Kako se približati mladim? Kaj želijo od naših storitev? Katerim blagovnim znamkam so zvesti in zakaj?

Naslovna vprašanja so izziv za številna podjetja, saj današnje generacije in nove tehnologije zahtevajo drugačen pristop pri lansiranju izdelkov in storitev ter vzdrževanju konkurenčne pozicije na trgu. Za potrošnike danes (tako za mlajšo kot starejšo generacijo) je v splošnem značilno, da so informirani, neučakani, bolj povezani ter spretni pri uporabi sodobnih tehnologij. Vsako podjetje zato lahko tvega visoko ceno, če pri svojih glavni skupini naročnikov in uporabnikov ne vpraša, kar mora vedeti.

Dogodek se odvija že četrto leto, vsakič pa poveže med 200 in 300 študentov iz vseh slovenskih fakultet. Vir fotografije: arhiv
Dogodek se odvija že četrto leto, vsakič pa poveže med 200 in 300 študentov iz vseh slovenskih fakultet. Vir fotografije: arhiv

Innovative All-nighter je študentski poslovni hekaton na katerem tekmovalci iščejo rešitve za poslovne izzive podjetij in poteka skupaj 24 ur. Dogodek se odvija že četrto leto, vsakič pa poveže med 200 in 300 študentov iz vseh slovenskih fakultet. V preteklosti so sodelovali tudi že tuji študentje. Innovative All-nighter je namenjen iskanju novih idej in rešitev s ciljem približevanja podjetij mladim (njihovih proizvodov, storitev ali blagovnih znamk). Po izkušnjah organizatorjev so glavna vprašanja, s katerimi se soočajo slovenska podjetja: Kako se približati mladim? Kaj želijo od naših storitev? In Katerim blagovnim znamkam so zvesti in zakaj? Na letošnjem Innovative All-nighterju bodo študentje 24 ur pod mentorstvom predstavnikov iz sodelujočih podjetij in strokovnimi mentorji iskali rešitve in ideje na zastavljene izzive – med sodelujočimi so Triglav Zdravstvena zavarovalnica, Heineken, Porsche Slovenija, Slovenske železnice, Telekom in Engrotuš. 

“Ponosni smo, da je kar nekaj idej tudi v realnosti zaživelo, da so se naši tekmovalci imeli priložnost srečati z različnimi direktorji in člani uprav in da smo bili krivci tudi za kakšno novo zaposlitev,“ pravita Maša Madon in Aina Reljič iz organizacijskega tima. “Sicer pa pogosto z inovativnimi idejami in poslovnimi rešitvami navdušujejo študentje, ki niso iz družboslovnih smeri, na katere navadno najprej pomislimo ob besedah poslovni hackathon ali iskanje Inovativnih poslovnih idej,” dodaja Nejc Jarm, še eden od članov organizatorjev. Tudi letos bo na Innovative All-nighterju študentom omogočeno povezovanje s kolegi iz različnih smeri, izmenjava znanja in izkušenj ter vzpostavljanje stika z realnimi poslovnimi izzivi, podjetji in potencialnimi prvimi delodajalci. Vsaka zmagovalna ekipa (letos jih pričakujejo 6) je tudi nagrajena s 1000 €.

Vsaka zmagovalna ekipa je tudi nagrajena. Vir fotografije: arhiv
Vsaka zmagovalna ekipa je tudi nagrajena. Vir fotografije: arhiv

Innovative All-nighter bo že četrto leto zaporedoma organiziralo društvo TopEF iz Ljubljanske Ekonomske fakultete. Tokrat glede na okoliščine v online izvedbi, kljub temu pa zagotavljajo, da ne bo manjkalo energije, idej, zabavnih vložkov in bogatih nagrad. Več informacij o dogodku Innovative All-nighter in o možnostih sodelovanja najdete na spletni strani.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.