Magistrski študijski program DIZAJN

Fakulteta za dizajn, samostojni visokošolki zavod, pridružena članica UP, vas vabi k vpisu v magistrski študijski program Dizajn, na smereh Notranja oprema, Vizualne komunikacije, Tekstilije in oblačila ali Dizajn management.

Informativni dnevi

Na informativnem dnevu se bodo kandidati podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi informacijami, ki so pomembne za odločanje o študiju.

Na informativne dneve vas vabimo 21. 6., 12. 7., 23. 8., 13. 9., vsakič ob 13.00 uri, preko spletne platforme Google Meet. Povezava na dogodek bo objavljena na naši spletni strani!

Za vse zainteresirane kandidate, ki se ne morejo udeležiti informativnih dni v danih terminih, lahko pripravimo individualno predstavitev programa. Zaželene so predhodne prijave preko e- pošte: referat@fd.si.

Prenovljeni magistrski študijski program Dizajn

Magistrski študijski program Dizajn je bil leta 2019 posodobljen in dopolnjen z novimi vsebinami s področja trajnosti, digitalizacije in novih medijev. Zasnovan je izrazito interdisciplinarno, saj združuje znanja z različnih področij, poleg oblikovalskih  tudi tehnološka, humanistična, družboslovna in managerska znanja ter se tako prilagaja smernicam globalnega gospodarstva, ki od zaposlenih zahteva visoko fleksibilnost, širok nabor znanja ter nov način razmišljanja, ki poraja inovativne rešitve – vse z namenom zagotavljanja višje dodane vrednosti zaposlenega in večje konkurenčnosti organizacije.

Pomembna prednost magistrskega študijskega programa je njegova široka izbirnost – študenti lahko izbirajo med številni izbirni predmeti, ki jim omogočajo pridobivanje specifičnih kompetenc ter oblikovanje lastnega strokovnega profila, ki sovpada z njegovimi individualnimi interesi oz. s potrebami podjetja.

Več informacij o magistrskem študiju po posameznih smereh ter predmetnik je dostopnih na: http://www.fd.si/studij/magistrski/.

Primer grafičnega dizajna

Študijsko delo in pedagoški pristopi

Pedagoško delo poteka v manjših skupinah, z izrazitim individualnim pristopom pri konzultacijah oz. korekturah. Osnova magistrskega študijskega programa so t. i. STUDII, kjer študenti pridobivajo praktična znanja preko aplikativnih projektov, ki so realno zasnovani za potrebe družbenega okolja in so neposredno prenosljivi v gospodarstvo.  Vsi študijski projekti temeljijo na poglobljenih raziskavah z uporabo ustrezne metodologije.

Celotni študijski proces temelji na konceptu design thinkinga in se dopolnjuje s sodobnimi in inovativnimi pedagoškimi praksami. V študijskem procesu, poleg domačih visokošolskih učiteljev, sodelujejo tudi tuji gostujoči predavatelji in strokovnjaki z različnih področij, kar daje programu mednarodno dimenzijo. Študenti magistrskega programa imajo možnost sodelovanja in predstavitve svojih projektov na vseh strokovnih, znanstvenih in umetniških dogodkih fakultete.

Magistrski študijski program študentom nudi:

  • projektno delo v studijih na konkretnih oblikovalskih projektih;
  • interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje s študenti drugih fakultet;
  • gostovanja priznanih domačih in tujih predavateljev;
  • možnost sodelovanja na različnih domačih in mednarodnih natečajih in konferencah;
  • intenzivno sodelovanje z gospodarstvom ter znanstveno-raziskovalno delo v sklopu mednarodnih raziskovalnih projektov;
  • pomoč pri uveljavljanju lastne blagovne znamke oz. lastnega podjetja.

Koordinator magistrskega programa nudi študentom pomoč pri oblikovanju individualnega izobraževalnega načrta in skrbi, da se kompetence študenta ustrezno dopolnjujejo oz. nadgrajujejo. Na ta način študent/-ka svojo magistrsko nalogo prične oblikovati že v času študija. Študij se zaključi s pripravo ter zagovorom zaključnega magistrskega dela, študenti pridobijo naziv magistrica oz. magister dizajna.

Fakulteta za dizajn · Faculty of Design [OFFICIAL PROMO VIDEO]

Način študija

Študij na drugi stopnji je organiziran izredno in traja 2 leti (4 semestri). Prav zaradi izrednega načina študija želimo izvedbo študijskega programa čim bolj približati študentom. Predavanja, vaje, korekture so organizirane v popoldanskem času, deloma tudi v oddaljenem (on – line) načinu, sicer pa na lokacijah v Trzinu (Fakulteta za dizajn, Prevale 10) in v Ljubljani (Hiša za dizajn management in inovacije -HDMI, Gerbičeva 51)

Šolnina

Šolnina za magistrski študijski program je objavljena v Ceniku storitev FD, ki je objavljen na spletni strani fakultete :  http://www.fd.si/.

Pomembno: ob vpisu v 1. letnik  magistrskega študija  v študijskem letu 2021/2022, vam nudimo 25% popust na šolnino!

Dodatne informacije in kontakti

Vpisni pogoji izhajajo iz Razpisa za vpis v študijski program 2. stopnje in so dostopni na: https://fd.si/razpis-za-magistrski-studij-dizajn.html

Vsi kandidati, ki ne prihajajo iz oblikovalskih ali sorodnih VS institucij,  morajo pred vpisom opraviti preizkus nadarjenosti. Pri preizkusu nadarjenosti se kandidatova usposobljenost na oblikovalskem področju preverja na osnovi pisnega dela (portfolia)  in ustnega dela (razgovor s kandidatom).

Kandidati za vpis na razpisane študijske smeri se na vpis prijavljajo neposredno na Fakulteto za dizajn. Seznam obveznih prilog je na voljo v Razpisu za vpis v magistrski študijski program, ki se nahaja na spletni strani FD.

Ne zamudite: Prijavni rok bo odprt od 16. 2. 2021 do 27. 8. 2021.

Prijavo za vpis boste oddali preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ http://portal.evs.gov.si/prijava (digitalno potrdilo) ali neposredno na FD (priporočeno): Fakulteta za dizajn, Referat – prijava za mag, Prevale 10, 1236 Trzin.

Na vsa vaša vprašanja vam bomo z veseljem odgovorili v Referatu za študentske zadeve (ga. Mileva Miškovič): 059 23 50 10, 031 383 883 ali preko maila: referat@fd.si.

Dodatne informacije lahko pridobite tudi na spletni strani FD http://www.fd.si/.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.