Kako urediti svoj vsakdan in živeti uravnoteženo življenje?

pametna ura Huawei Watch ultimate

Ko vas vprašajo, kako ste, odgovorite, da ste silno zaposleni. Nedvomno je v tem vsaj kanček resnice. Izredno težko je namreč uravnotežiti delo, družinske obveznosti in prepotreben čas za dober počitek. Da ne omenjamo časa za zdravo prehranjevanje in razvoj osebnosti. Več čas se trudimo obstati na gladini, a velikokrat žrtvujemo svojo dobrobit, da opravimo še zadnji sklop nalog, ki smo si jih po vsej verjetnosti zadali sami. Rezultat pa so tesnoba, kronično pomanjkanja spanja, težave s koncentracijo, nižja produktivnost in vse večje tveganje, da bomo izgoreli. Smo nanj obsojeni? Ni nujno, a bomo morali korenito spremeniti svoje navade!

Nikar ne bodite zapečkar

Tipično pisarniško delo, ki ga opravlja vse več ljudi, ne spodbuja gibanja, ravno nasprotno – sili nas v večinoma sedeč položaj. In verjetno veste, da to ni najboljša stvar za naše telo! Kratkotrajna vadba je ena najboljših stvari, ki jih lahko in bi jih morali pogosto početi. Pomaga zmanjševati stres in spodbuja bolj učinkovito obdelavo informacij v možganih. Ohranjanje telesne pripravljenosti pa ne le podaljšuje življenje, temveč tudi daje več časa za doseganje poslovnih in osebnih ciljev – kar je dokazano! Nasprotno pa vztrajanje pri pomanjkanju gibanja in dolgotrajnih obdobjih sedenja lahko zmanjša krvni pretok v nogah ter poveča tveganje za številne zdravstvene težave, kot so ateroskleroza, diabetes, debelost in depresija.

Več gibanja

Ni nujno, da se zaradi tega takoj včlanite v telovadni studio in se redno potite na vadbenih napravah. Strokovnjaki pravijo, da je koristno, če vsako uro vstanete in se sprehodite po pisarni. Nastavite si opomnik ali, še bolje, odločite se za pametno uro Huawei Watch GT 4, ki vas bo redno opomnila, če ste predolgo neaktivni. Morda vam celo uspe prepričati sodelavce, da organizirate sestanek med sprehodom namesto v sejni sobi. Ne pozabite na to – že pet minut gibanja večkrat na dan zadostuje za izboljšanje razpoloženja in obnovo telesne energije. To je lahko bolj koristno kot dva dolga sprehoda na mesec, še posebej, če ohranite osredotočenost na naloge med gibanjem.

Pijete več vode

Ko že stojite, zakorakajte do umivalnika in spijte kozarec vode. Hidracija je prav tako ključna za zdrav življenjski slog kot pogosto gibanje. Ni pomembna le za čisto kožo, ki si jo vsak želi, temveč igra ključno vlogo pri ohranjanju kondicije in hujšanju, saj povečuje porabo kalorij med mirovanjem. Ta učinek se pojavi že v desetih minutah po zaužitju tekočine. Tudi možgani potrebujejo hidracijo, na kar nikoli ne pozabite. Ko se soočate z izzivom in niste najbolj uspešni, vstanite, se sprehodite in popijte kozarec vode. Pomagalo vam bo!

Ne izogibajte se popoldanskemu spancu

Predstavljajte si dolgočasen sestanek ali predavanje takoj po kosilu. Sedite tam, počutite se zaspani in včasih je resnično težko ostati buden in ne zadremati. To vsekakor ni najbolj primerno. Razlog za takšno počutje se lahko skriva v hrani! Pogosto so obroki polni soli in sladkorja, ki telo upočasnita ter zmanjšata sposobnost koncentracije. Če je kriva hrana, ki vam jo zagotovi podjetje ali jo zaužijete v bližnji restavraciji, je rešitev preprosta. Pripravite si jo sami in prinesite od doma. Presenečeni boste, koliko boste privarčevali, in še pomembneje, kako se boste počutili bolje. Le ne pozabite v obrok vključiti dovolj sadja in zelenjave. Čas ni izgovor – če pogosto trdite, da nimate časa za kuhanje, se lahko motite. Zdravo hrano si lahko pripravite vnaprej, in priprava nekaterih obrokov ne zahteva veliko časa. Ker se boste počutili bolje in postali bolj produktivni, čas, ki ga namenite kuhanju, ne bo izgubljen.

