Kako fotografirati zvezdno nebo s telefonom Huawei nova 5T?

Se tudi vam pogosto poraja vprašanje kako vašim znancem uspe fotografirati zvezdno nebo? In to s telefonom? Za vas smo pripravili kratek vodič, kako s pomočjo nočnega načina pametnega telefona Huawei nova 5T, hitro in preprosto posneti odlične nočne fotografije.

Tehnologije mobilne fotografije osupnejo uporabnike, saj nekaterim sodobnim pametnim telefonom uspe z ramo ob rami tekmovati s profesionalnimi fotografskimi napravami v moči in prenosljivosti. Izboljšave sistema na čipu (SoC) so namreč privedle do pomembnega napredka na področju umetne inteligence, ki omogoča, da kamere pametnih telefonov dobro delujejo tudi v zahtevnih pogojih. Visoka ločljivost tipala, na primer 48 milijonov slikovnih pik v telefonu Huawei nova 5T, pa da je na fotografijah več podrobnosti kod kdaj koli prej.

Kamera na Huawei Nova 5THuawei je pred kratkim predstavljeni pametni telefon nova 5T namenil mladim, ki radi fotografirajo. Njegova zadnja kamera s tipalom ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik in podporo umetne inteligence, omogoča preprosto fotografiranje v vseh pogojih uporabe. Danes si bomo podrobneje pogledali zmogljivosti nočne fotografije.

V fotografski aplikaciji pametnega telefona Huawei nova 5T je na voljo pet fotografskih načinov: »Objektiv AR«, »Noč«, »Portret«, »Fotografija« in »Video« ter dodatno možnost »Več«. Če v dnevnih pogojih fotografirate naravo ali pa se spoprimete z urbano fotografijo, želene rezultate zlahka dosežete v načinu »Fotografija«. Nočni način pa pride do izraza v slabše osvetljeni sobi, pa tudi na prostem ob mraku ali celo ponoči.

Napravo med osvetlitvijo držite pri miru

V nočnem načinu mora uporabnik pametni telefon nekaj sekund držati čim bolj pri miru usmerjenega proti prizoru fotografiranja. Kamera v tem času posname več kadrov in jih s pomočjo algoritmov umetne inteligence zapiše v surovem zapisu RAW z visokim dinamičnim razponom (imenovanim HDR+). Uravnoteži prikaz podrobnosti v temnih in svetlih delih prizora, odstrani pretirane rumene tone in zmanjša digitalni šum na robovih. Zato so nočne fotografije, posnete s telefonom Huawei, jasne tudi pri uporabi povečave.

Primerjava z in brez uporabe nočnega načina

Nočni način je vključen:

Huawei Nova 5T slikano z nočnim načinom ima mehkejše sence in osvetlitve

Nočni način je izključen:

Huawei Nova 5T brez nočnega načina ima ostrejše sence, osvetlitve in vzorce

Obe gornji fotografiji sta bili posneti s telefonom Huawei nova 5T v slabo osvetljeni sobi. Na fotografiji brez nočnega načina zlahka opazimo zamegljeno strukturo lesene površine mize in zatemnjene odboje svetlobe od tal in stolov. Pri drugi posneti z uporabo nočnega načina pa je prizor opazno bolj enakomerno osvetljen, tekstura mize je jasnejša, stoli pa svetlobo odbijajo bolj naravno.

Poleg nočnega načina lahko napreden uporabnik uporabi profesionalni način ter ročno nastavi nastavitve. Na primer fotografira z daljšim časom osvetlitve, da je na fotografiji še več podrobnosti.

Profesionalni način fotografiranja najdete v aplikaciji, potem ko izberete način »Več«. Ikona je v zgornjem levem kotu. Omogoči možnost spreminjanja večine nastavitev, kot so ISO (do 102.400), S, EV, AF in podobne. Skupaj z dolgim časom osvetlitve lahko napredni uporabnik posname osupljive nočne fotografije, s pomočjo stojala celo podrobnosti Rimske ceste.

Huawei Nova 5T slikanje s svetloboPoleg omenjenega pametni telefon Huawei nova 5T podpira tudi način »Slikanje s svetlobo«, s katerim so fotografije zabavnejše. Na voljo so učinki, »Sledi«, »Svetlobni grafiti«, »Svilnati učinek vodnega toka« in »Zvezdne sledi«. In prav slednji je enostaven korak do osupljivih fotografij nočnega neba posutega z zvezdami.

S tem smo vam odkrili delček fotografskih zmogljivosti pametnega telefona Huawei nova 5T, ki je v svojem cenovnem razredu najboljša izbira za nočno fotografiranje. S širokim naborom fotografskih načinov in fotografskih nastavitev tudi začetnikom omogoča zajem kakovostnih in zabavnih fotografij ter postopno obvladovanje naprednejših fotografskih veščin.

Uporabniki pametnega telefona Huawei nova 5T bodo znali ceniti tudi novo pametno uro Huawei Watch GT2, ki jim bo med fotografskim podvigom predvajala glasbo shranjeno na svojem pomnilniku.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.