Kako optimizirati predstavitev za zaslone na dotik?

Nakup računalniške opreme z digitalnim bonom 22

smart home, computer, internetPisali smo že, da je zastarela tehnologija projektorjev mrtva in kako jih zamenjujejo interaktivni zasloni na dotik. To pa pomeni, da so na voljo številne naprednejše možnosti izvedbe predstavitev in klasični PowerPoint s premikanjem naprej–nazaj po diapozitivih ni več dovolj. Kako torej dvignemo svojo predstavitev na viši nivo in izkoristimo potencial novih tehnologij na dotik?

Interaktivnost

Interaktivne predstavitve so bolj dinamične in posledično zanimive gledalcem. Izkoristi to interaktivnost in dodaj gumbe ali drugačne klikabilne regije, da poživiš svojo predstavitev. Najboljše predstavitve so tiste, v katerih gledalci pozabijo, da gledajo predstavitev, in so popolnoma predani tvojim besedam. Interaktivnost ti omogoča, da spremeniš vrstni red elementov in s tem instantno prilagodiš predstavitev željam in vzdušju občinstva.

Prednosti predstavitev na dotik

 • Predstavitev na dotik je bolj inovativen in intuitiven način razlaganja, ki vzpodbuja dialog.
 • Dobro strukturirana predstavitev omogoča gledalcem, da usmerjajo potek.
 • Takoj lahko prilagodiš sporočila glede na odgovore, ki jih dobivaš med potekom predstavitve.
 • Različne potrebe in vidiki. Če ne veš, kako se bo na določeno točko odzvalo občinstvo, lahko izdelaš več poti in med predstavitvijo izbereš pravo.
 • Vključiš lahko ogromno informacij, ki so dostopne ob morebitnih vprašanjih.
 • K zaslonu lahko povabiš občinstvo in skupaj odkrivate podrobnosti.

Kako izdelati predstavitev na dotik?

 • Vse lahko dodaš na zaslon na dotik, saj še vedno gre za zaslon. Toda preprosto dodajanje klasičnih linearnih predstavitev je zamujena priložnost. Premisli celotno izkušnjo in kako lahko to tehnologijo uporabiš za prednosti gledalcev. Občinstvu lahko na primer postaviš vprašanje in nadaljuješ predstavitev v različne smeri glede na odgovore.
 • Ne postavljaj točke dotika ob robovih diapozitivov. Robovi imajo pogosto slabšo natančnost in odzivnost, zato lahko na njih hitro pride do frustracij zaradi neodzivnosti ali napačno izbranih opcij. Na prenosnih tablicah ali zaslonih lahko tja tudi nehote prisloniš roko. Zato so gumbi in ukazne točke ob robovih nezaželeni.
 • Zasloni na dotik lahko poleg navadnega pritiska zaznajo tudi dolg dotik. Premisli, če je primerna uporaba tudi te funkcije.
 • Sledilne ploščice morebiti ne omogočajo vlečenja, skrolanja, barvanja ali označevanja. Zaslon na dotik ni enak kot tablica ali sledilna ploščica in omogoča dosti več.
 • Sledilne ploščice in zasloni na dotik ne zaznavajo premik z miško čez element (mouse-over). Redki zasloni na dotik zaznajo nekaj blizu ekrana. Večina potrebuje pritisk za izveden klik.

Torej preveri, če imaš na voljo zaznavanje dotika in kakšne možnosti omogoča predstavitveno mesto. Naprednejše predstavitve lahko zapelješ na interaktivnih zaslonih na dotik, ki imajo večjo ostrino, barvno globino in natančno zaznavanje dotika in pisal.

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Prejšnji članekPhone Clone omogoča najbolj enostaven prenos aplikacij iz starega telefona na novi Huawei P40
Naslednji članekFestival Pivo in cvetje Laško je prestavljen na naslednje leto

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.