Najboljše slaščičarne v Ljubljani leta 2024: Top 10 sladic

Najboljše sladice v Ljubljani leta 2024
Najboljše sladice v Ljubljani leta 2024

Sladice so več kot le prijeten zaključek obroka; so simfonija okusov in tekstur, ki nas popeljejo v svet sladkosti in razvajanja. Od klasično priljubljenih čokoladic do eksotičnih sadnih kreacij, sladice navdušijo in razveselijo naše brbončice.

Tukaj je 10 najboljših slaščičarn v Ljubljani za leto 2024. Vključno z zmagovalko, ki jo je razkril vodič In Your pocket.

Preveri tudi najboljše kavarne v Ljubljani za leto 2024.

Fetiche Patisserie

Izjemno širok izbor je nadgrajen s predanostjo naravnemu in pristnemu okusu. Tukaj ne boš našel nič manj kot 100-odstotno sadje. Fetiche ima tudi slastno paleto slaščic, ki se jim je nemogoče upreti. Razvajaj se, ni slabih trenutkov za sladke reči.

La Fetiche Patisserie
La Fetiche Patisserie Foto: on fetichepatisserie

La Cheri Creperie

Le kdo ne obožuje palačink na vse mogoče načine? In La Cheri Creperie je med tistimi, ki ponuja najboljše.Mojstri vsega sladkega, postreženega do popolnosti. Ponujajo tudi nekaj nadvse finih slanih jedi.

La Creperie Cheri
La Creperie Cheri Foto: on lacreperie

La Ganache

Tako imenovana “To-Go” slaščičarna za mnoge Ljubljančane in širše. Izjemna kakovost ponudbe tort in sladic, strokovni slaščičar Naser Gashi pa prireja tudi slaščičarske seminarje, na katerih deli svoje znanje.

La Ganache
La Ganache Foto: on laganache

La Mousse Goose Butik

Tudi La Mousse Goose Butik ponuja najboljše slaščice v Ljubljani. Super elegantna slaščičarna, kjer so vse kreacije skoraj predobre za jesti. Potopi se v ponudbo in si privošči, zaslužil si si!

La Mousse Goose
La Mousse Goose Foto: on lamoussegoose

Lolita

Z visokimi stropi, opečnatimi stenami, čudovitim razgledom skozi ogromna steklena okna in izjemno udobnimi sedeži se nahaja ta kavarna. Torte prijetnega in čudovitega videza so razstavljene v posebej izdelanih zabojih, naprodaj pa so tudi gurmanske čokolade in čaji ter nagrajeni koktajli. Če je kdo mislil, da Ljubljana nima prostora za več kavarn, je Lolita dokazala, da se bi motil.

Lolita
Lolita Foto: on lolita

Moji štruklji

Štruklji, ena najbolj značilnih slovenskih tradicionalnih jedi, se običajno postrežejo kot priloga, vendar so tukaj osrednja jed z več kot 20 različnimi različicami. Štruklji so edinstvena vrsta vlečenega peciva, ki ima lahko slane ali sladke nadeve, poleg tega pa so zelo vsestransko uporabni, kar zadeva način kuhanja.

Moji štruklji
Moji štruklji Foto: on mojistruklji

YAUYA Patisserie

Izpod rok mojstrice Laure Rutar. Ponujajo izvrstno izbiro sladic, od mojstrskih kreacij izjemnih tort do razvajajočih posameznih rezin. Ne pozabi preveriti njihovih krofov!

Yauya patisserie
Yauya patisserie Foto: on yauya

Zebra Patisseries

Slaščičarno Zebra sestavlja raznolika in profesionalna ekipa, ki s ponosom skrbi, da so obiskovalci z njihovimi kreacijami več kot zadovoljni. Hiter pogled na njihovo ponudbo ti pokaže, koliko pozornosti posvečajo podrobnostim. Posebej padejo v oči eklerji, ki so umetnine sami po sebi, zabava na krožniku!

Zebra Patisserie
Zebra Patisserie Foto: on zebrapatisserie

Zvezda

Živahna kavarna, ki jo obiskuje bataljon strank, od študentov do biserov polnih starih dam. Zvezdin dekor se nagiba v smeri čistega in prefinjenega z nekaj res lepimi dodatki in veliko svetlobe, ki priteka od zunaj. Ni najcenejša kavarna v mestu, denar pa je vsaj dobro porabljen s kavo, ki je dovolj močna, da prebudi mrtve, ter z nekaterimi najboljšimi tortami in sladoledom v mestu.

Zvezda
Zvezda Foto: on zvezda

Zmagovalka: Čopomana

Če bi si želel pričarat nasmeh na svoj obraz in obraze svojih ljubljenih, je varna možnost izlet v Čopomano. Kuhinja te izjemno prijetne kavarne je znana po tem, da izdeluje nekaj najboljših tort v mestu, v pomladnih in poletnih mesecih pa domač, povsem naraven sladoled pritegne slehernega obiskovalca.

Čopomana
Čopomana, najboljša slaščičarna v Ljubljani leta 2024 sodeč po In Your Pocket Foto: on čopomana
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekVstopite v novo obdobje mobilnih naprav z umetno inteligenco s Samsung Galaxy S24 serijo
Naslednji članekKemijska resnica o holesterolu
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.