Italija uvedla obvezno učenje o podnebnih spremembah

črno-bela zemlja s smetnmi

Gorenje Amazonskega gozda, učinki hlajenja, toplogredni plini. To so samo nekatere izmed ekoloških težav, s katerimi se srečujemo že desetletja. Nekateri deli sveta so zaradi sprememb podnebja, ki jih povzroča človek, že prizadeti, nekateri pa še bodo.

Ker premalo ljudi podnebne spremembe dojema kot grožnjo, so Italijani kot prvi na svetu po šolah uvedli učenje o podnebnih spremembah. Minister za šolstvo, Lorenzo Fioramonti, je italijanskim šolam predpisal 33 ur na leto, pri katerih se bodo posvetili težavam ekologije in jih povezovali s podnebnimi spremembami. Fioramonti, ki pripada društvu Five Star Movement, ki je znan po reševanju ekoloških problemov, pravi, da bi moralo biti varstvo za okolje človekova prva skrb.

Ideja novega učnega progama je, da bi bili državljani pripravljeni pravilno odreagirati v primeru ekološke krize. Poleg tega se bo tema o podnebnih spremembah pojavila na urniku pri vsakodnevnih šolskih predmetih, kot so matematika, geografija in fizika.

Greta Thunberg

Z uvedbo tega programa želi Italija spodbuditi učenje o podnebnih spremembah tudi drugje po svetu in s tem ozaveščati tako mlajše kot starejše generacije.

Misliš, da bo tudi Slovenija med tistimi državami, ki bo uvedla obvezno učenje o ekoloških problemih?

Junior novinar

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (5 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.