Kakšen tiskalnik potrebujem?

Compact bedroom with single bed and work area at home
Foto: Woning Media iz iStock

Preden se odločiš za nakup novega tiskalnika, moraš dobro razmisliti, kaj sploh potrebuješ. Obstaja namreč več vrst, med katere spadajo inkjet, laser ali mobilni tiskalnik. Spodaj ti bomo predstavili nekaj lastnosti vsakega izmed njih, odločitev, kateri je pravi zate pa je seveda tvoja.

Inkjet tiskalnik

Inkjet tiskalnik boš najpogosteje opazil v večini domov, saj so na razpolago že kar nekaj let, dobimo pa jih lahko v različicah, ki se prilagodijo tvojim potrebam. So sicer precej poceni, vendar pa te zna menjavanje kartuš priti celo več kot sam tiskalnik, če ta ni primerno sestavljen. Če se odločiš za inkjet tiskalnik, najprej preveri, da je dovolj kakovosten, saj tako ne boš imel ogromnih stroškov s kartušami.

Laserski tiskalnik

Laserski tiskalniki so večinoma namenjeni pisarniški uporabi, saj so precej dragi, a izredno hitri, kar omogoča tiskanje večjega števila dokumentov. Obstajajo tudi barvni laserski tiskalniki, ki so namenjeni predvsem tistim, ki si želijo barvnih dokumentov. Če si boš printal le zapiske in podobno, barvnega zagotovo ne potrebuješ. Razen seveda, če ti barve pomagajo, da si lažje zapomniš snov. ?

Mobilni (portable) tiskalnik

Gre za prenosljiv tiskalnik, ki ga lahko prenašaš kamor koli greš. Je brezžičen, na računalnik pa se z njim povežeš preko Bluetootha. Mobilni tiskalniki so sicer precej uporabni, saj so majhni in jih lahko ves čas nosimo s sabo, vendar znajo biti precej dragi, počasni, imajo manj funkcij, slabšo baterijo, nekateri potrebujejo tudi namenski papir. Ta možnost je zate ugodna le v primeru, da se veliko seliš, drugače pa ti bosta zagotovo bolj prav prišla inkjet ali laserski tiskalnik.

Če si se torej odločil, katerega boš kupil, naj ti povemo še veselo novico. S študentsko izkaznico ponuja podjetje Secop ob svoji 30-letnici kar 5 % popusta na vse Brother tiskalnike. Hitro v nakup!

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Prejšnji članekKako si lahko dobrodelen?
Naslednji članekAli mladi znajo ljubiti?
logo Secop

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.