Lepi in zdravi lasje se začnejo pri lasišču

Ženska sedi v frizerskem stolu, kjer ji umivajo lase
Foto: yacobchuk iz iStock

Pomisli kolikokrat na teden si umiješ lase, katere ostale izdelke, poleg šampona in balzama, za lase še vse uporabljaš in kolikokrat na teden si telesno aktivna. Namreč zaradi vsega naštetega se na lasišču začnejo nabirati lasne obloge, hkrati pa kot naraven proces nastajajo še odmrle celice, kar še dodatno obremeni lasišče. S tem, ko je lasišče obremenjeno, lasje veliko težje pravilno rastejo, nastane lahko prhljaj in na lasišču lahko nastanejo glivice in bakterije.

Spoznaj krtačo za lasišče, ki že navdušuje v tujini

Če spremljaš svetovne lepotne trende, si krtačo za lasišče zagotovo že zasledila. Sedaj pa je krtača za lasišče na voljo tudi pri slovenski kozmetični znamki BAM body, ki poleg naravne kozmetike ponuja tudi self-care pripomočke.

Masažna krtača za lasišče je odličen pripomoček, ki se ga uporablja med samim umivanjem las oziroma lasišča in ga bo res globinsko očistila, zato bodo šampon in ostali izdelki za lase bolj učinkovali. Verjetno si že kdaj opazila, kako prijetna je masaža in umivanje pri obisku frizerja in kako bolj čisti so naši lasje, ko nam jih opere frizer. Uporaba krtače za lasišče je natanko takšna.

Prav tako poskrbi za piling lasišča, saj odstranjuje odmrle celice in lasne obloge, ki so posledica uporabe izdelkov za lase in tako preprečuje nastanek prhljaja, razrast glivic in bakterij ter preprečuje neprijeten vonj. Študije pa so potrdile, da z uporabo krtače stimuliramo celice v lasišču in pospešimo pretok krvi, kar pomaga pospeševati rast las, jih okrepi po celotni dolžini in preprečuje njihovo izpadanje.

Krtača pa se lahko uporablja tudi na suho lasišče, saj bo poskrbela za prijetno in sproščujočo masažo ter tako zmanjšala napetost in stres.

Narejena iz okolju prijaznim materialov

Ogrodje krtače je izdelano iz pšenične slame, ki je okolju prijazen in dragocen material, saj omogoča ponovno uporabo in pomaga zmanjšati količino uporabljene plastike. Ščetine pa so silikonske in tako ne vozlajo las in poskrbijo za učinkovito masažo.

Pri BAM body je krtača za lasišče na voljo v dveh barvah in sicer v nežni roza in nevtralni bež. Lahko se popolnoma razstavi in očisti, zato ni bojazni, da bi se v notranjosti krtače razrasla plesen ali ostale nečistoče.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.