Ne pozabite na možgane

Telovadba ni omejena le na fizično plat našega življenja. Miselna telovadba je prav tako ključnega pomena. Uravnoteženo življenje vključuje pridobivanje novih veščin in nenehno učenje. Ohranjanje ostrine misli je mogoče tudi s poslušanjem zvočnih knjig ali podkastov med potjo na delo, med pospravljanjem stanovanja ali celo med vadbo! Še bolje je, če imate te vsebine na napravi, ki jo imate ves čas pri sebi. To je odličen način, da naredite več stvari hkrati in izkoristite vsak trenutek za osebno rast.

Dober spanec je najbolj pomemben

Spanje ima ključno vlogo pri uravnoteženem življenju, saj vpliva na vsak proces v človeškem telesu. Težave s spanjem so povezane z različnimi zdravstvenimi težavami, kot so rak, sladkorna bolezen, pridobivanje telesne mase, srčne bolezni, slaba plodnost, oslabljen imunski sistem in poškodbe DNK. Pomanjkanje ali nekakovostno spanje lahko povzroči brezvoljnost, težave pri osredotočanju in nizko raven energije.

Koliko spanja je dovolj? Cilj naj bi bil najmanj osem ur. Spanje poteka v 90-minutnih ciklih, pri čemer se proti koncu vsakega cikla telo pomika v globok spanec. Cikel vključuje dve vrsti spanja: spanje s počasnim gibanjem oči (NREM) in spanje s hitrim gibanjem oči (REM). Ker potrebujemo vsaj 90 minut globokega spanja vsako noč, en cikel ni dovolj. Telo potrebuje vsaj štiri, če ne celo petih ciklov za optimalno obnovo.

Če želite zdravo živeti, pozabite na nočno delo in zabavo. Po 19 urah brez spanja se boste kognitivno počutili podobno, kot bi bili rahlo okajeni. Tudi zato bi morali na pomen spanja gledati vsaj tako resno kot na dovolj gibanja in zdravo prehranjevanje. Dober spanec ni razkošje, ki si ga lahko samo občasno privoščimo. Je nujen in izredno pomemben del življenja, zato ni odveč imeti pri sebi naprave, ki vam bo znala povedati, kako dobro ste spali in vas opominjala, kdaj je čas za počitek!

Pomočnik na vašem zapestju

Hiter tempo sodobnega življenja zahteva, da si vzamete dovolj časa za počitek. Skrb za spanje bi zato morala biti prednostna naloga, pri tem pa vam lahko z nasveti za izboljšanje spanja pomaga pametna ura Huawei Watch GT 4 in vanjo vgrajena tehnologija TruSleep 3.0. Ura pa vam bo pomagala tudi zjutraj, saj vas na podlagi naprednega sledenja spanja in funkcije budilke nežno prebudi, da novi dan začnete z nasmehom.

Več gibanja in boljše spanje!

Zanimivo je, da je eden od nasvetov za izboljšanje kakovosti spanja manj sedenja in več gibanja! Pametna ura Huawei Watch GT 4 zato beleži in prikazuje podatke dnevne aktivnosti, med njimi število korakov, čas stanja in sedenja ter opominja, kdaj je čas, da vstanemo in se sprehodimo. Ali še bolje, malo potelovadimo. Največ bodo od nje imeli pisarniški delavci, vendar je primerna za vse, tudi za športnike, saj med drugim zna natančno beležiti različne športne dejavnosti.

Medtem pa vam ni treba skrbeti, da ura ne bi mogla izpolniti svojega poslanstva. Da bi med spanjem sredi noči prenehala beležiti zaradi izpraznjene baterije. Pametno uro Huawei Watch GT 4 namreč odlikuje dolga življenjska doba baterije, ki zagotavlja, da jo boste pri običajni uporabi morali polniti le enkrat na teden. Vsestranska naprava torej, ki vam bo pomagala uravnotežiti življenje!

Pametno uro Huawei Watch GT 4 lahko uporabite v povezavi s pametnimi telefoni z operacijskima sistemoma Android ali iOS. Odlično pa deluje s pametnimi telefoni Huawei, kot je Huawei P60 Pro.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.