Najboljše kavarne v Ljubljani v letu 2024

Najboljše kavarne v Ljubljani za leto 2024
Najboljše kavarne v Ljubljani za leto 2024

Leto 2024 že vztrajno napreduje, z njim pa seznami najboljših ponudnikov v slovenski prestolnici. Potem, ko smo lani predstavili Najboljše kavarne v Ljubljani 2023, se zdaj vračamo z letošnjim seznamom najboljših kavarn. Že trinajstič zapored je vodič In Your Pocket izbral najboljše v različnih kategorijah, tokrat ti predstavljamo najboljše kavarne Ljubljane v letu 2024.

Razporejene so po abecednem vrstnem redu, zmagovalki pa sta letos kar dve kavarni, ki jih najdeš na koncu seznama.

10. Grajska kavarna

Grajska kavarna
Grajska kavarna Foto: on visitljubljana

S pogledom na mesto z ene najboljših možnih razglednih točk se nahaja čudovita Grajska kavarna, kjer čakajo domači naravni sokovi, vrhunska vina, sveže pripravljeni prigrizki in nekaj zares izvrstnih sladkih dobrot. Tu pa je seveda še vrhunska kava, ki jo lahko srkamo med sproščanjem in vpijanjem vzdušja enega najbolj priljubljenih slovenskih gradov.

9. Kavarna Union

Kavarna Union
Kavarna Union Foto: on kavarnaunion

Nahaja se v pritličju odličnega istoimenskega hotela, to je kakovostna kavarna, popeljana do najboljše prefinjenosti. Ta posodobljena različica, imenovana po nekdanji kavarni, ki je nekoč slovela po svojih umetniških strankah, je ohranila svoj prvotni čar in še naprej privablja široko paleto zanimivih in barvitih obiskovalcev. Poleg odlične pripravljene kave je na voljo tudi turška kava, postrežena v klasični džezvi, odlična vinska karta in veliko kakovostnih prigrizkov.

8. Lana’s Corner

Lana's Corner
Lana’s Corner Foto: on lanascorner

Neverjeten kavni in aperitivni bar s čudovitim vrtom, dobro glasbo in prijaznim osebjem. Na Nazorjevi ulici v centru Ljubljane te bodo pričakali mladi, ki skupaj ustvarjajo fantastično zgodbo o uspehu.

7. Nebotičnik

Kavarna Nebotičnik
Kavarna Nebotičnik Foto: on nebotičnik

Sijajna mešanica starega in novega, visoko v 10. nadstropju istoimenske stavbe, je odličen kraj za uživanje v visokokakovostni slovenski hrani v razkošnem okolju z dodatnim dodatkom čudovitega pogleda na mesto z zgornje terase. Jedilnik, ki je zdaj vso pozornost osredotočil na lokalno kuhinjo, je poln dobrih stvari, od tradicionalnih slovenskih salam do slastnih sirov, ki jih najdemo le malo kje.

6. Rafinerija Cukrarna

Cukrarna
Cukrarna Foto: on cukrarna

Klasična kavarna s pridihom kraft piv in domačega peciva skupaj s pražarnami kave za goste, glasbenimi, plesnimi, umetniškimi in joga dogodki pod eno streho. Vse od svojega odprtja je Cukrarna epicenter kulturnega dogajanja in kavnih popotovanj.

5. Rog

Kavarna Rog
Kavarna Rog Foto: on rog

Kavarna Rog leži ob Ljubljanici pod staro tovarno koles Rog. Je eden redkih lokalov v mestu, kjer si lahko privoščite pravi zajtrk, k temu pa prispeva tudi obsežen meni gurmanskih juh, sendvičev, solat in sladic. Priljubljen postanek za kosilo. Odprta je tudi pozno, temna in muhasta sodobna notranjost pa je morda najbolj primerna za pijačo kot karkoli drugega.

4. Špica Caffe

Kavarna Špica
Kavarna Špica Foto: on špica

Špica, ki velja za najnovejši dosežek skupine Kaval Group, bo zagotovo znova postala pravi poletni favorit v Ljubljani. Nahaja se na sami Špici, kjer se Ljubljanica razcepi pred vhodom v mesto, in je ukrojena za poležavanje na reki ob hladni pijači in opazovanje minevajočih dni. Sodoben bar ponuja odlično linijo osvežilnih koktajlov, ki se skoraj predobro podajo k pokrajini.

3. TOZD

TOZD Ljubljana
TOZD Ljubljana Foto: on tozd

TOZD je morda res skočil na drugo stran reke, vendar ni izgubil svojega stila in rustikalnega šarma. Iz svojih novih prostorov na Cankarjevi cesti še vedno prinaša vse užitke, ki smo jih spoznali in vzljubili, odkar se je pred nekaj leti uveljavil med kul ljubljansko množico. Pričaka te topla dobrodošlica osebja, ki bo poskrbelo, da boš napolnil vse, kar ti poželi srce.

2. Zmagovalka: POLO Cafe & Bar

Polo Cafe
Polo Cafe & Bar Foto: on polo

Ta odlična kavarna, ki se nahaja na tržnici Šiška, je dobrodošla v vsakem trenutku dneva. Od jutranje kave do večernih koktajlov, s celo vrsto drugih možnosti vmes, POLO kavarna in bar nudita vse. Da ne dolgovezimo, gre za zmagovalko. Ni pa edina.

1. Zmagovalka: STOW Cafe

Stow Coffe Roasters
Stow Coffe Roasters Foto: on stow

Stow dejansko revolucionira slovensko sceno kave in je hkrati veliko več kot le kavarna, Stow je specialna pražarna kave, ki pridobiva kavo neposredno od kmetov po vsem svetu, ima kavne akademije, kjer strokovnjaki delijo skrivnosti posebne kave in navsezadnje ima tudi svojo kavarno, kjer strežejo svoje posebne kave. V Stowu se običajno odločimo za popoln espresso, ki ga natočijo iz La Morzocco, formule 1 kavnih avtomatov na svetu, vsekakor pa bodo ljubitelji kave našli še mnogo drugih izkušenj. In ne samo ljubitelji kavi, temveč vsi obiskovalci.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekLjubezenski horoskop za januar 2024
Naslednji članekPomembno je, da se tudi pozimi čim več gibljete
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.