Kateri študij vodi v delo od doma in s sanjske plaže?

Takšni poklici res obstajajo in do njih lahko prideš tudi s študijem v Sloveniji. Sedanja pandemija je kljub vsem nevšečnostim delodajalcem pokazala, da je delo od doma povsem izvedljivo. To še posebej drži za določene poklice.

Govorimo o poklicu informatika, glavnega izvajalca v računalniški revoluciji, ki oblikuje moderni svet. Spodaj predstavljamo pet dejstev, zakaj je študij informatike ena najboljših odločitev, ki jih lahko storiš v svojem življenju.

1. Zaposlitev takoj po diplomi

Moderna podjetja potrebujejo spretne in prilagodljive informatike. Zato so iskani v vseh podjetjih, ne glede na področje dela.

Če se boš odločil za študij informatike, se boš že v času študija srečeval s kadrovskimi delavci zaposlitvenih agencij in podjetij, ki zavzeto iščejo bodoče diplomante informatike. Vsekakor je na trgu dela povpraševanje po informatikih veliko večje od ponudbe. Torej boš ti tisti, ki bo prejemal prošnje za delo s strani delodajalca in ne obratno. Odlično, kajne?

2. Med študijem boš deležen številnih ugodnosti

Mnogim podjetjem predstavlja finančna podpora študentom informatike v zameno za kasnejšo zaposlitev edini in najbolj učinkoviti način, da si zagotovijo kader, ki ga nujno potrebujejo. Zraven spada tudi zagotovljena obvezna študijska praksa, ki je temu primerno plačana, saj uvaja in specializira za prihodnje delo. Na študentskih servisih je polno ponudb za študente informatike, urne postavke pa so daleč nad povprečjem za študentsko delo.

Po diplomi in nekaj nabranih delovnih izkušnjah boš za podjetje neprecenljiv in te nikakor ne bodo želeli izgubiti. Temu primerna bodo tudi tvoja pogajalska izhodišča za višino plače.

3. Univerzalni jezik informatike odpira zaposlitve povsod po svetu

Si človek, ki ga privlačijo neznane države, raznolikost narodov in pokrajin? Se ti zdi življenje prekratko, da bi ga preživel le na enem mestu, v eni državi? Tudi če si želiš v tujino samo zaradi boljšega zaslužka, je poklic informatika idealen zate.

Za delo na tem področju potrebuješ le znanje angleščine, ki je uradni jezik programerjev in informatikov. Največ tujih strokovnjakov s področja informacijske tehnologije na letni ravni zaposli Irska, kjer ima sedež evropska divizija Googla.

4. Delo od doma ali iz eksotičnih krajev

Nekateri ljudje cenijo dneve, ko lahko zjutraj poležavajo v postelji in odidejo na delo takrat, ko želijo. Drugim sanjska zaposlitev pomeni delo na domačem balkonu, v trenirki, ob dišeči kavi.

Če si zaposlen kot informatik, si brez težav najdeš delodajalca, ki ne zahteva, da si vsak dan ob točno določeni uri na delovnem mestu (torej v pisarni podjetja), ampak delavcu dovoli, da občasno dela od doma ali iz oddaljene destinacije. Vse, kar šteje v svetu informatike, je kvalitetno in pravočasno opravljeno delo. Za delo pa ne potrebuješ pisarne, ampak le prenosni računalnik in internet. Težko boš našel poklic, ki daje več osebne svobode in fleksibilnosti, kot je poklic informatika.

5.  Raznolikost delovnih področij

Poklic informatika lahko enostavno združiš s svojimi drugimi zanimanji in hobiji. Te zanima medicina? Zaposli se v zdravstvu ali farmaciji. Si navdušen nad letali in hitrimi avtomobili? Letalska in avtomobilska industrija ne zmore brez informatikov, saj so nenadomestljiv del razvoja. Možnosti je nešteto. Lahko pa si enostavno odpreš lastno podjetje in delaš za različne naročnike na projektih, ki jih izbiraš sam.

Kje naj študiram informatiko?

B2 Srednja, višja in visoka šola ponuja študij informatike na več stopnjah.

Kvalitetni predavatelji in skrbno pripravljeni študijski programi te bodo usposobili za obvladovanje inovativnih tehnologij, načrtovanje in projektiranje informacijskih sistemov, izvajanje skrbništva programske in strojne opreme, uporabo programskih orodij, varovanje informacij in računalniških sistemov ter za oblikovanje spletnih strani. Pridobil boš uporabna znanja za delo pri IT-projektih in spoznal elektronsko poslovanje, digitalizacijo procesov in se seznanil z BI poslovno analitiko.

Pridobljena znanja ti bodo omogočila uspešno načrtovanje, razvijanje in uvajanje celovitih programskih rešitev za podjetja in posameznike.

Več informacij o študiju informatike na B2 SrednjiVišji ali Visoki šoli je dostopnih na www.b2.eu.

Poskrbi za svojo prihodnost in se odloči za študij, ki ti bo omogočal življenjski stil, pisan na kožo. Nikoli ni prepozno, da se odločiš za novo poklicno pot!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.