Jutranjice ti dajo misliti čez cel dan

Avtorica Mimi Podkrižnik nam je leto 2020 polepšala s svojo novo izdano knjigo. Jutranjice: črtice za dobro jutro so tisto nekaj, kar smo letos potrebovali. Črtica na dveh straneh, ki jo prebereš v trenutku. Začetek branja ob taki knjigi si lahko kar predstavljaš. Jutro, zgodnji žarki sonca in vonj sveže skuhane kave. Nov dan in nove dve strani iz Jutranjic.

Mimi Podkrižnik: Jutranjice: črtice za dobro jutro, Založba Vida, 207 strani.

Črtice za dobro jutro so ogledalo družbe, ki je ob robovih okrašeno s prelepimi romanskimi elementi. Avtorica je, tako kot mnogi, ljubiteljica romanizma. In v mislih bralca se takoj pojavi tista eksotika in želja po odkrivanju, ko zasliši besede Italija, Španija ali Portugalska. A naj te pomen romanskega sveta tu ne pretenta. Jutranjice so čtivo, ki ti da misliti. Ena stran te navdihne, da boš danes počel nekaj, kar bo spremenilo svet. Morda pa je že naslednja stran tista, ki ti bo vzbudila dvom, da imaš več kot nekdo drug na tem svetu. In tako pridemo do zaključka, da so take knjige najboljše. Napolnijo nas z navdihom, upanjem in nam obenem vlijejo kanček dvoma, da nas ne odnese med oblake.

Jutranjice: črtice za dobro jutro
Jutranjice: črtice za dobro jutro

Same vsebine ne želim niti malo razkriti, saj mora vsak bralec sam najti pomen vsake posamezne črtice. V kolikor se vsebina razkrije, se pokvari tisti prvi vtis te zares čudovite knjige.

Recenzijo nam je omogočila Založba Vida.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako poskrbeti za solidno slovnico, če si prespal pouk slovenščine?
Naslednji članekNostalgične igre, ki se jih je vredno spomniti (2. del)

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.