Katere erotične pripomočke najpogosteje uporabljajo mladi?

Čeprav mladi dandanes odraščamo vse hitreje, so v resnici še vedno študentska leta tista, ki nas osebnostno izoblikujejo. Razlogov za to je več, med njimi tudi ta, da študij pri večini sovpade s prvimi koraki samostojnega življenja.

V tem času nas namreč večina odide od doma, da bi zaživeli v študentskem domu, študentski sobi, stanovanju, ki si ga delimo z drugimi, in manjšina v stanovanju, s katerim v celoti upravljamo sami.

Drži, kajne? Študentska leta so pač tista, ko prvič občutimo popolno svobodo. Zato ne čudi, da obdobje študija med drugim enačimo s spolnim dozorevanjem, raziskovanjem in celo eksperimentiranjem. Tudi s pomočjo erotičnih pripomočkov, ki, če jih “posvojimo” že v času študija, običajno ostanejo del naše spolne prakse tekom celega življenja.

Tako vsaj pravijo rezultati različnih raziskav, ki potrjujejo, da nekateri med nami v tem času spoznamo partnerja za vse življenje, drugi zamenjamo več njih, tretji pa ostajamo samski. Kakorkoli že, prav je edino tisto, kar ustreza nam samim.

A številni strokovnjaki kljub temu radi poudarijo, kako pomembno je pridobivanje partnerskih in spolnih izkušenj še pred resno zvezo oziroma zvezo “za vse življenje”. Del teh pa so lahko tudi erotične igračke oziroma pripomočki.

Različni erotični pripomočki

Možnosti za uspešnost partnerske zveze, kot navajajo, so namreč večje, če s predhodnimi izkušnjami dobro spoznamo svoje telo in ugotovimo, kaj nam je sploh všeč ter česa ne maramo. Precej logično, mar ne? Na ta način svojega partnerja lažje usmerimo in se o svojih željah tudi iskreno pogovorimo. Pomembno pa je, da prav vedno poskrbimo za varnost. Ja, kondomi so še vedno obvezna oprema vsakega užitka v dvoje.

Kateri erotični pripomočki so tisti, po katerih najpogosteje posežemo mladi?

Seks že dolgo ni več prepovedana tema, o kateri bi bilo treba šepetati. Mladi se dandanes o njem pogovarjamo brez zadržkov, del teh žgečkljivih ter nagajivih pogovorov pa so vse pogosteje tudi obiski erotičnih trgovin. Svet erotike denimo ponuja skoraj štiri tisoč različnih erotičnih pripomočkov tako v poslovalnici kot na spletu in ker je številka zares visoka, je praktično nemogoče, da med njimi ne bi našli tudi pravega zase. Hm, a kje začeti? Nekje je treba … najbolje, da kar pri kralju vseh erotičnih pripomočkov, vibratorju.

Med puncami je priljubljen vibrator

Najpogostejši erotični pripomoček vseh generacij je prav vibrator. V resnici se z njim naše raziskovanje seks igračk začne, kar niti malo ne preseneča, saj je njegova uporabnost resnično vsestranska. Obstaja pa tudi več vrst teh, od klasičnih do tistih, namenjenih le klitorisu ali G točki. Najbolj priljubljen? Seveda klasičen, primeren za samozadovoljevanje in popestritev igric med rjuhami v dvoje.

In v čem je razlika? Klasični vibrator ima gladek ud s koničastim in zaobljenim vrhom, medtem ko ima vibrator G točke, ki po priljubljenosti zaseda drugo mesto, ukrivljeno konico. Se pa oba polnita na baterije.

Roka drži vibrator in kuka izpod odeje

Na splošno velja, da so erotični pripomočki dandanes izdelani iz različnih materialov, kar velja tudi za vibrator, vendar tisti z bogatimi izkušnjami s seks igračkami najpogosteje prisegajo na silikonskega. Je namreč mehek, neobčutljiv in enostaven za čiščenje.

Med fanti prednjači masturbator

Za razliko od punc, smo fantje zelo obremenjeni z velikostjo organa in tudi njegovo vzdržljivostjo. Zato med erotičnimi pripomočki najpogosteje izbiramo erekcijske kreme in kreme za povečanje penisa, čeprav pri bolj nagajivih ne manjka niti masturbator.

Masturbator nudi povsem identičen užitek tako vaginalnemu kot analnemu in oralnemu seksu, poleg užitka pa nam omogoča še trening vzdržljivosti. Gre torej za skoraj obvezno opremo vsakega začetnika. Kajti zagotovo vsi poznamo zadrego ob prezgodnjem izlivu … no, masturbator je naš trener, zaradi katerega ta postane le še stvar preteklosti. Štejejo pač izkušnje, pa čeprav tiste s pomočjo umetne vagine.

Za fante in punce v paru lisice ali bič

Poredni pari se vedno radi poigramo z lisicami in bičem, občasno tudi različnimi kostumi, s katerimi poskrbimo za še bolj napeto vzdušje v spalnici. Izbira erotičnih pripomočkov je sicer odvisna od obeh, a mladi večinoma prisegamo na analne čepe in izdelke za masažo. Nekako pa velja kar nenapisano pravilo, da začnemo z vibratorjem in nadaljujemo z drugimi igračkami, ki jih z leti dopolnjujemo ter nadgrajujemo.

In lubrikant?

Tako kot kondomi, lubrikant ne sodi ravno med seks igračke, a je praktično nepogrešljiv in bi moral biti obvezen del vsake posteljne aktivnosti. Gre za mazilo, ki omogoči gladek zdrs penisa v nožnico in obenem prepreči poškodbe. In navsezadnje: ja, primerno ter celo priporočljivo ga je uporabljati v kombinaciji z erotičnimi pripomočki.

Obstaja več vrst lubrikantov. Tistega na vodni osnovi je najbolje izbrati prav takrat, ko seks popestrimo z igračkami, in to ne glede na vrsto materiala teh. Silikonskemu pa se je v primeru silikonskih igračk treba izogibati, ker jih lahko poškoduje. Sicer silikonski lubrikant traja dlje, zato je primernejši za dolge užitke brez erotičnih pripomočkov, saj ne vpliva na kondom in druge izdelke iz lateksa. Za razliko od tega pa kondoma v kombinaciji z oljnimi lubrikanti ni varno uporabiti.

In za konec: erotični pripomočki zahtevajo ustrezno nego

Tako je. Erotični pripomočki so vir užitka, a je zanje treba skrbeti, o čemer nas sicer poučijo tudi v erotični trgovini Svet erotike, prejemnici številnih certifikatov zanesljivega in zaupanja vrednega ter diskretnega trgovca. Pa vendar, naj jih nekaj navedemo še spodaj:

  • po uporabi igračko očistimo z milom in toplo vodo, pazimo pa, da ne potopimo dela, v katerem se nahajajo baterije,
  • po uporabi baterije odstranimo, da bodo in te in igračka trajale dlje,
  • poskrbimo, da je igračka povsem suha, saj se v primeru vlažnosti zna razviti plesen, in
  • pazimo, da je ne shranjujemo na mestu, kamor sije sonce, saj jo toplota (in tudi mraz) izsuši.

No, zdaj vemo skoraj vse. Zato je čas, da se prepustimo radovednosti in pustimo zadržke za sabo. Čakajo nas raziskovanje in seveda užitki, ki jih, če se z erotičnimi pripomočki srečujemo prvič, še ne poznamo, kar pa ne pomeni, da se nam z njimi ni treba seznaniti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.