Izbrali najboljšo kavo v Sloveniji za leto 2024: Se strinjamo z izborom?

Najboljša kava v Sloveniji
Najboljša kava v Sloveniji

Najboljša kava v Sloveniji leta 2024 je? Vodič In Your Pocket je s pomočjo glasovanja izbral najboljšo kavo v Sloveniji za leto 2024.

Med nominirankami so bili Lavazza, Barcaffe, STOW, Costadoro, Nanni, Escobar, Julius Meinl, Illy, Buna in Segafredo. Kaj so povedali o nominirankah in katera kava je zmagovalka?

Preveri tudi:

Najboljša kava v Sloveniji leta 2024

V nadaljevanju najdeš nominiranke, ki so razvrščene po abecednem vrstnem redu, na koncu pa tudi zmagovalko.

Barcaffe
Barcaffe Foto: on barcaffe

9Barcaffe

Barcaffe, kavni čarovnik, ki prihaja iz Slovenije. Njihova zrna etičnega izvora so posuta s trajnostnim zvezdnim prahom. Varijo jih že več kot 50 let in njihova priljubljenost še vedno narašča. Ne samo, da boš njihovo kavo našel v številnih kavarnah, ampak tudi na skoraj vseh policah supermarketov.

Buna
Buna Foto: on buna

8BUNA

Buna je v Ljubljani začela delovati leta 2014, ko so si njeni trije ustanovitelji zadali nalogo, da predstavijo svoj napitek. Prizadevajo si, da v skodelico prinesejo najboljše mešanice zrn, ki jih pridobivajo kmetje in obrtniki iz držav po svetu.

Costadoro
Costadoro Foto: on costadoro

7Costadoro

Costadoro, kavna superzvezda iz Italije z dolgo zgodovino pivovarstva. Podjetje sega v leto 1890 in od takrat navdušuje brbončice pivcev. Jasni so dokazi o etičnem in trajnostnem pridobivanju, zaradi česar je vsaka skodelica užitek brez krivde. To priljubljeno znamko kave lahko najdete v več kot 40 državah.

6Escobar

Escobar Coffee je drzna kava, ki jo najdete v številnih kavarnah v Ljubljani in širše. Pozornost do detajlov in trajnost sta ključnega pomena zanje, njihove mešanice pa razpošiljajo v več kot 50 držav. Tesno sodelujejo tudi s Festivalom kave Vrhnika, kjer lahko izveš več o kavi.

Julius Meinl
Julius Meinl Foto: on juliusmeinl

5Julius Meinl

Julius Meinl je svojo pot začel na Dunaju leta 1862 in hitro ustvaril zapuščino, ki je danes znana po vsem svetu. Kot družinsko podjetje in globalni ambasador kulture dunajskih kavarn nadaljujejo z raziskovanjem in razvojem svoje vrhunske kave, čajev in drugega, da bi svojim zvestim strankam prinesli le najboljše.

Lavazza
Lavazza Foto: on lavazza

4Lavazza

‘Najljubša kava Italije’ ljubitelje kave navdušuje že od leta 1895 in je prava legenda espressa. Njihov cilj je mešanje najboljših zrn z mislijo na trajnost, zaradi česar so etični prvaki v kofeinu. Lavazzin ikonični espresso je oboževan po vsem svetu. To je esenca la dolce vita v vsaki skodelici!

nanni
Nanni Foto: on nanni

3Nanni

Nanni Coffee se je začela v družinski garaži in tako obstaja že vse od leta 1985. S strastjo želijo pripeljati specialty kavo v Slovenijo z vsega sveta, da lahko kupci uživajo v novih eksplozijah okusa. Kot široko priljubljena izbira so na dobri poti k uresničitvi cilja dvigniti raven pitja kave v Sloveniji.

Segafredo
Segafredo Foto: on segafredo

2Segafredo

Kavna senzacija Segafredo se je začela v Italiji leta 1973 in vse od takrat s strastjo in popolnostjo meša zrna. Z močno zavezanostjo kavnim fižoločkom so si ustvarili ogromno popularnost. Bogate kavne zvarke Segafredo lahko pijemo v več kot 100 državah, zaradi česar je to globalna izbira za uživanje kofeina.

Stow Coffe Roasters
Stow Coffe Roasters Foto: on stow

1Stow

Stow esnično revolucionira slovensko sceno kave in veliko več kot le kavarna, Stow je specialna pražarna kave, ki pridobiva kavo neposredno od kmetov po vsem svetu, ima kavne akademije, kjer strokovnjaki delijo skrivnosti posebne kave, Ima pa tudi kavarno, ki streže svoje posebne kave in mnogo drugega.

Zmagovalka: Illy

To priznano italijansko podjetje za kavo se ponaša z zgodovino, ki sega v zgodnja leta trideseta leta prejšnjega stoletja, in je močno zavezano trajnosti in etičnemu pridobivanju virov. Illyjeva značilna mešanica, narejena iz 100-odstotnih zrn Arabice, je pridobila svetovno priljubljenost. Svojo prisotnost pa ima v več kot 140 državah.

Illy
Illy Foto: on illy
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako urediti svoj vsakdan in živeti uravnoteženo življenje?
Naslednji članekFinančni horoskop za januar 2024: Nam bodo finance naklonjene?

Urednik portala Student.si

1 komentar

 1. Prvo mesto
  Stow
  Drugo mesto
  Stow
  in na tretjem mestu
  Stow

  Vse ostalo povprecje do podpovprecje
  Lep dan se naprej
  Robert

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.