Kako poskrbeti za solidno slovnico, če si prespal pouk slovenščine?

Po 12 letih pouka slovenščine še vedno ne znaš pravilno postaviti vejice in ne bi pišeš skupaj. Sklanjanje ti je čista uganka, med ki in kateri pa sploh ne vidiš razlike. Se ti sliši znano? Skoraj vsi se srečujemo s težavami pri slovnici. Slovenščina je sicer izredno lep jezik, vendar ni ravno najlažja na svetu.

Če slovnica ni tvoja najboljša prijateljica, so ti profesorji verjetno že obzirno (ali direktno) predlagali uporabo spletne lektorice Amebis Besana. Večina profesorjev Besano namreč že uporablja za preverjanje seminarskih in diplomskih nalog študentov. Vanjo preprosto skopiraš svoje besedilo in program ti preveri, kako pravilno si ga napisal. Izpostavi ti napake in predlaga rešitve, opozori pa tudi na slogovno manj ustrezne besede.

Čeprav je Amebis najbolj poznano po svoji spletni lektorici, pa podjetje ponuja še veliko več. Na svoj računalnik si lahko namestiš prav program Amebis Besano, ki bo v Wordu avtomatsko lektoriral vsa tvoja besedila. Tako ti ne bo treba čakati na spletno verzijo, kjer si omejen s številom znakov, ki jih lahko preveriš naenkrat.

Primer delovanja Besane

Word ti sicer ponuja črkovalnik, ki pa je daleč od popravljanja slovničnih napak. Črkovalnik te opozori le na zatipkane besede, več ti pa ne ponudi. Besana gre precej dlje. Pogleda slovnične napake, kot so npr. napačna raba s/z, ujemanje sklonov in spolov, predlaga primernejše besede in pa seveda priporoča vejice, ki so nočna mora vsakega Slovenca.

Program že med pisanjem preverja tvojo slovnico in ti podčrta napake. Pozabi na spregledane vejice in druge slovnične napake, ki ti bodo takoj padle v oči. Program si preprosto naložiš tudi v brskalnik, tako da ti preverja tudi maile, ki jih pišeš. Tvoji profesorji bodo navdušeni nad pravilno postavljenimi vejicami v tvojih mailih.

Besana deluje v dveh brskalnikih, in sicer v Firefoxu in Chromu. Deluje zelo preprosto: ko želiš preveriti neko besedilo, preprosto klikneš na znak Besana v orodni vrstici brskalnika in tvoje besedilo bo lektorirano. V Wordu in Outlooku pa Besana deluje avtomatsko in ti podčrta dele besedila, kjer si naredil napako.

Primer delovanja Amebis Besane

Besana je za študente obvezno orodje, ki skrbi, da so vsa tvoja besedila lektorirana in slovnično pravilna. Z njo se tako ne boš več osramotil pred profesorji in se kasneje zaradi tega tepel po glavi. Pravzaprav jih boš pretental, da bodo mislili, da si postal pravi slovnični genij! Preizkusi jo z njihovo brezplačno desetdnevno preizkusno licenco.

info@amebis.si | 01 8311 035 | Spletna stran

Amebis Besana. Avtomatska lektorica. Varuška vašega ugleda.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekV Sloveniji vrata odpira razstava priznanih fotografov
Naslednji članekJutranjice ti dajo misliti čez cel dan
logo Amebis Besana

Amebis Besana. Avtomatska lektorica. Varuška vašega ugleda.

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.