Kaya Solo: Ko ljubiš minimalizem, a dobiš cel paket in še več

Kaya Solo s telefonom v roki
Foto: on Huawei

Kaya Solo, nasmejana in zelo simpatična vplivnica, youtuberka in tiktokerka ne skriva navdušenja nad tehnologijo in novostmi.

Konec meseca septembra je Huawei predstavil prvi pametni telefon na svetu z ročno prilagodljivo desetstopenjsko zaslonko Huawei Mate 50 Pro, ki predstavlja vrhunec inovacij v seriji Mate in je hkrati najzmogljivejši pametni telefon v zgodovini podjetja Huawei. Nudi povsem novo izkušnjo mobilne fotografije ob elegantnem in izjemno vzdržljivem dizajnu. Njegova ponosna lastnica je tudi Kaya.

Kaya, kaj trenutno počneš, kaj vse je v tvojih načrtih za jesen in zimo?

Jeseni se ponovno vračam v ustaljen ritem objavljanja, ki je na mojem kanalu uspeval že leta, a dodajam novo rubriko posnetkov: »Kaj sem gledala?«

To bodo videi, v katerih bom svojim sledilcem predstavila nove filme, ki se trenutno vrtijo v kinih, ocenila pa bom tudi starejše filme, za katere se mi zdi, da bi jih moji sledilci morali poznati. Glede na uspeh prvega videa, bom verjetno dodala še rubriko za knjige in video igre, saj nas v jeseni čaka polno novih poslastic iz pop kulture.

Pozimi pa se vrača vlogmas, ki bo na mojem kanalu letos potekal že 6. leto in čeprav dobivam veliko sporočil z vprašanji, ali še sploh imam kaj, kar še nisem pokazala, se letos vračam z vlogi, ki predstavljajo moje navadno, dolgočasno življenje – kot nekakšen upor visokim pričakovanjem socialnih medijev v letu 2022.

Vsi vemo, da si velika tehnološka navdušenka, zato nas res zanima kaj te je v zadnjem času najbolj navdušilo?

Iskreno, zdi se mi, da se razvoj tehnologije nekoliko ustavlja – ne opažam več toliko revolucionarnih naprav, ki bi me vsak mesec navdušile. Seveda se vedno veselim novega Huawei telefona, a kar se tiče drugih pripomočkov, se je svet kar nekako ustavil. Trenutno sem najbolj navdušena nad mojim novim kavomatom.

Ženske roke, ki držijo telefon v eni roki in knjigo v drugi

Veliko naprav testiraš, narediš nekakšno recenzijo iz svoje perspektive, zato je na mestu vprašanje – kaj te mora pri telefonu navdušiti, da rečeš “Tole je pa izjemno dober telefon”?

Poleg kamere bi tukaj izpostavila kar zaslon. Hitro smo se navadili na 120 Hz osveževanje zaslona in čeprav sem bila tudi sama mnenja, da to morda ne bo spremenilo mojega pogleda na telefone, sem se zmotila – definitivno ga je. Čeprav sem sprva mislila, da je to skorajda nepomembna podrobnost, danes opazim, da na dobrih telefonih iščem tudi to.

Če bi ti rekli “Iz telefona ti bomo izbrisali neko aplikacijo.” Za katero aplikacijo bi prosila, naj ti je ne izbrišemo in zakaj?

Kot ustvarjalka spletnih vsebin, ki je svojo službo našla na Instagramu in Youtubu, bi seveda prosila za dve aplikaciji, s katerimi ostajam v stiku s sledilci in služim svoj kruh. A če me vprašate zasebno, bo to definitivno Pinterest! Tam najdem inspiracijo za svoja oblačila, hrano, kako okrasiti svoje stanovanje, kateri film bi gledala, nasvete za pisanje, umetnost… in ja, neskončno rada brskam med fotografijami svojih najljubših zvezdnikov.

Kako pomembno ti je, da ima telefon dober fotoaparat? Huawei Mate 50 Pro ima namreč kamero Ultra Aperture, ki kot prva na svetu na področje mobilne fotografije prinaša 10-stopenjsko fizično nastavljivo zaslonko. Z njo so se fotografske zmogljivosti serije Mate dvignile na popolnoma novo raven. Ko fotografiraš s telefonom, kakšne fotografije največkrat narediš? Portretne, fotografije narave, nočne fotografije, makro, se igraš kdaj s svetlobo?

