Kako si lahko dobrodelen?

December večinoma poteka v znamenju obdarovanj, kuhanega vina in preživljanja časa z ljubljenimi. Ne smemo pa pozabiti na tiste, ki živijo v stiski, pač pa jim moramo pomagati. Če še ne veš, kako bi se lotil dobrodelnosti, ti predstavljamo nekaj predlogov.

Božiček za en dan

Tale akcija se sicer jutri že končuje, imaš pa vseeno danes in jutri še čas, da sodeluješ! Je res super akcija, s katero pomagaš obdariti otroke in starostnike. Na njihovi spletni strani si tako izbereš otroka ali starostnika, zaviješ staro škatlo za čevlje v darilni papir in jo napolniš z darili. Škatlo potem oddaš v zbirna mesta, ki so v vseh večjih mestih v Sloveniji. S tem boš osrečil ljudi, ki si žal ne morejo sami privoščiti darila.

Jaz se prostovoljno javim.
Ko bi le vsi bili tako navdušeni nad prostovoljstvom.

Dobrodelni tek in pohod Božičkov

Če si športni navdušenec, ti ne bo težko obuti teniske za dober namen. 13. decembra bo v parku Tivoli potekal tek in pohod Božičkov. Vstopnina stane 7 evrov in vsi prispevki bodo namenjeni Rdečim noskom, ki obiskujejo otroke na Pediatrični kliniki in ostalih bolnišnicah po Sloveniji. Prijave zbirajo do 11. decembra.

Prvič, daruj. Drugič, zavzemi se. Tretjič, postani prostovoljec.
Vsi se moramo zgledovati po tem.

Dobrodelni koncerti

Skoraj vsako mesto bo v mesecu decembru izvedlo dobrodelni koncert. Pobrskaj po spletni strani svoje občine in tam boš gotovo našel prireditev v tvoji bližini. To je super način zbiranja prispevkov, ker vsak rad obišče koncert, prispevki pa gredo v dobrodelne namene.

Ozdravimo svet.
Pomagajmo drugim in s tem tudi sebi.

Dobrodelni študenti

Poleg dobrodelnih akcij, ki jih organizirajo občine, tudi marsikatera fakulteta ponuja različne možnosti. Pobrskaj po spletni strani in družbenih omrežjih svoje fakultete in se pozanimaj, kaj bodo organizirali v tem mesecu. Če ni razpisanega nobenega dobrodelnega dogodka, pa lahko ustvariš svojega, na primer prodaja piškotov.

Prodaja vroče čokolade.
Majhne dobrodelne akcije so v veliko pomoč.

Veseli december je tu in namesto brezglavega nakupovanja lahko nekaj dobrega narediš tudi za druge. Kako boš letos pomagal tistim, ki to potrebujejo?

Urednica revije Študent

Prejšnji članekTop smučišča v bližnji tujini
Naslednji članekKakšen tiskalnik potrebujem?

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.