LEGO oznanil nove spremembe v proizvodnji

LEGO se je usmeril k bolj trajnostni prihodnosti, ko je napovedal, da bo podjetje začelo izdelovati kocke iz reciklirane plastike, piše UNILAD. Nedavno so uspešno dokončali svoj prvi prototip novega oblikovanja kock iz reciklirane plastike, kar so označili kot »zadnji korak na poti k izdelavi LEGO izdelkov iz trajnostnih materialov.«

Podjetje je preizkusilo več kot 250 različnih kock iz reciklirane plastike, a ta prototip je prvi, ki izpolnjuje stroge zahteve glede kakovosti in varnosti v podjetju. Prototip naj bi bil izdelan iz polietilen tereftalatne plastike iz recikliranih plastičnih steklenic. Od leta 2018 se je skupina 150 ljudi ukvarjala z ustvarjanjem trajnostnih LEGO kock.

Podpredsednik za okoljsko odgovornost pri podjetju LEGO Tim Brooks je v sporočilu za javnost dejal: »Nad tem prebojem smo zelo navdušeni. Največji izziv na naši trajnostni poti je premislek in inovacije novih materialov, ki so tako trpežni, močni in kakovostni kot naše obstoječe opeke – in se prilegajo elementom LEGO, izdelanim v zadnjih 60 letih. S tem prototipom lahko predstavimo napredek, ki ga dosegamo.«

V zadnjih letih se je LEGO zavezal, da bo svoje izdelke naredil okolju prijaznejše. Leta 2020 je napovedal, da bo iz svojih škatel odstranil plastiko za enkratno uporabo, do leta 2022 pa bo dal 400 milijonov dolarjev za izboljšanje svoje trajnosti. Trajnostne kocke so sveti gral za podjetje, ko gre za dokazovanje zelenih lastnosti.

V svoji izjavi je LEGO dejal, da bo trajalo še nekaj časa, preden se bodo trajnostne kocke pojavile v trgovinah. Dodal je, da je optimističen, da se v fazo pilotne proizvodnje potencialno preseli že prihodnje leto.

»Želimo, da imajo naši izdelki pozitiven vpliv na planet, ne samo z igro, ki jo navdihujejo, ampak tudi z materiali, ki jih uporabljamo,« je dejal Brooks.

LEGO GIF

Prejšnji članekLepi in zdravi lasje se začnejo pri lasišču
Naslednji članekZakaj samski ljudje dišijo drugače?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.