Kakšno kavo pijete?

Oglas za festival kave s sliko moškega, ki sedi na kavču in ključnimi podatki o sejmu
Foto: on https://ce-sejem.si/sejmi-2020/pomladno-sejemsko-prebujanje-2020/5-festival-kave-slovenija/

Si predstavljate, da kavo premaga le voda? Vodo, ki je najpomembnejša tekočina za preživetje, pijemo najpogosteje. In takoj za njo – kavo! Omamni napitek ali pijača št. 1 na svetu!  V proizvodnjo kave je vključenih več kot 50 držav sveta, kavo pa naj bi na celem svetu gojilo kar 25 milijonov kmetov! Kar 40 odstotkov kave pridelajo v Braziliji, sledita pa ji Kolumbija in Vietnam.

Ker je kava torej tako pomembna, je prav, da ji tudi mi, na Celjskem sejmu posvetimo čisto svoj sejem, ki ga imenujemo Festival kave Slovenija. In letos je že sedmi – pravljični. In kot takega smo ga nadgradili z drugimi butičnimi ponudbami, ki velikokrat pišejo skupno zgodbo s kavo. Spoznali bomo slovenske ginarje (mmm, koktajli iz gina in kave so naravnost božanski), pa tudi ponudnike slaščic, čajev in butičnih vin.

Na Celjskem sejmu želimo s Festivalom kave Slovenija posvetiti pozornost novim trendom pri pripravi in pitju kave, jih ponesti med množico ljudi, obiskovalcev, ustvariti zahtevnejše potrošnike. Festival kave bo pisal tudi zgodbo butičnih okusov, ki vam jih bodo pričarali ponudniki čajev, domačega sladoleda in kavnih sladic, baklave, čokoladnih izdelkov, gina, temnega piva s kavo in lešniki, vin in še in še.

Festival bo strokoven, poljuden, poučen, predvsem pa prežet z novitetami. Partnersko sodelovanje z Združenjem Specialty kave Slovenija, predavanja, Ulica pražarjev, Kavno mesto z DJ-jem, tekmovanje, predstavitev opreme, zgodba čajev, slaščic, vina, piva, žgane pijače v povezavi s kavo. Kavnih zgodb je veliko. In vse bodo na 7. Festivalu kave.

Želeli boste delček tega prenesti v domačo kuhinjo.

In čisto za konec:

Ali ste vedeli?

  • dlje kot se kavna zrna pražijo – bolj zdrava so, a kava postaja tudi bolj grenka
  • da kava robusta vsebuje več kofeina kot arabica
  • da lahko pričakujemo, da bo cena kave naraščala
  • da če kavna zrna samo vonjate, bodo ta v možganih sprožila odziv, zaradi katerega se boste takoj počutili bolj živahne in manj neprespane
  • da če kavo spijete, traja okoli petnajst minut, da pride kofein do možganov
  • da vsako leto spijemo več kot 400 milijard skodelic kave
  • da za pripravo ene skodelice kave potrebujemo približno 42 kavnih zrn
  • da naj bi bili Nizozemci tisti, ki spijejo največ kave na prebivalca, in sicer 8,3 kilograma. Sledita Finska s 7,8 in Švedska s 7,6 kg.

Pridružite se nam na tridnevnem Festivalu kave Slovenija med 17. in 19. marcem.

Sejem poteka v okviru pomladnih sejmov, kjer se hkrati predstavi Festival kave Slovenija, sejem Dnevi lovstva, sejem Dnevi ribištva, sejem Altermed & Green Vita in ApiSlovenija.

5 sejmov, 1 vstopnica! Kupi svojo zdaj: shop.ce-sejem.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.