Konec deljenja gesel na Netflixu – tudi pri nas?

Calgary, Alberta. Canada Dec 9 2019: A Person holds an Apple TV remote using the new Netflix app with a hand. Netflix dominates Golden Globe Nominations. Illustrative
Foto: Marvin Samuel Tolentino Pineda iz iStock

Je kaj boljšega kot prost večer, ko si lahko vzameš nekaj časa za ogled kakšne dobre serije na Netflixu? Mogoče to, da za tvoj račun plačuje prijatelj, prijateljev prijatelj ali znanec. Nič več!

Netflix bo v začetku leta 2023 po vsem svetu ukinil deljenje gesel. To pomeni, da bo en Netflix račun lahko uporabljal le en uporabnik. Ni pa to edina novost, ki prihaja z novim letom. Po novem bomo tudi na Neflixu srečevali oglase.

Ukinitev deljenja gesel

V začetku leta je Netflix prvič po več kot 10 letih poročal o zmanjšanju števila naročnikov. V zadnjih treh mesecih se je število naročnikov v ZDA in Kanadi zmanjšalo za 1,3 milijona, v preostalih državah skupaj pa za milijon.

Da bi to odpravil, Netflix ukinja skupno rabo gesel. Do zdaj je lahko vsak račun, ustvarjen na Neflixu, uporabljajo več ljudi, vsak pa je imel svoj profil. Naročnino je plačeval je lastnik računa.

Netflix je v procesu ukinitve skupne rabe enega računa predstavil tudi orodje za prenos profila. Uporabnikom bo omogočalo, da preprosto prenesejo svoja prilagojena priporočila, zgodovino ogledov in druge nastavitve v nov račun.

Ugodna naročnina, vendar z oglasi

Netflix je sporočil, da bo že 3. novembra v nekaterih državah uvedel paket z oglasi, imenovan Basic. Stal bo 6,99 dolarja na mesec (naročnine se sicer gibljejo med 9,99 in 19,99 dolarja na mesec). Te države so ZDA, Avstralija, Brazilija, Kanada, Francija, Nemčija, Italija, Japonska, Koreja, Mehika, Španija in Združeno kraljestvo. Netflix pri prikazovanju oglasov sodeluje z Microsoftom in pravi, da bodo le-ti dolgi od 15 do 30 sekund.

Naročniki Basic paketa bodo prihranili nekaj denarja, v zameno pa si bodo morali ogledati oglase. Nov paket z oglasi naročnikov sicer ne bo omogočil dostopa do vseh filmov in serij, onemogočen bo prenos filma ali serije na napravo, prav tako ne bo na voljo najvišja ločljivost slike.

VIRThe Verge
Prejšnji članekKaya Solo: Ko ljubiš minimalizem, a dobiš cel paket in še več
Naslednji članekNova raziskava odkrila znake o sintetičnem izvoru virusa SARS-CoV-2

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.