Kako premagati čas alergij? Odgovor je jasen

3D rendering of a white air cleaner making indoor air fresh all day in a closed room with a wood floor, a gray mat, a sofa, and bookshelves in a neat house with nice view of balcony.
Foto: JUNHO JI iz iStock

Zatohle pisarne, vroči prostori in vsi mogoči dejavniki, od puščavskega peska do pršic in cvetnega prahu. Prišel je čas, ko moramo poskrbeti za naše počutje in zdravje, saj bo slednje vplivalo na kvaliteto našega življenja in dela. Kako lahko to storimo z le eno naprav? Odgovor so čistilci zraka, dodatno vprašanje pa je, zakaj?

Čistilci zraka izboljšajo kakovost zraka

V pisarniškem okolju izboljšana kakovost zraka pomeni, da zaposleni dihajo čistejši zrak, kar lahko zmanjša pojavnost glavobolov, draženja oči in težav z dihanjem. To je še posebej pomembno v stavbah s slabim prezračevanjem ali tistih, ki se nahajajo na območjih z visoko stopnjo zunanjega onesnaženja. Čistilci zraka delujejo tako, da filtrirajo različna onesnaževala, vključno s prahom, cvetnim prahom, sporami in trdnimi delci, ki se lahko kopičijo v notranjih okoljih.

Zmanjšani simptomi alergije

Čistilci zraka lahko znatno zmanjšajo koncentracijo teh alergenov v zraku, kar povzroči manj alergijskih reakcij. To pomeni manj bolniških dni in udobnejše delovno okolje, saj je manj verjetno, da bodo zaposleni trpeli zaradi kihanja, zamašenosti in srbečih oči. Veliko zaposlenih trpi za alergijami, ki jih sprožijo običajni pisarniški alergeni, kot so pršice, dlaka hišnih ljubljenčkov in cvetni prah.

Zmanjšano širjenje bolezni

Pisarne so okolja, kjer se lahko virusi in bakterije zlahka širijo od osebe do osebe, zlasti med sezono gripe ali pandemijo. Čistilci zraka s filtri HEPA in tehnologijo UV svetlobe lahko ujamejo in nevtralizirajo številne patogene v zraku. Z zmanjšanjem prisotnosti teh mikroorganizmov v zraku čistilci zraka pomagajo zmanjšati tveganje za širjenje nalezljivih bolezni med zaposlenimi, kar lahko posledično povzroči manj primerov razširjenih bolezni in absentizma.

Povečana produktivnost v pisarni

Kdo bi si mislil, kajne? Kakovost notranjega okolja neposredno vpliva na uspešnost in produktivnost zaposlenih. Slaba kakovost zraka lahko povzroči simptome, kot so utrujenost, težave s koncentracijo in splošno nelagodje. Z boljšo kakovostjo zraka, ki jo zagotavljajo čistilci zraka, bodo zaposleni verjetno občutili manj motenj in neugodja, povezanih z zdravjem. To izboljšanje njihovega fizičnega počutja lahko izboljša njihovo sposobnost osredotočanja in učinkovitega opravljanja nalog, kar vodi do povečane splošne produktivnosti in boljših delovnih rezultatov.

Zmanjšanje slabih vonjav

Pisarne lahko vsebujejo različne neprijetne vonjave iz virov, kot so hrana, čistilne kemikalije in pisarniška oprema. Čistilci zraka lahko učinkovito nevtralizirajo in odstranijo te vonjave, kar prispeva k prijetnejšemu delovnemu okolju. To lahko izboljša zadovoljstvo in udobje zaposlenih, saj jih vonjave po perilu ne motijo ​​in ne motijo ​​nenehno. Sveže dišeča pisarna lahko naredi tudi pozitiven vtis na stranke in obiskovalce.

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHuawei Watch Fit 3 s svežo obliko in inovacijami na področju zdravja in telesne pripravljenosti
Naslednji članekŠtudentski bon inšpektor: Bistro Slovely

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.