Fotoaparat je prva stvar, ki jo iščem v telefonu, pa ne le zaradi službe. Veliko fotografiram vse, kar se dogaja okrog mene, saj vse fotografije shranim in jih kasneje rada gledam in se spominjam občutkov, ko sem jo fotografirala. Ker sedaj lahko z novo 10-stopenjsko zaslonko še bolje prilagodim fotografijo, so ti občutki še bolj pristni in še bolj umetniški, najraje pa fotografiram naključne stvari v naravi – kadar grem na sprehod in opazim kakšen čudovit razgled, ali pa rastlino, ki jo fotografiram tudi z makro načinom.

Kaya Solo v roki drži telefon
Processed with VSCO with al5 preset

Si že uporabila Huawei Mate 50 Pro v slabših svetlobnih pogojih (ponoči / zvečer)? Kakšna je bila tvoja izkušnja?

Še danes se mi zgodi, da se sredi večernega mesta spomnim, da imam na sebi odličen outfit, a takoj zatem pomislim: “Oh, če pa je že tema!” Še pred kratkim smo namreč bili s telefoni precej omejeni, kar se tiče nočne fotografije in velikokrat je kakšna čudovita nočna scena pač ostala samo spomin v moji glavi. Sedaj lahko tudi v slabih svetlobnih pogojih ustvarim fotografijo, ki bo navdušila tako mene kot tudi moje prijatelje.

Rekla si, da se rada lotiš tudi makro posnetkov. Si že poskusila to funkcijo pri svojem novem telefonu?

Sem zelo radovedna in zanima me čisto vse. Različne teksture, rastline, hrana, karkoli, kar izgleda zanimivo, se je že znašlo pod makro načinom telefona.

Dizajn je precej pomemben, vsaj pri ženskah. Kaj meniš o dizajnu Huawei Mate 50 Pro?

Obožujem, da se zlat rob okoli kamere ujema z mojimi zlatimi očali in zlatim nakitom, ki ga nosim. Sem ljubiteljica minimalnih dodatkov, ki pa se elegantno povežejo v celoto, zato me resnično veseli, da je eden izmed teh dodatkov lahko tudi moj telefon, ker je resnično postal podaljšek naših rok in da, mi je pomembno, kako izgleda.

Katero funkcijo Huawei Mate 50 Pro bi izpostavila? Katera te je res navdušila?

Ker je telefon tako čudovit, ga, iskreno, nekako ne morem položiti v kakršen koli ovitek. Zelo me navdušuje to, da lahko vzdržljivosti telefona zaupam in ga svetu razkazujem takšnega, kakršen je.

Kaya Solo sloni ob ulični svetilki s telefonom v roki
Processed with VSCO with al3 preset

Pri tebi se zdi, da ne moremo mimo igric. Katera je tvoja najljubša igrica v AppGallery? Se ti zdi Huawei Mate 50 Pro dovolj vzdržljiv telefon za igranje iger?

Ker me igrice pogosto potegnejo vase in se v njih popolnoma izgubim, jih na svoje telefone raje sploh ne nalagam, saj tako zapravim čisto preveč časa. Telefon je definitivno dovolj vzdržljiv, a žal verjetno bolj kot jaz, zato se v to bitko ne bi spustila. Trenutno sem na misiji, da preigram igro Elden Ring, najboljši mobilni približek tej pa je Pascal’s Wager, ki sem ga našla v AppGallery.

Pa baterija, te je navdušila? Polnjenje baterije je s Huawei SuperCharge mala malica, kajne?

Časi, ko nas je skrbelo, kako bo baterija zdržala ves dan, so mimo. Zame je bila to včasih še toliko večja skrb, saj ogromno snemam in fotografiram, za to pa telefoni velikokrat porabijo kar nekaj energije. Z novo, ogromno baterijo in res brzinskim polnilnikom to sploh ni več težava, saj vem, da bo telefon Huawei Mate 50 Pro hitro poln, tudi, če se zgodi najhujši scenarij.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po celem svetu.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.