna.

Na ta način smo na Huawei P60 Pro namestiti aplikacije storitev Prime Video, Netlix in Disney+ ter uživali v njihovih vsebinah v visoki razločljivosti. Storitve pretočnega videa in slovenskih operaterjev so na telefonih Huawei dostopne in le nekatere zahtevajo kanček truda, da jih pravilno namestite in začnete uporabljati. Nič tako zahtevnega, da tega ne bi bili sposobni vsi vešči osnovne uporabe sodobnih pametnih telefonov.

Ne pozabite na darila!

Ker se bližajo prazniki, nikar ne pozabite na obdarovanje bližnjih. Za vse tehnološke zanesenjake ima Huawei zelo pestro ponudbo odličnih daril. Poleg že omenjenih telefonov, se bo marsikdo nadvse razveselil zmogljivih in elegantnih pametnih ur Huawei Watch 4, Huawei Watch Ultimate in Huawei Watch GT 4.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.