Lahkoten korak v bosonogi obutvi ara Shoes

Ara čevlji

Bosonoga obutev – kaj je to?

Malce kontradiktorna besedna zveza, ki govori o obutih bosih nogah, ni več nič novega. Zavedanja o pomenu čim bolj zdrave obutve je vse več in potrošniki vedno raje posegajo po takšnem tipu obutve. Za kaj pravzaprav gre? Glede na študije naravnega gibanja naših stopal in vse več deformacij, ki jih imajo celo otroci in mladostniki, je večina obutve povsem neprimerne ali celo škodljive za naša stopala. To lahko vodi v slabo držo, bolečine v hrbtenici ali stopalih, ploska stopala, hallux valgus in podobne zdravstvene tegobe.

Ara čevlji

 

Glede na čas, ki ga preživimo obuti, je torej še kako pomembno, da izberemo čim bolj optimalno obutev, v kateri nam bo kar se da udobno in ne bo zavirala naravnih vzorcev gibanja. Tukaj gre predvsem za to, da je čevelj v predelu prstov dovolj širok in jih ne utesnjuje, da vložek nima nobene podpore stopalnega loka, saj je v stopalih več kot 100 mišic, ki ob načrtni krepitvi efektivno opravljajo svoje funkcije, in da podplat ni trd – stopalo je čimbolj v stiku s tlemi in omogočeno mu je naravno gibanje.

Ara čevlji

Ara Shoes se pridružuje vse večjim trendom bosonoge obutve. V sklopu trajnostne in okolju prijazne obutve iz linije ara a-round je v tem mesecu na police prišel nov model ženskih bosonogih superg.

Superge Nature Step

Športne in udobne bosonoge superge znamke ara odlikujeta svilnato mehek usnjeni zgornji del in prijetno gibljiv podplat. Vložki čevljev, ki so iz frotirne tranine, so zamenljivi, zato jih lahko hitro in enostavno zamenjate z lastnimi.

Ara čevlji

Čevlji iz nove linije izdelkov ara a-round so sinonim za trajnostne izdelke. Podloga iz frotirne tkanine je izdelana iz bambusa, ene izmed obnovljivih surovin, ki ji ara uporablja pri svoji proizvodnji obutve. Strojenje usnja brez kroma ne zagotavlja le visoke ravni udobja pri nošenju, ampak tudi zmanjšuje nastanek škodljivih snovi za okolje. Podplat je odporen proti zdrsu in zagotavlja odličen oprijem. Superge so izjemno lahke. Primerne so za aktivno preživljanje prostega časa, popoln spremljevalec pa bodo tudi za vse, ki preprosto rade nosite udobne čevlje in želite svojim stopalom ponuditi izkušnjo bosonoge obutve.

Ara čevlji

Ne pozabite tudi bosonoga obutev, je še vedno obutev – čim več časa preživite bosi. Sezujte nogavice, pomirajte s prsti na nogah in se odpravite na travnik. Izkoristite počitnice na morju za kar se da veliko hoje po kamenčkih in drugih neravnih podlagah. Stopala, hrbtenica in vaše zdravje na splošno vam bodo hvaležni!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.