Letošnja trgatev na vinogradniškem posestvu Zlati grič obeta novo serijo prvovrstnih vin

Vinogradniki širom po Sloveniji te dni lovijo še poslednje sončne žarke in hitijo pospravljati zadnje grozde s trt. Na vinogradniškem posestvu Zlati grič v Škalcah nad Slovenskimi Konjicami so letošnjo trgatev pred dnevi že uspešno zaključili.

Kot je pojasnil direktor Silvo Žižek, je trgatev na Zlatem griču tudi letos potekala brez večjih zapletov. Vmes je sicer bilo nekaj krajših prekinitev zaradi slabega vremena, a se je k sreči vse dobro in pravočasno zaključilo. V procesu obiranja grozdja je sodelovalo do 50 oseb dnevno, skupna količina nabranega grozdja pa je v okvirih predvidenega načrta in znaša okrog 1.250.000 kilogramov. »Grozdje je izpolnilo naša pričakovanja, zato verjamem, da bomo s sodelavci tudi letos pripravili všečna, sveža in aromatična vina, ki bodo še naprej razveseljevala naše kupce,« je vidno zadovoljen Žižek.

Enolog Sašo Topolšek, Zlati grič d.o.o..

In da so vina iz vinske kleti Zlati grič res prvovrstna, potrjuje tudi nabor prestižnih nagrad svetovnih razsežnosti, ki so jih njihova vina prejela v letošnjem letu. Tako so na londonskem Decanter World Wine Awards slavili njihovi izvrstni Modri pinot 2016 (bron), Rose 2019 (bron) in Konjiška penina (srebro), na dunajskem AWC Vienna pa so srebro prejeli Modri pinot 2016, Sivi pinot 2019 ter Rose letnik 2019. Za nameček pa se je njihov Rose letnik 2019 na ocenjevanju Great American Wine Competition okitil še z zlatom.

V vinski kleti Zlati grič tudi v teh težkih dneh niso pozabili na svoje kupce

Vse ljubitelje dobrih vin bo zagotovo razveselila tudi novica, da lahko vsa vina iz vinske kleti Zlati grič kadar koli naročite v njihovi spletni trgovini, ki jo najdete tukaj. Ker želijo svojim kupcem stati ob strani tudi v teh, za večino težkih dneh, so na Zlatem griču pripravili posebno ponudbo.

Ob nakupu šestih ali več steklenic prek spleta vam v času do 20. novembra nudijo kar 20 % popust.

trgovina vinske kleti Zlati grič

Prvo sortno vino iz letošnjega grozdja bo najverjetneje Rose iz modre frankinje, v Zlatem griču pa računajo, da bo kupcem dostopno konec meseca novembra ali v začetku decembra.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.